8. august 2022

Velkommen tilbage

Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi glæder os til endnu et godt år på NBL. Dette år er særligt, ikke mindst fordi vi ikke skal tage højde for Corona med særlige foranstaltninger, men også fordi skolen har skiftet skoleleder. Jacob går på pension og Anja Szabo har overtaget styringen.

I ugen før I startede og i denne uge arbejder Jacob og Anja sammen for at sikre den bedste overgang. Anja skal sættes ind i mange procedurer og traditioner på NBL og det går forrygende - Anja er hurtig og dygtig.

Det bliver et godt år, hvor lejrskoler, teatre og musikfestival og alt det vi kender vender tilbage. Vi håber at du også vil bidrage til at det bliver et helt fantastisk år på NBL.

Mvh

Jacob Hatting

24.juni 2022

Rigtig god sommerferie til jer alle :)

Tale til 9.kl. 2022 fra skolelederen.

 Kære 9.kl.

Først tillykke med at I nu har gennemført 10 års skolegang og nu afslutter 9.kl.

Tillykke med de gode karakterer.

I lærernes dom, inden vi fik vand, sagde I at vi ikke havde haft meget med hinanden at gøre, selvom vi har været sammen i 10 år. Det er rigtigt og det skyldes, at I har været nogle kedelige unge mennesker.

Der har ikke været ret mange konflikter som lærerne ikke har kunne ordne, ingen af jer er blevet stoppet i Nørrebro hallen med skydevåben, ingen af jer har været involveret i ungdomsbander, ingen af jer har røget så meget hash at det blev et problem, ingen af jer har stjålet i butikkerne og oprettede hælercentraler på nettet osv. I har kort sagt ikke levet op til tidligere klassers meritter og det har betydet, at I ikke har været på kontoret til alvorlige samtaler osv.

Så nej, jeg har ikke haft specielt meget med jeres klasse at gøre, da andre klasser og elever har fyldt mere i min og lærernes bevidsthed.

I har været søde, almindelige ordentlige unge mennesker og kan I ikke få skyld for andet, så må det være det, at I har været nemme.

Når jeg har spurgt lærerne, siger de, at I er rigtig gode til at løse de opgaver som I bliver stillet, I er arbejdsomme, arbejdsparate, motiverede og klar.

Så alting er godt.

Jeg havde engang en kammerat, der havde en bil der kørte fantastisk, ja faktisk så godt at han syntes det var nødvendigt at skille den ad for at finde ud af hvorfor den fungerede så godt.

På samme måde kunne man jo foretage en evaluering af jeres klasse – når nu alting er gået så godt. Man kunne fx se om I er der, hvor skolen gerne vil have at man er, når man forlader 9.kl.

I værdigrundlaget skriver vi blandt andet: ”Nørrebro Lilleskoles formål er, i samarbejde med forældrene at medvirke til, at eleverne udvikler sig til socialt bevidste, selvstændigt tænkende, åbne og virkelystne mennesker.”

Og er I så blevet det?

Socialt bevidste ja, for det kan ikke være gået hen over jeres hoveder at der skal være plads til alle i fællesskabet og I vil gerne fællesskabet.

Selvstændigt tænkende – måske, men vi  er ikke helt nået helt dertil, for lærerne beretter at der bliver meget stille i klassen når man spørger til jeres holdninger og synspunkter og det virkelystne er som beskrevet mest når opgaven er defineret af andre.

Måske er det fordi I er vandt til at jeres forældre vil så meget, at det er nemmere at holde lav profil?

Jeg har i hvert fald haft glæde af nogle stykker af dem i bestyrelsen.

Men….

Forfatteren Carl Scharnberg sagde engang: ”Den der ikke tør vælge, ad hvilken vej han vil gå, ender som sten i den trappe, de andre træder på”.

Så jeg håber at I med afslutningen af 9.kl tør vælge hvilken vej I vil gå.

Nu skal vi så videre – I skal ud af skolen, for at gå i andre skoler, ungdomsuddannelser og herefter CVU´er, seminarier, universiteter eller noget helt tredje. Fælles for os alle er, at vi hele tiden skal lære noget nyt – om ikke på skoler, så i livets skole.

Husk det forpligter at være dygtig.

I skolens formål skriver vi at NBL skal være et sted hvor børnene er glade for at være og glade for at lære.

Jeg håber at I vil tage det med jer.

For glæden ved at være – accepten af det man er, på godt og ondt – er vigtigere end nogen sinde.

Mange vil forsøge at fortælle jer hvordan I skal være – for at være ”rigtige” – både dem der vil sælge jer noget, dem der vil bruge jer til noget og dem der tror, de ved, hvad der er bedst for jer.

Nu er der intet galt med at hente inspiration fra alle dem der vil en noget, men det er helt afgørende, at man ved hvem man selv er, at man ”slutter fred med det” inden man tager imod råd, ideer og tilbud fra andre – ellers bliver man som græsstrået i vinden, der bøjer den vej som vinden blæser – og det bliver man hurtigt rundtosset af.

Når man er ung, er man på vej.

Man er på vej til at finde sin plads i livet, både arbejdslivet, kærlighedslivet, studielivet osv.

Når man er på vej, er det vigtigt at vide hvor man skal hen – hvilken retning, der er den rigtige osv.

I en tid hvor alting skifter, hvor det der var i går, bliver kørt over af det, der skal til i morgen og hvor mange skynder på jer lige fra forældrene der ønsker jer det bedste, lærere der gerne vil have at I klarer jer godt til sociale medier, der mener I er lykkelige 24/7, kan det være vanskeligt at finde ro til at udvikle sig selv.

For selvom vi kan lave diverse beregninger på regneark, så kan udviklingen af personligheden ikke sættes i skema.

Det kræver alenetid og tanker og ro, at udvikle sig selv.

Og ro er en mangelvare i vores tid, måske netop derfor er der mange der lider af angst og depressioner.

Jeg er så gammel, at jeg kan huske pauseskærmen på TV og pausemelodierne i radioen – dengang var det ikke er krav at medierne kørte døgnet rundt og pauser var acceptable.

Sådan er det ikke i dag og kravet til jer – fra sociale medier m.v. er at I er på og lykkelige hele tiden.

Det er der naturligvis ingen der kan holde til og derfor er min opfordring, at I trækker stikket ind imellem, at I vælger tid til at føle efter og mærke jer selv og tænke over hvad det er I vil og hvad I har behov for.

De mange krav og den megen støj risikerer at udvikle relationstræthed og ligegyldighed og det er farligt for demokratiet, hvis mængden af information ender med at kvæle lysten til at deltage i fællesskabet.

Derfor er det mit håb, at I bruger det I har lært på skolen om gensidig respekt og accept af forskellighed til også at omfatte jer selv.

At I, også i jeres fremtidige liv, vil søge meningsfulde fællesskaber og bruge jeres relationer til at ændre på denne verden, uanset om verdenen er, jeres egne 4 vægge eller vores fælles jordklode eller noget midt imellem.

Mange vigtige områder er i spil, miljøet, naturen, energien, fordelingen af goder og sikring af kloden mod ufred, hungersnød, krige, forurening og fattigdom.

Jeg er med på, at det ikke er jeres opgave alene, for ingen kan alt, men alle kan noget og sammen kan vi endnu mere.

I lærernes dom takker I mig for at planlægge min exit samtidig med jer – selv tak J

For det er jo rigtigt at jeg stopper, næsten samtidig med jer.

