Skole årsplan 2019/2020. Billedkunst Værkstedet

Jeg skal i skoleåret 2019/2020 stå for billedkunst værkstedet for indskolingsklasserne.

Jeg har et nært kendskab til børnene, da jeg kender dem fra sidste år.

I billedkunst undervisning, lærer børnene altid noget nyt imens de laver fine tinge og hygger sammen.

Vi arbejder med fire perioder : Her bor jeg, Verden omkring os, udeliv og teater .

Period 1

Her bor jeg

Period 2

verden omkring os

Period 3

Teaterforestilling

Period 4

Udeliv

I denne periode producerer børnene kreative ting der er relevante i forhold til deres omgivelser, som kan være Nørrebro, København eller i større omfang, Danmark.

Kreativiteten kan komme til udtryk i form af tegninger, malerier, klippe klistre eller syning etc.

Mål:

• Børnene lærer en masse nyt om deres omgivelser på en ny og spændende måde.

• Børnene får indsigt i hinandens familiestruktur.

• De skal arbejde ned i de små detaljer og bruge deres finmotorik på forskellige måder.

I denne periode producerer børnene kreative ting som er relevante i forhold til verden omkring os.

Vi kommer vidt omkring, og børnene lærer om en masse fremmede lande på en sjov, lærerig og kreativ måde.

Mål:

• Vi kommer ind på forskellige kulturer, og lærer en masse om den store verden.

• Børnene stifter ligeledes bekendtskab med rummet.

• Vi arbejder individuelt og i grupper.

Vi skal alle arbejde hårdt sammen i både skole og Galaksen til at være klar og præsentere en god forestilling for forældre og søskende.

I denne periode laver vi produkter som har noget med naturen at gøre.

Vi lærer en masse om naturen og udendørsliv. Vi lærer om planter, dyr og de 4 årstider.

Mål:

• Børnene lærer hvordan man passer på miljøet.

• Hvordan man passer på jordens ressourcer og hvordan man kan være kreativ uden unødvendigt spild af materialer.

• Børnene bruger fantasien og deres kreativitet til at skabe et produkt fra bunden af.