2. kl. Årgang 20

12.30-13.15matematikengelskkultur
13.15-14.00matematikengelskkultur
14.00-14.30

Dansk: Anja, Matematik: Mie, Engelsk: Thea Kultur: Anja, Idræt: Mads Science: Glika Værksted: Mie, Ilham, Thea og Glika

Se kontaktemails for alle lærere her

Ugeplan

Ugeplan uge 5

Dansk:
Stjernestund + diktat fra s. 46 + social leg “saml familien”.
Husk at øve staveordene på s. 46. Børnene har Læsestavebogen med hjemme.

Farvegruppen leger sammen i 10-pausen

Vi arbejder videre med digte i grundbogen s. 70 + 71 om “Mirakelkuren”, som er en historie sammensat af digte, så den skal vi høre samt arbejde i arbejdsbogen s. 48 + 49 om fokusord og rim.

Idræt m. Mads
Science m. Glika. 2 klasse skal arbejde med programmering .De skal bruge Bee-Bot som er en lille robot. Bee-Bot kan programmeres til at bevæge sig i forskellige retninger og så børnene nemt komme i gang med programmering. 2 klasse laver også T-shirts med science emner.

Engelsk m. Thea

Værksteder i Stjerneskuddet

Dansk:
Vi arbejder videre med “Mirakelkuren” i s. 71 – 73 samt i arbejdsbogen s. 50 – 52, hvor vi blandt andet skal rappe nogle af rimene på et beat.

Kultur:
Vi fortsætter med at lære om “Børnelivet i Ghana” med Læseraketten.

Dansk:
Vi arbejder i Læsestavebogen s. 47 med “g som egern + g som i drage” + 6 staveord til på mandag. Vi arbejder også med evalueringssiden s. 57 i arbejdsbogen.

Matematik:

Husk at læse Galakse-nyt.

Månedsbrev, december

Dansk:
I dansk har vi arbejdet med “Køteren” af Kim Fupz Aakeson, hvor vi har haft mange klassesamtaler om blandt andet temaerne i bogen, der handler om venskab, alkoholisme og at være som man gerne vil have andre skal være mod en selv. Lige inden juleferien fik vi også arbejdet med historien om “Københavnerkatte”, der er skrevet som nonsens. Børnene fik også selv mulighed for at skrive deres egne nonsenssætninger samt sjove historier med nonsens.
Efter jul kommer vi til at arbejde en del i Læsestavebogen med læsetekster, som vi laver opgaver til.
I Stjernestund har vi blandt andet øvet i at læse sammen med en makker og vi har øvet stillelæsning.
Det er nu også muligt at vælge en dato til skole-hjem-samtalerne i januar. Børnene vil få en seddel med hjem, som skal udfyldes og medbringes til samtalerne.

Læsestavebogen
I Læsestavebogen har vi fået øvet en masse staveord og huskeord. Vi har også øvet alle de lidt drilske lyde såsom eg, ej og ig samt år og -or (som i borg) samt vokallydene som i bold, hånd og bøjle. Vi har både arbejdet i bogen men også lavet CL-lege med alle lydene. CL-legen er en struktur på en leg, som alle børnene kender, det er derfor en rigtig god struktur, hvor man kan putte en masse fagligt ind i en leg 🙂

Trivsel
Vi har haft en rigtig god juleuge i uge 48, hvor børnene var sammen med andre børn fra 0. og 1. kl. Her var der rig mulighed for at danne relationer på tværs af klasserne. Vi har også været på en rigtig god og hyggelig tur til KUBE sammen med 1. klasse, hvor de alle fik leget sammen.
Vi holder stadig fast i vores trivselsrunde om torsdagen samt vi øver os på vores “Sansemotorik spil med terninger” en gang om ugen. Der er fortsat en rigtig god stemning i klassen og det er en skøn klasse at undervise.
Vi har også fået Mie tilbage fra barsel, som kommer til at varetage matematiktimerne i klassen.

Mobilpolitik
Blot en reminder: Mobiler og smart-watches skal være slukket i undervisningen og i Galaksen.

Vigtige datoer:
Uge 2: Skole-hjem-samtaler 10/1-23 og 11/1-23

Så vil jeg blot ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Tak for godt samarbejde i året der gik.

Kærlig hilsen
Anja

Årsplaner

Skrevet af Niels Dissing Andersen
Skrevet af Richard Magistrado
Skrevet af Glika Koutina
Skrevet af Niels Dissing Andersen

Billedkunst 1. klasse 2021/22 evaluering
Skrevet af Ilham Alsaid

I billedkunst værksted arbejdede vi med 4 perioder ( Identitet, Verden, Kultur og demokrati). Vi nåede at arbejde med at blande farver med maling, klippe-klister, syning samt kendskab til mange af kreas materialer og hvordan man nemt kan arbejde med dem. I forbindelse med værkstedet producerede vi fine produkter.

Vi hjalp også Cirkus Galaxy med at lave kulisser og dekoration.

Dansk 1. klasse 2021/22 evaluering
Skrevet af Anja Holst

Årsplanen for dansk i 1. kl. blev fulgt, dog med undtagelse af historien om "silkesød", da den ikke var til at skaffe, hverken på bog eller online. Den blev erstattet af anden litteratur i samme genre. Skolen blev lukket ned i uge 50 pga corona, så der kom lidt afvigelser i årsplanen, da undervisningen skulle foregå online.

Engelsk 1. klasse 2021/22 evaluering
Skrevet af Line Langlo

Årsplanen blev delvist fulgt. Grundet en del vikartimer blev noget af materialet erstattet af kopihæfter/ aktiviteter bedre egnet til vikar. Emnerne passede ind i årsplanen.

Håndværk og design 1. klasse 2021/22 evaluering
Skrevet af Line Langlo

Årsplanen blev kun fulgt delvist. Eleverne blev så optagede af deres surrealistiske drømmekasser at jeg lod det fylde hele forløbet.

Kultur 1. klasse 2021/22 evaluering
Skrevet af Anja Holst

Årsplanen for 1. klasse i kultur 2021/22 blev fulgt, dog med tilføjelse af situationen i Ukraine.

Made by Hjemmesider.dK