Men hvor mit arbejdsliv slutter, er jeres næppe begyndt. Jeg takker af efter at have været i skole siden jeg fyldte 7 år. I alle mine arbejdsår har jeg enten arbejdet i grundskolen eller arbejdet med skolen, så nu er det tid til at nyde livet efter snart 55 år i skolen.

Jeg vil trække mig tilbage og glæde mig til igen at kunne sove til middag igen.

Jeg vil være tryg ved at andre tager over – og her spiller I en vigtig rolle som jeg forventer at I tager på jer.

I er fremtiden, det er jer der skal betale for alle os gamle der går på pension, gennem jeres arbejde.

Det er jer der skal skabe fremtiden.

Og mens I gør det, så husk Abraham Lincolns ord: ”Det er ikke mængden af år i dit liv der tæller, det er mængden af liv i dine år”

Endnu engang tillykke med at I nu er færdige med grundskolen.

Tak til jeres engagerede forældre for et fint samarbejde gennem årene.

Tak for tilliden til os, der bar.

Lad os råbe et højt Hurra for de unge mennesker.

21.juni 2022

Til Nørrebro Lilleskole

Et godt tilbud til jeres børn og unge:

Vi arrangerer gratis sportsturneringer for børn i uge 26 i Mimersparken i samarbejde med lokale klubber, Boligsociale helhedsplaner m.fl.. Vi sender en invitation og håber, I vil være med til at sprede informationen – gerne gennem jeres forældreintra eller lignende.

Med venlig hilsen

Camilla Vestergaard Alegre                 

                                                                   Kontor:

Kingos Kirke                                             Ly – Kingos Kirke på Jagtvej

Bragesgade 35                                        Jagtvej 127 st th

2200 København N                                2200 København N

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                                             www.kingoskirke.dk

Mobil: 24 60 97 07                                                                                                                        

                                   

 

Læs mere her

14.juni 2022

Årets sommerhit:

Kære alle, 
 
Så blev alligevel sommer og anledningen heraf er der i bedste NBL ånd blevet forfattet, indsunget, filmet, vugget og mimet en sommerhyldest til os allesammen. Det var den oprindelige plan at det skulle være en rigtig fællessang men jeg må sande at den er lige så lidt egnet som fællessang den oprindelige melodi til " Midsommervisen" #shotsfired
Måske bortset lige fra falala-stykket. 
 
Til gengæld kan man selv vælge blandt hele tre titler, hvad man nu synes den skal hedde og ikke mindst kan man nyde den næsten allerede legendariske afskedssalut fra en afgående skoleleder
 

https://www.youtube.com/watch?v=GBnf42HlK_E

 

Bon voyage 
 
Richard Magistrado, compositeur extraordinaire et l'enfant terrible 

10.Juni 22

Vi har modtaget nedenstående til orientering. Husk at tale med jeres børn om mælk og det I bestiller - vi oplever desværre ofte at der er meget mælk tilbage også mere end fx. sygdom eller fravære kan begrunde. Så hvis jeres børn skal have mælk, så husk at spørge om de også drikker den.
 
Mvh
Jacob
 
 
 
Kære forældre.
 
Ønsker dit barn i det nye skoleår skolemælk, er det allerede nu muligt at forudbestille til efter sommerferien.
(Er du allerede abonnent på skolemælk, fortsætter dette automatisk til næste skoleår).
 
Kickstart én af dit barns gode vaner ved at oprette en profil på www.skolemælk.dk og dernæst bestille dit barns yndlingsmælk.
 
Læs mere her om hvordan skolemælksordningen fungerer: Abonnement på skolemælk
 
Du er altid velkommen til at kontakte skolemælksteamet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 87 31 21 40
 
God fornøjelse og god sommer
 
Med venlig hilsen
Skolemælksteamet 

8.juni 2022

Engelsk 9.kl. aflyst torsdag den 9.6 kl. 8.30-10.00

3.juni 22

Kære forældre

Her kan I hente og se på elevskemaer for det næste skoleår. Skemaet vil blive lagt på de enkelte klassers del af hjemmesiden i sommerferien så de er klar til næste skoleår. Men du kan få et smugkig her

Som I ved stopper skoleleder Jacob Hatting og der holdes afskedsreception for forældre, eleverm, forretningsforbindelser og familie den 12.8 se indbydelsen her

 

3.juni 2022

Vi har modtaget nedenstående:

Fra: Børnenes Kontor Kbh <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.>
Date: tor. 2. jun. 2022 kl. 11.37
Subject: Tilbud om ferieplads på Almegård Kaserne
To:Hej skoler
 
Hvis I har nogle børn som ikke har nogen feriemulighed, så har vi et samarbejde med Bornholms Feriedrenge om at sende 20 børn afsted til Bornholm i perioden 6/7 -  22/7.
 
Med venlig hilsen
 
Trine 
Børnenes Kontor
 
 

Mandag den 16.maj

Telefonen er død -men nu har vi købt en ny så nu kan du bare ringe :)

 

 

Onsdag den 11.maj 2022

God nyhed: Ny skoleleder er fundet               

Den 1. august 2022 tiltræder Nørrebro Lilleskoles nye skoleleder: Anja Szabo. Anja Szabo er 49 år og bor i Nordvest. Anja har stor erfaring med både lilleskoleverdenen og som leder. Hun er uddannet lærer med en diplomuddannelse i ledelse og har gennem fem år været viceskoleleder på Hørsholm Lilleskole. Anja har tidligere undervist på Børneuniversitetet på Vesterbro og er oprindelig uddannet skuespiller. Til dagligt kan hun godt lide både kultur og natur; tage på vandreture og gå til koncert. Og så er hun altid i gang med at strikke en trøje.

Valget af Anja Szabo sker efter et længere rekrutteringsforløb, hvor bestyrelsen i godt samarbejde med lærergruppen er kommet frem til hvilken profil, der skulle føre skolen videre. Grunden til lederskiftet er som bekendt, at Jacob Hatting har besluttet at gå på pension efter 19 år på skolen.

Bestyrelsesformand Jacob Sørensen udtaler: ”Jeg er rigtig, rigtig glad for at kunne præsentere Anja som ny skoleleder for Nørrebro Lilleskole. Med sin stærke pædagogiske faglighed, lyttende og imødekommende person og lange erfaring fra lilleskoleverdenen, er Anja den helt rigtige til at videreføre og videreudvikle vores allesammens skole. Vi glæder os til snarest at introducere hende for skolens medarbejdere og til at starte samarbejdet op efter sommerferien."

Anja Szabo udtaler: ”Jeg ser rigtig meget frem til at starte som skoleleder på Nørrebro Lilleskole efter sommerferien. Jeg har boet mange år på Nørrebro – men bor nu i Nordvest – og jeg er Lilleskolemenneske i hjertet. Jeg glæder mig til at møde såvel børn, forældre og skolens personale. For mig er det vigtigt at holde fast i, at vi laver skole for og med børnene, og at skolen er et sted, hvor man får muligheder for at opleve sig som et vigtigt bidrag i fællesskabet. Og jeg ved at Nørrebro Lilleskole er sådan et sted - det vil jeg gøre mit bedste for at støtte op om og videreudvikle.”

Anja starter 1. august 2022, hvor hun vil have to uger med Jacob til overdragelse, så han kan bidrage til at hun kommer godt i gang og får indblik i skolens maskinrum - og måske til at en god løsning på, at skolen herefter vil have tre ansatte, der hedder “Anja”.

MVH

Bestyrelsen

 

 

Fredag den 6.maj 2022

 

På grund af sygdom aflyses idræt 9.kl. kl.12.30-14.00  dag.

 

 

4.maj - stærkt gået - de løb, de samlede ind og 17.000 kr blev det til - de er seje :)

 

2.maj 2022

Håber I alle havde en god første maj i går. I dag går prøverne i 9.kl. igang og det betyder at vi er nødt tila t aflyse matematik for 7.kl. 12.30-14.00

Det er både et mandskabsproblem og lokaleproblem der begrunder aflysningen.

 

22. april 2022

Skolens fødselsdag - vi bliver 47 år og alle tager i Zoo.

Hvis børnene skal i Galaksen efter skoledagen, følges man hjem med

dem kl 14. Forventet ankomst på NBL senest kl. 15.

Klasselærerne og lærerne følger resten hjem kl 12. 

De store (6.-9.kl) kan selv tage hjem.

flag

31.marts 2022

Fredag den 1. april er følgende timer aflyst på grund af pædagogisk weekend i personalegruppen:

Idræt 9.kl.

Engelsk 5.kl.

Fransk 8.kl.

Engelsk 6.kl.

 

30. marts

Grundet mandskabsmangel aflyses idræt 12.30-14:00 for 7.kl.

29.marts 2022

43 syge elever i dag - der er en influenza epedemi blandt skolens ansatte og elever i dag. Den viser sig typisk ved ondt i maven, snot og feber.

Husk at vaske hænder og lufte ud.

Vedrørende prøver i 9.kl.

Ved prøveudtrækket skulle vores 9.kl. have været oppe i skriftlig fransk, skriftlig biologi og samfundsfag, hvis man ikke havde fransk.

Men regeringen har ændret på dette så 9.kl. prøve i år er som følger:

 • 9. klasse – 4 prøver: Dansk (mundtlig og skriftlig), engelsk (mundtlig), og matematik (skriftlig).
  • Prøven i skriftlig dansk i 9. klasse består af læsning, retskrivning og skriftlig fremstilling.
  • Prøven i skriftlig matematik i 9. klasse består af en prøvedel uden hjælpemidler og en prøvedel med hjælpemidler.

8.kl. prøve i billedkunst er aflyset.

Ovenstående er meddelt eleverne i fredags den 25.marts 2022.

 

25.marts 2022

Grundet sygefravær om manglende vikarer aflyses idræt 12.20-14.00 for 9.kl.

 

24.marts 2022

HUSK Generalforsamlingen i aften den 24.3 kl.19:00

2 klasses børn arbejdede de sidste par uge med at lave bøger om Danmarks dyr i science fag. I tirsdag læste 2 klasses børn sine bøger om dyr til 0 klasses børn i science. Det var en super god oplevelse for alle og tak til alle børn fra 2 klasse for deres hårde arbejde :) Bh Glika

 
 

23. marts 2022

HUSK Generalforsamlingen i morgen den 24.3 kl.19:00

Hvis du vil forberede dig kan du se dagsorden og regnskab her:

Dagsorden 

Regnskab 2021

 

17.marts 2022

Se teeseren for den kommende cirkusforestilling i Galaksen.

https://www.youtube.com/watch?v=Age_vSlQT3A

 

14.marts 2022

Fredag den 18.marts er følgende aflyst:

Fransk 8.kl.

Engelsk  5kl. + eng 6.kl.

Idræt 9.kl.

7.marts 2022

Engelsk 9.kl. tirsdag den 8.marts kl.8-10 er aflyst.

Fransk 8.kl. fredag 12-14 er aflyst.

 

23.februar 2022

Se fasteelavnsbrev her

21.februar 2022

Koloni: tilmeldingsseddel hent den her

11.februar 2022

Vi må desværre aflyse 6.kl.engelsk kl.12.30-1400 grundet sygdom og manglende vikar.

 

8.februar 2022

Dagens smittede

Klasse Antal
0 0
1 1
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 1
8 0
9 0

 

7.februar 2022

 

SPISEFORSTYRRELSE OG SELVSKADE – HJÆLP TILBYDES

I hver klasse sidder børn og unge, som har prøvet at skade sig selv eller har en overoptagethed af mad, krop og motion.

Undersøgelser viser, at én ud af fire unge skader sig selv. Hver fjerde pige og hver tiende dreng i 9. klasse har et så anstrengt forhold til mad, krop og motion, at de har en betydelig risiko for at udvikle en spise­forstyrrelse, hvis der ikke bliver grebet ind.

Tidlig indsats er afgørende for at forebygge udvikling af psykiske lidelser hos børn og unge. Du skal som forælder reagere, hvis du ser tegn på, at:

 • dit barn gør skade på sig selv eller
 • har en optagethed af mad, krop og motion, der går ud over trivslen

I ROBUS hjælper vi børn, unge og deres familier med at bryde med spiseforstyrrelsen eller det selvskadende mønster.

Vi tilbyder rådgivning og behandling af børn og unge op til 23 år, som bor i Københavns Kommune.

Tilbuddet er gratis, og du kan henvende dig direkte på tlf. 2147 5498 eller læse mere om os på www.robus.kk.dk.

 

Med venlig hilsen

ROBUS

Københavns Kommune

Dagens smittede

Klasse Antal
0 1
1 0
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 1

 

 4.februar 2022

Dagens smittede

Klasse Antal
0 0
1 0
2 0
3 1
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 0

 

3.februar 2022

Dagens smittede

Klasse Antal
0 0
1 1
2 1
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 0

 

I 9.klasse skal vi deltage i DM i podcast, en konkurrence som Alinea har udstedt. Klassen har på demokratisk vis udvalgt den podcast, som de mener kan klare sig bedst i konkurrencen. 

Det er en podcast i faktionsgenren, “Tunnelen under Korsgade, hvor vi hører Viktor, Fabian og Sebastian fortælle om BZ bevægelsens hemmelige tunnel under Korsgade. 
Vi håber I vil lytte med. 

https://norrebro-lillesko…/zfiler/allotria podcast1….mp4

 

 

02.februar 2022

Dagens smittede

Klasse Antal
0 0
1 1
2 0
3 0
4 0
5 0
6 0
7 0
8 0
9 0

 

Vi har modtaget:

Kære skole

Efter at corona-restriktionerne er blevet ophævet har vi på NEXT besluttet at afholde fysiske orienteringsaftener i februar for uge og deres forældre, så de kan komme ud og opleve vores gymnasier i København (Frederiksberg, Østerbro og Valby), inden beslutningen om kommende ungdomsuddannelse skal tages den 1. marts.

Vi håber I vil hjælpe os med at dele budskabet med jeres elever og forældre, fx via aula.

Mange hilsner

Claus Voldum

Presse- og markedsføringskonsulent

Kommunikation

Carl Jacobsens Vej 25
2500 Valby

M 23 37 30 60

www.nextkbh.dk

31.Januar 2022

Dagens smittede

Klasse Antal
0 0
1 2
2 1
3 0
4 0
5 0
6 0
7 2
8 3
9 0

Der sendes ikke meddelelse ud til klasserne længere da flertallet af elever enten er vaccinerede eller tidligere smittede.

 

 

27. Januar 2022

Dagens smittede:

2 elever fra 2.kl.

4 elever fra 7.kl.

2 elever fra 8.kl.

Der er sat en kasse med kviktest ned i bunden af hovedtrappen lige inden for hoveddøren - her kan du tage t par kviktest med hjem.

Der testes fortsat tirsdag og torsdag på skolen - for dem der har lyst fra 1-9.kl.

25. Januar 2022

Hermed de nyeste anbefalinger fra sundhedsstyrelsen.

Ramme for fremadrettede anbefalinger

Ved betydende symptomer  

Der anbefales selvisolation fra symptomdebut og PCR-test snarest muligt.  

Ved positivt testsvar fortsættes selvisolation til symptomophør, dog ikke kortere end 4 døgn fra testtidspunkt.

Ved positiv test hos asymptomatiske eller let symptomatiske

Ved positiv antigen- eller PCR-test anbefales selvisolation i 4 døgn fra testtidspunkt.

Ved positiv antigentest anbefales PCR-test snarest mulig.

Udføres PCR som første test, skal der ikke selvisoleres i ventetiden på PCR-svar.

Hvis der opstår betydende symptomer fortsættes selvisolation til symptomophør, dog ikke kortere end 4 døgn fra testtidspunkt.

Ved husstandskontakt til smittet

Der anbefales antigentest eller PCR-test 3 døgn efter den smittede persons testtidspunkt. Der anbefales ikke selvisolation.

Øvrige kontakter

Der kan foretages selvtest eller antigentest 3 døgn efter den smittede persons testtidspunkt. Der anbefales ikke selvisolation. Ved positiv selvtest følges anbefalinger for positiv test.

 

 

19. Januar 2022

Fysik 6.kl. onsdag 12-14 aflyst

18.januar 2022

Da vi har mange smittede og da flere har spurgt til nærkontakt anbefalingerne sætter vi gældende regler ind her.

Nære kontakter

Det følger af Sundhedsstyrelsens vejledning, at elever og ansatte, der identificeres som nære kontakter (dvs. kontakter til en smittet i hjemmet, værelseskammerater på lejrskole, overnattende gæster i husstand med smitte mv.) anbefales at gå i selvisolation og blive testet på 4.-dagen (PCR-test) og 6.- dagen (hurtigtest) efter sidste kontakt til den smittede person.

Selvisolationen kan ophæves efter negativt svar på testen fra 4. dagen. Nære kontakter, der har været smittede inden for de seneste 12 uger, anbefales hverken selvisolation eller test. Nære kontakter, der har modtaget 3. vaccinationsstik, kan undlade selvisolation. Der gælder særlige anbefalinger for nære kontakter, der har løbende kontakt til den smittede (fx et barn, der ikke er adskilt fra en smittet søskende eller forælder), herunder i forhold til selvisolation (uanset 3. vaccinationsstik eller tidligere smitte).

Øvrige kontakter

Elever og ansatte, der identificeres som øvrige kontakter (dvs. kontakter til smittede personer uden for hjemmet, fx i klassen) anbefales at få taget en hurtigtest (evt. selvtest) hurtigst muligt og en hurtigtest (evt. selvtest) på 4. dagen efter sidste kontakt til den smittede person. Hvis der er tale om en situation, hvor flere elever eller ansatte i samme stamklasse el.lign. tester positiv, anbefales øvrige kontakter efter 4. dagstesten at blive testet igen på 6. dagen med en hurtigtest (evt. selvtest).

Herefter anbefales to ugentlige test (evt. selvtest), indtil der ikke er flere nye smittetilfælde. Elever fra og med 1. klasse og ansatte, der er omfattet af en opfordring til screeningstest, anbefales kun test i alt to gange om ugen.

Øvrige kontakter, der har været smittede inden for de seneste 12 uger er undtaget fra opfordringen til test. I de tilfælde, hvor Sundhedsstyrelsen anbefaler, at eleven isolerer sig (husstandssmitte el.lign.), kan skolen kun opfordre forældre til at holde deres barn hjemme. Skolen vil derfor ikke kunne afvise elever, der møder frem og ikke følger en opfordring til at blive hjemme eller til at blive testet, og vil ikke kunne nægte eleven adgang til undervisning på skolen. Skoler kan dog afvise at modtage elever, der er testet positive for eller har symptomer på COVID19.

Du kan læse hele vejledingen her - klik

 

07.01.2022

Vi er desværre nødt til at aflyse franskundervisningen for 8.kl. i dag kl. 12-14.00 grundet sygdom og manglende vikarer.

05.01.2022

Vedhæftet er et brev fra børne- og undervisningsministeren og formand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg til forældre til børn i folkeskoler samt privat- og friskoler.

Læs brevet - klik her

Da skolen hverken har modtaget selvtest eller testpersonale har vi rettet meddelelse til KBH kommune der meddeler:

 - At selvtest er bestilt og at de kommer så snart de er moodtaget i kommunen.

- At de ugentlige test - tirsdag og torsdag fortsætter ( og det er vi glade for)

- At vi snarrest får besked på hvornår de starter op.

 

04.01.2022

Undervisningsministeriet har udsendt en række informationsskrivelser om genåbning af skolerne, vaccination m.v. Det kan læses her:

Pjece: nu kan dit barn blive vaccineret

Oversigt over information

Brev fra sundhedsstyrelsen

 

03.01.2022

Velkommen tilbage til onlineskolen.

Vi har i dag udsendt mail til alle forældre om skolens håndtering af opstarten på onsdag.

Godt Nytår.

 

17.december 2021

Kære alle på NBL

Rigtig god jul & godt nytår

 

10. december 2021

Galakse -nyt er udkomet - læs det her

 

10. december 2021

Som tidligere meddelt skal skolen lukke ned fra onsdag i næste uge. Det har ikke været vores ønske, men er påbudt af regeringen og sundhedsstyrelsen på grund af stigende smitte generelt i samfundet.

Vi har i den forbindelse udsendt meddelelse om hvordan børnene skal arbejde og bliver undervist. Afhængig af hvilket trin man går på vil opgaver m.v. variere, men udgangspunktet er at eleverne får nogle opggaver der skal løses i de 5 dage juleferien er forlænget.

Der vi, herudover mindst blive afholdt 2 online møder med eleverne inden for de 5 dage, typisk således at der ligge et onlinemøde inden jul og et efter jul.

Vi ved at der er forældre, der gerne så at eleverne blev undervist i fuldt omfang online, men det har vi ikke resurser til. Dels har skiftende regimer under corona krævet tid og dels har lærerne gentagende gange måtte bruge tid på at justere deres planlægning, lave den om eller opfinde noget nyt. Lærerne har således brugt mere tid end de er aflønnet for og vi skylder dem stor tak for deres omstillingsparathed og velvillighed selv når de for god ved hvilken gang har skulle lave tingene om.

Online Undervisningen skal afspejle den undervisning der ellers ville være givet. Og i de sidste dage inden jul vil man typisk tage ud af huset på tur, rydde op og lave julehygge - det kan være lidt vanskeligt at overføre til onlineundervisning.

Lægger vi så til at lærerne faktisk skal stå til rådighed for nødpasning på skolen, så er det yderligere vanskeligt at lave onlineundervisning ud over det skitserede.

Men lærerne står naturligvis til rådighed i de timer de har på deres skema og det er ok at ringe eller skrive til dem inden for denne tidsramme.

Lad os hjælpe hinanden og har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående er du velkommen til at rette dem til undertegnede.

 

mvh

Jacob Hatting

 

9.december 2021

Vi har sendt mail ud til alle om ændringerne i forbindelse med regeringens udmelding om tidligere "juleferie". >det er ikke mange timer vi har haft til at organisere os, men vi har det hele på plads nu. Se særskilt mail eller hent brevet her .

I samme forbindelse aflyser vi engelsk nu på fredag for 6 + 7.kl. kl. 12:30-14:00

 

8.december 2021

Fra alle os til alle jer - God jul - se den skønne video.

https://youtu.be/5ICGU7HCZdU

 

6.december 2021

Kære forældre

Vi har en smittet i 2.kl. og flere nærkontakter - derfor opfordsrer vi tal at I holder børnene hjemme hvis de er sløje.

I denne uge - uge 49 er der følgende aflysninger på grund af terminsprøver:

Onsdag dansk 9.kl.

Fredag engelsk 7.kl. og engelsk 6.kl.

Vi har modtaget:

Kære Forældre
 
Forældrerådgivningen er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til dig, som har et barn i 0-10. klasse og som oplever problemer med eller har spørgsmål til barnets skolegang.
Forældrerådgivningen kan kontaktes på telefon 70252468. Du kan også sende en mail på foraeldreraadgivningen@skole-foraeldre.dk eller chatte på www.foraeldreraadgivningen.dk
Forældrerådgivningens rådgivere har mange års erfaring og stor viden om lovgivning og praksis i grundskolen og kan give dig en kvalificeret rådgivning om dit barns skolegang. 
-
 
Venlig hilsen
Forældrerådgivningen - en del af Skole og Forældre

 

3. december 2021

Vi søger en ny regnskabsfører, da Geert har meddelt at han ønsker at gå på pension med udgangen af april måned 2022.

Annonceteksten lægges ind under ledige stillinger.

___________

 

Galaksen har lavett en ferniserings video, nu hvor vi desværre ikke kan invitere inden for.

Se den her

3. december 2021

I forbindelse med corona test på skolen i går har Københavns testcenter haft tekniske problemer. Det har betydet, at flere ikke har fået svar og at nogen har fået svar med angivelse af forkert skolenavn. Vi har modtaget meddelelse om, at hvis der blandt testsvarene skulle være positive, så garanterer Københavns testcenter at familierne underrettes direkte.

 

26.november 2021

Endelig kan vi tilbyde test på skolen - vi har netop udsendt brev til alle omkring emnet.

Husk at sende samtykkeerklæring til brug for testning - den er med i brevet - med i den kommende uge.

Da I jo ikke kommer ind på skolen hr jeg lovet Anja at gøre reklame for galakse nyt som I finder her:

https://drive.google.com/file/d/1-E-EXpoolvG2KFtm2YiUWuBmFdrpnVcb/view?usp=sharing

God weekend

Jacob

 

 

19. november 2021

Kære forældre i 3.,4. & 5.kl.

Efter udsendelsen af nedenstående meddelelse og mail til Nymånen, er jeg blevet gjort opmærksom på at den smittede elev i 4.kl., deltog i fællesarrangementet for Nymånen onsdag i denne uge.

Det betyder at alle elever i Nymånen, der var i skole onsdag, skal betragtes som nærkontakter, hvorfor opfordringen er, at de skal testes med det samme og på 4. og 6.dagen. Det vil sige at de bør testes hhv. søndag og tirsdag. Det anbefales at de ikke kommer i skole før de har et negativt svar på første test.

 

God weekend

Mvh

Jacob Hatting

 

Kære forældre

Vi har i dag fået besked på at en elev er smittet med Covid-19 i 4.kl. Eleven var ikke i skole i går, da hun var meldt syg. Hun har det godt efter forholdene, eneste påvirkning er problemer med smagssansen.

Da vi har en del elever der "bare" er små forkølede, vil jeg bede jer om at være særligt opmærksomme, hvis jeres børn er utilpasse eller små sløje.

Vi ved at smitten pt. er størst blandt de 5-12-årige og at symptomerne oftest er meget milde. Af samme grund anbefaler vi, at I lader dem teste nu og igen hvis de senere bliver syge, også selvom de ikke virker meget syge.

Flere skoler i København har måtte lukke i en kortere periode og de melder alle om at smitten har spredt sig meget hurtigt - fra et par elever i en klasse til en hel årgang i løbet af få dage.

Derfor er jeg glad for at alle forældre på skolen handler så ansvarligt som I gør og underretter os om sygdom med det samme.

Status er at vi har en elev i 4.kl. der er smittet, en elev i 7.kl. der er hjemme fordi en forælder er smittet og en elev i 8.kl. der er hjemme og venter på testsvar som nærkontakt.

Ovenstående status er et resultat af indmeldinger fra ansvarlige forældre.

I dag oplevede vi at flere elever ikke var mødt ind, selvom der ikke var sendt mail eller ringet. Jeg vil bede om at I altid ringer eller mailer hvis jeres børn ikke kommer i skole, da det lige nu er rigtig vigtigt at vi kan følge med.

Det er ligeledes vigtigt at I orienterer os om smitte / nærkontakter m.v., da vi skal melde ind til KBH kommune om smitteantal.

Mvh

Jacob Hatting

3.november 2021

På grund af sygdom aflyses idræt 7.kl. i dag kl.12:30-14:00

2.november 2021

Efter aftale med klasselæreren møder 8.kl. først kl. 9.30 i morgen onsdag den 3.11.2021

1.november 2021

Nogle billeder fra galaksens Halloween fest - Tak til Ilham for billeder.

Halloween

Halloween

Halloween

 

54

54

14.oktober 2021

Læs aviserne fra emneugen her  tirsdag     onsdag  torsdag

Der er lagt mange billeder ind på skoles FB profil, men da ikke alle bruger FB kan i også se nogle her.

 

Se film fra åbningen af ugen her

 

11.oktober 2021

NBL -City er igang - minisamfundet er startet og det bliver en fantastisk uge. Som det ses var nationalbanken på overarbejde fra morgenstunden.

Sundhedsstyrelsen har bedt os udsende vedlagte - vi har ikke sendt den på mail, da der intet nyt er i brevet. Men læs det her hvis du er interesseret. tryk her

 

 

 

7.oktober 2021 

Billeder fra 9. klasses tur på Amager skibakke

 

 

Stjerneskudddet Allstars: " The Wellerman!" - Ny video :)

https://www.youtube.com/watch?v=mVfYLwVKiOQ

7.oktober 2021 

Fra Billedværkstedet i Stjerneskuddet.

4.oktober 2021

Grundet sygdom hos personalet er engelsk 8.kl. 12.30-14:00 aflyst.

 

 

29.09.2021

I uge 41 har vi emneuge for hele skolen. Vi skal genåbne NBL-City og lave minisamfund. Forberedelsesgruppen har i den forbindelse udarbedet følgende formål for ugen:

Formål for ugen:

At sætte fokus på begrebet ”samfund” som den demokratiske styreform vi har i Danmark, herunder kendskab til almindelige samfundsmæssige organisationsformer m.v.

At sætte fokus på begrebet ”arbejde”, herunder hvordan man får et sådant (ansøgning, udvælgelse), løn, m.v.

At sætte fokus på fællesskabet som et arbejdsfællesskab, hvor man er gensidigt afhængig af hinanden.

At blande eleverne for at samarbejde i nye sammenhænge på tværs af alder, køn og klasser, med det formål at lære hinanden at kende så vi undgår mobning og konflikter.

At give mulighed for fordybelse i gennem et længere fagligt forløb.

At skabe gensidig tryghed blandt børn og voksne bl.a ved at lærerne også flytter rundt og hermed får kontakt med andre elever end dem de har til hverdag.

At skabe, forme og udtrykke sig kreativt, herunder få nye erfaringer.

 

24.09.2021

Vi er desværre nødt til at aflyse engelsk i 7.kl. og Idræt i 9.kl. i dag grundet mandskabsmangel.

 

17.september 2021

Da 9.kl har været i Paris og 6.-7.kl har været på sheltertur er det ikke sikkert at de har fået fotoseddel med hjem.

Mandag og tirsdag i den kommende uge er der skolefoto - derfor skal de have sedlen.

Hent den her

Indskolingen på streyf

 

6.-7.kl. Sheltertur

 

9.september 2021

I uge 37 er 9.kl. på lejrskole i Frankrig. Da vi pt også oplever sygdom hos personale og personale der er på kurser er vi desværre nødt til at aflyse følgende timer i løbet af ugen:

Engelsk 6.kl, mandag 12.30-14:00

Bio/Geo 7 kl. tirsdag 12.30-14:00

Fysik 8.kl tirsdag 12:30-14:00

 

 

7.september 2021

Kulturfag 9.kl. er aflyst grundet manglende personale.

 

3. september 2021

Fransk i 8.kl. kl.12:30-14:00 aflyses i dag pgr. sygdom hos personalet.

 

2.sept 2021

Vi er lidt ramte i dag - Paule måtte gå hjem så eleverne hun skulle have haft i fransk blev sat til at se en film de alligevel skulle have set senere og vi sagde til dem at de kunne gå hjem over frokost.

Geert måtte også gå hjem, så hvis du ikke kan komme igennem på telefonen kan du ringe til Jacob 26071652 eller sene en mil til kontoret.

mvh

Jacob

23.august 2021

Da en af vores lærere er ringet hjem med barn syg er engelsk i 8.kl. 12.30-14:00 aflyst.

 

19.august 2021

Forleden spurgte en af vores dygtige forældrerepræsentanter mig om hvornår forældrerepræsentanterne får besked på at der er kommet en ny elev, så forældrene kan involvere de nye forældre og eleven i de sociale aktiviteter i klassen. Et godt spørgsmål med et ædelt motiv. Begrundelsen er endvidere, at eleverne jo går hjem og fortæller at der er kommet en ny elev i klassen. Hermed oplever nogen måske, at vi er langsomme, men det er der en god grund til og for at forstå denne, må man også forstå vores system for optagelse.

Det hele starter med at der bliver en ledig plads, fordi en elev flytter.

Så kigger vi på ventelisten. Sidste år vedtog bestyrelsen at vi ikke alene skal følge ancienniteten, men ligeledes skal se på kønnet. er der få piger i klassen, kan vi altså tage en dreng, selvom der står 5 piger først på listen. Vi skriver normalt ud til alle på ventelisten og får som regel svar, enten på at de gerne vil blive stående, men pt ikke er interesserede, eller på at de gerne vil have pladsen.

Vi inviterer derefter forældre og elev til en samtale, der rummer flere elementer herunder, hvorfor skoleskift, hvad kommer du fra og hvad eftersøger du i dit skolevalg, hvordan er skolen osv. Efter samtalen vises der rundt. Herefter sendes forældre og barn hjem. Her drøfter de om de vil gå videre. Vil de det, meddeles det skolelederen, der kontakter læasselæreren med henblik på aftale om besøgsdage - typisk 2-5. Herefter skal eleven og forældrenee igen drøfte om skoleskiftet skal geennemføres.

Når eleven så har været i klassen på besøgsdage, vil prøvetiden gå i gang. Der er tale om en måned og formålet er at lærerne skal være særligt opmærksomme på demn nye elevs faglighed og sociale interaktion. Er der faglige huller eller mistanke herom gennemføres tests, og hvis eleven mangler noget skal der udarbejdes et træningsprogram.

I forbindelse med opstart af prøvetid indmeldes eleven og udmeldes fra gl. skole. der indhentes samtykkeerklæring og når denne er underskrevet og modtaget på kontoret, vil Geert udsende en adresseliste til klassens forældre med den nye elevs kontaktoplysninger.

Proceduren er hensigtsmæssig både af hensyn til persondataloven og i forhold til inddragelse ad ny elev og forældre i klassens sociale arrangementer men primært af hensyn til den nye elev der på besøgsdagene er her for at undersøge om skolen og kammeraterne er et sted han eller hun har lyst til at blive en del af.

Derfor vil der fortsat være en tidslomme imellem at jeres børn kommer hjem og fortæller, at der er kommet en ny i klassen og det tidspunkt hvor den nye skal inviteres med til div. arrangementer.

Nedenfor har vi printet en henvendelse fra Skole og forældre.

Foraeldreraadgivningen - anonym rådgivning for skoleforældre

Til privatskoler og friskoler

Et nyt skoleår er igang og det kan betyde at mange forældre har spørgsmål til deres barns trivsel og skolegang, som det kan tage lang tid for skolens ansatte at besvare. Derfor vil vi gøre jer opmærksom på eksistensen af Forældrerådgivningen.
 
Forældrerådgivningen er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til forældre til børn i hele grundskolen. Rådgivningen er finansieret af Børne- og Undervisningsministeriet. Vi tilbyder rådgivning omkring de store og små udfordringer, man som forældre til et skolebarn kan stå i.

Hvis I har lyst, kan I eventuelt bruge nedenstående tekst, når I kommunikerer med jeres forældre:
-
Kære Forældre
 
Forældrerådgivningen er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til dig, som har et barn i 0-10. klasse og som har spørgsmål til barnets skolegang/skolestart. Forældrerådgivningen kan kontaktes på telefon 70252468 mandag - torsdag kl. 10-16 og fredag kl. 10-13. Du kan også sende en mail på foraeldreraadgivningen@skole-foraeldre.dk eller chatte på www.foraeldreraadgivningen.dk
Forældrerådgivningens rådgivere har mange års erfaring og stor viden om lovgivning og praksis i grundskolen og kan give dig en kvalificeret rådgivning om dit barns skolegang. 

Gratis webinar:
Skole og Forældre holder et GRATIS webinar d. 25. august kl. 19.30 – 21.00 med temaet ”værd at vide, når dit barn starter i skole”.  
På webinaret kan du møde leder af Forældrerådgivningen, Rikke Alice Bille og formand for Børnehaveklasseforeningen, Pia Jessen. 
Du vil få to korte oplæg og mulighed for at stille spørgsmål. 
 
Webinaret bliver afholdt over platformen Zoom, og du kan tilmelde dig via dette link:
https://skole-foraeldre-dk.zoom.us/meeting/register/tJEvcO2hrjopHNawRf0lNIk_P3CZnfCB2pkB 
-
 
Venlig hilsen
Forældrerådgivningen - en del af Skole og Forældre
 

 

11.august 2021

 

Vi har modtaget følgende fra Glika:

Børnene i 1 klasse var med til maduge-31 på NBL i galaksen.
Tak for en fantastisk uge med god mad og en masse oplevelser ;) Bh Glika
 

 

6.august 2021

Velkommen tilbage til skolen på mandag - vi glæder os til at tage imod jer alle.

De store er inviteret til Ungdomsskolen - se nedenfor.

 

Vi glæder os til at besøge jer:​Torsdag d.19/8 kl.12-14 

Vores ambassadører møder ind på kontoret 15 minutter før det angivet tidspunkt. 

Hvis der kunne ligge en oversigt over klasselokaler på de pågældende klasser,vil det være meget fornemt. Desuden regner vi med, at jeres lærere ved at vi kommer og forstyrrer undervisningen og skal bruge computer til at vise vores hjemmeside. Det tager ca. 15 min. per klasse.🙂

Derudover vil vi sætte stor pris på, hvis følgende tekst, samt vedhæftet billede, kunne blive lagt på jeres intranet/AULA, så både forældre, elever og lærere kan orientere sig om vores tilbud og evt. blive lagt ud på jeres forside.

Gratis fritidsaktiviteter med ungdomsskolen

Tilmeld dig gratis fritidsaktiviteter, events og workshops hos ungdomsskolen. Efterårets program byder på ca. 300 forskellige aktiviteter for københavnere mellem 13-18 år. Tilmeld dig fx hold i e-sport, design, musikundervisning, lektiehjælp eller kampsport. Du kan også deltage i en af de mange workshops, hvor du får mulighed for at fordybe dig i et bestemt emne, eller få en oplevelse på en af de mange ture ud af huset.

 

Ungdomsskolens hold finder sted over hele byen. Langt de fleste af aktiviteterne er helt gratis, så der kan være rift om pladserne på nogle hold.

 

Tilmelding fra onsdag den 11. august på hjemmesiden ungdomsskolen.kk.dk

På forhånd mange tak!

Skulle der være nogle spørgsmål eller lignende, er I meget velkommen til at besvare denne mail eller ringe på 24445672.

 

Med venlig hilsen 

Johanne Groth Østergaard

KKU Fritids- og Almenundervisning 

Telefon: 24 44 56 72 

24.juni 2021

Tak for en hyggelig besøgsdag hvor de kommende 0-klasses elever kom forbi skolen.

22.juni 2021

Bio/Geo 8.kl. er aflyst d.d. på grund af sygdom.

16.juni 2021

Vi har modtaget:

Til Nørrebro Lilleskole.

Vi arrangerer gratis sportsturneringer for børn i uge 26 i Mimersparken i samarbejde med lokale klubber og boligsociale helhedsplaner.

Vi sender en invitation og håber, I vil være med til at sprede informationen – gerne gennem jeres forældreintra eller lignende.

Med venlig hilsen

Camilla Vestergaard Alegre                 

                                                                   Kontor:

Kingos Kirke                                             Ly – Kingos Kirke på Jagtvej

Bragesgade 35                                        Jagtvej 127 st th

2200 København N                                2200 København N

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                           www.kingoskirke.dk

Mobil: 24 60 97 07                                                                                                                        

                                   

Invitation Kingo Cup 2021

 

7.juni 2021

Fransk 9.kl. 12-14 onsdag den 9.juni &

Fransk 9.kl. fredag den 11.juni 12-14. er aflyst.

7.juni 2021

9.kl på bakketur

 

 

2.Juni 2021

Idræt 8.kl. aflyses i dag  12-14, grundet lærers sygsom

 

31. Maj 2021

Idræt 7.kl. aflyses fredag grundet mangel på personale.

 

28.maj 2021

Testtider i uge 22:

Mandag : 8:00- 10:00   og fredag 11:00-12:45

Krea i Galaksen

20.maj 2021

 

Test tider i uge 21 er mandah 8-10:00 og fredag 11:00-12:45

 

19.maj 2021

Det sker engang imellem at man får et godt tilbud og nogen gange er det faktisk gratis. Således også med nedenstående, der er tænkt til forældre med børn med diagnosen ADHD men helt sikkert kan bruges af andre også. Sådan et tilbud klikkede ind på mail fra fra KIK NU der skriver:

Kære jer

Vi oplever, at der er mange børnefamilier, som har rigtig god gavn af vores gratis online forældretræningsprogram KiK Nu! Både i den hverdag, der ikke føltes spor hverdagsagtig, men også i den hverdag, der igen har meldt sin ankomst.

KiK Nu! er målrettet forældre til børn i alderen 3-10 år med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder, og det er baseret på det første danske forældretræningsprogram med dokumenteret effekt, Kærlighed i Kaos.

Udover forældre, er der også mange fagfolk, der fortæller os, at de har glæde af programmet i deres professionelle dagligdag.

Med KiK Nu! får deltagerne nemlig værktøjer til at:

 • Skabe bedre struktur
 • Kommunikere mere positivt
 • Forebygge konflikter
 • Styrke barnets selvværd


Og alle kan deltage nemt hjemmefra, når det passer i kalenderen. Gratis tilmelding sker her: https://adhd.dk/kik-nu/.

I kan bruge KiK Nu!, som I ønsker det

Måske har I forældre, der kan få glæde af KiK Nu!? Måske kan I selv bruge værktøjerne i jeres arbejde? I må bruge modulerne, som I ønsker det, og I kan plukke i indholdet ud fra jeres behov.

Jeg har vedhæftet et billede, som I kan bruge på jeres sociale medier, hvis I vil gøre opmærksom på den gratis online forældretræning. Ligeledes en PDF med samlet oversigt over de enkelte moduler.

Jeg ønsker jer en rigtig god sommer😊

De bedste hilsner

Tanja Kaas Thomsen

Kommunikationskonsulent

ADHD-foreningen

Pakhusgården 50

5000 Odense C

Tlf.: 70 21 50 55

Direkte: 53 72 99 05

www.adhd.dk

 

se mere her

18.Maj 2021

På grund af læreres hjemsendelse som formodet nærkontakt er følgende aflyst:

onsdag dansk 8 kl. 830-10 arbejder hjemme...elever underrettet

matematik 9 kl på torsdag 20.5 kl. 830-10 er aflyst. 

17.maj 2021

Vi har fået meddelelse om, at en forældre til en elev i 6.kl. er smittet. Grundet Kr.Himmelfart er der ikke grund til bekymring bare man tager de almindelige forholdsregler - den smittede forældre kan ikke have nået at smitte sit barn som derfor heller ikke kan have nået at smitte andre. Vi får besked og videreformidler denne når eleven er testet, hvis tilfældet skulle være at hun også er smittet.

Aflysning: Idræt i 8.kl. onsdag kl.12.30 aflyses.

9.kl. fransk på fredag er aflyst fra 1230-14

 

5.maj 2021

Vi må desværre aflyse undervisningen af 9.kl. torsdag grundet sygdom hos personalet.

4.maj 2021

Politikerne afsluttede debatten om genåbning i nat kl. 03.00 og de besluttede at eleverne kan vende fuldt tilbage fra torsdag. Det er godt for eleverne at de kan komme tilbage i skolen, men det er dårligt for arbejdsmiljø og undervisningsmiljø at beslutte så kort en frist.

Det tager tid at vende skuden - og hvis genåbningen skal være god og sikker er der en lang række ting der skal forberedes. Hygiejne og rengøringsplaner skal justeres, vi skal forholde os til de nærmere regler, - skal klasserne fx fortsat holdes adskilte så har vi et stort problem osv.

Derfor sendte vi til morgeen brev ud til alle forældre - og nu trækker vi i arbejdstøjet og følger med i udmeldinger fra UVM så vi kan sikre en god genåbning for alle.

To elever hjemsendt.

Vi har i dag sendt en elev fra 1.kl og en fra 6.kl. hjem fordi deres far er testet positiv. Forældrene i begge klasser har modtaget mail om at være særligt opmærksomme på symptomer. Der er ingen meldinger om at eleverne skulle være smittet, de er nærkontakter og skal således blive hjemme til de er testet 2 gange.

2.maj 2021

8.klasse skulle have haft undervisning på skolen i morgen mandag. Grundet sygdom i personalegruppen ændres dette til onlineundervisning.

29.april 2021

Testtider i uge 18:

Mandag 8.15-10.15

Fredag kl.11.00-12.45

 

26.april 2021

Vi har i dag udskiftet samtykkeerklæringen så den gælder frem til sommerferien.

I kan hente den foran kontoret eller lige inden for hoveddøren.

se mere her

 

 22. april 2021

Kære alle, 
 
8.klasse har arbejdet med reklamer i dansk, vi har analyseret køn i reklamer, talt om målgrupper, segmenter og lært AIDA modellen at kende. 
Som afslutning har klassen med udgangspunkt i en case skulle lave deres egen reklame, og det er der kommet de her helt formidable reklamespots ud af. 
(jeg har fået lov at dele)
 

https://www.youtube.com/watch?v=5xTkLuiZNqY

 
 
 
 
Mange hilsner fra
Anne Mette

 

20. april

Fransk undervisningen omlægges torsdag den 22.4 i 6.kl. til onlineundervisning, da fransklæreren er syg, men godt kan undervise hjemmefra.

 

19. april 2021

Vi har en ledig plads i 2.kl. Kendere I nogen der er interesserede så kan de henvende sig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

eller kontakte Jacob.

 

16.april 2021

Kære forældre

Jeg har lavet en lille video, med orientering om Galaksen, udlånte computere og de nye ændringer af covid-19 reglerne som endnu ikke gælder for os i kbh. Se videoen her

Testning i uge 16 foregår mandag 8:00 -10:15 -vi burde også have besøg torsdag, men KBH har snydt os for den fornøjelse, der arbejdes på sagen.

Eric tager engelsk i 6.kl da Mille fortsat er syg.

 

9.april 2021

Vi har netop modtaget testtider for uge 15 (næste uge) Her kommer falck og tester fra kl.8:00 om mandagen. De havde givet os en tid torsdag kl.14.15, men der er børnene gået hjem så den er aflyst. Vi opfordrer derfor til at man selv finder tid til test på et testcenter torsdag. Det er dybt beklageligt at kommunen ikke kan tilbyde tests 2 gange ugentligt inden for det tidsrum eleverne er til stede på skolen og spørgsmålet om den kommunale service af privatskolerne vil blive rejst over for Lilleskolernes Sammenslutning som vil drøfte det med UVM og KL.

Vi har også vendt spørgsmålet om den samtykkeerklæring som eleverne skal have med hver gang. Det er juristerne i KBH kommunes opfattelse, at det ikke er lige så nemt at tilbagekalde et samtykke, når det er på papir. Derfor har skoler der anvender AULA fået mulighed for at anvende en samtykke erklæring, som varer indtil juli, mens de skoler der anvender papirudgaven som os, skal komme med en ny samtykkeerklæring ved hver test.

Vi har protesteret over denne tolkning, da det ikke fremgår af den vejledning som uvm har udsendt og da vi mener at det er den enkelte skole og skolens forældre, der kan indgå i en juridisk tvist, hvis det er nødvendigt. Det er derfor skolens ansvar at vi efterlever de tilladelser som forældrene giver os og at vi samtidig kan håndtere, hvis en forældre ønsker at trække samtykket tilbage.

Nu afventer vi at se om der kommer en ny samtykke erklæring fra KBH, men gør der ikke det kan alternativet være at vi laver vores egen.

 

8.april  2021

Engelskundervisningen i 6.klasse i morgen fredag er aflyst som fysiske undervisning på skolen, da Mille er smittet med corona. Undervisningen gennemføres som onlineundervisning.

7.april 2021

Testning på skolen - Update

Københavns kommune vil fra uge 15 - næste uge teste vores elever og ansatte på skolen. Det vil formentlig ske mandag og torsdag. Det skal præciseres at det alene er elever fra 5.-9.kl. der får dette tilbud. Elever i aldersklassen 12-14 år skal medbringe en underskreven samtykkeerklæring for at blive testet, mens elever på 15 år selv træffer afgørelse om deltagelse i tests.

Samtykkeerklæringen udsendes på mail til alle forældre til elever i 5.-9.klasse, men da vi ved at ikke alle har en printer vil vi også kopiere dem, så I kan hente dem på skolen fra fredag. Vi lægger e.n bunke lige inden for hoveddøren til afhentning. 

Hvis eleverne skal testes allerede fra mandag den 12.4 så kan det være nødvendigt at hente en samtykkeerklæring fredag, hvis man ikke kan printe ud selv.

Alternativt kan den alleredes nu hentes her klik

6. april 2021

Kære forældre

Som tiddligere meddelt vil Københavns kommune foretage tests af elever på skolen i den kommende tid. I den forbindelse orienteres nedenfor. Vi udsender samtykkeerklæring på mail så snart den modtages.

Test af elever fra den 8. april

EMNE: Tilbud om kviktest af elever, der er fyldt 12 år

Kære forældre til elever i 5. – 10. klasse

Fra den 6. april kan vi endelig byde eleverne i 5.-10. klasse velkommen tilbage på skolen
hver anden uge. Vi håber, at alle elever vil tage en coronatest, inden de mødes igen, og at
eleverne vil blive testet to gange om ugen, i de uger de mødes på skolen.
For at gøre det lettere at blive testet, vil Københavns Kommune tilbyde kviktest på skolen til
de elever, der er fyldt 12 år. Testen er frivillig og tilbydes 2 gange om ugen. De første skoler
vil kunne tilbyde test allerede få dage efter, at eleverne er tilbage fra påskeferie.
Hvis dit barn er mellem 12 og 14 år, skal vi have et samtykke, hver gang dit barn bliver
testet. Efter påske vil du få et samtykkeskema, som du kan udfylde.
Hvis dit barn er fyldt 15 år, kan han/hun selv bestemme, om han/hun vil testes, men du vil
få besked, inden vi tilbyder test.
Vi håber, at så mange som muligt vil tage imod tilbuddet om test, så vi kan passe på
hinanden. 

NB: Hos os vil kontoret tage sig af en eventuelt smittet elev, ringe hjem og aftale hentning m.v., samtidig vil klassen blive orienteret om at de harr værert nærkontakter.

Læs mere her: (actioncard) 

Læse mere  her: (Faktaark)

 

5.april 2021

Status på covid-19 på skolen.

Pt. har vi registreret 2 ansatte og 10 børn fra hhv. 0.kl & 1.klasse der er smittet.

Derfor opfordrer vi til at man efterkommer myndighedernes sikkerhedsforanstaltninger omkring isolation, hvis et medlem af husstanden bliver smittet, ligesom vi opfordrer til at man efterlever de anvisninger om brug af håndsprit, hoste i ærmet, mundbind, udluftning og hyppig håndvask.

Incidenstallet i KBH ligger på 0,9 og her skulle det gerne blive, da der er vedtaget nye regler om automatisk nedlukning ved stigende smitte 400 smittede pr.100.000 indbyggere, incidenstal over 2% og over 20 nye tilfælde på en uge.

Hvornår må dem der har været syge komme i skole ?

Sundhedsstyrelsen skriver:

Hvornår kan du ophæve din selvisolation? 

Hvis du har haft symptomer, behøver du ikke længere at isolere dig,

-når der er gået 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet.

-hvis du efter 10 dages sygdom føler dig betydeligt bedre og kun har milde restsymptomer tilbage, som tab af smags- og/eller lugtesans, hoste, træthed mv. Du må samtidig ikke have haft feber i mere end 48 timer forinden (uden brug af febernedsættende medicin, som fx Panodil). 

-Hvis du ikke har haft symptomer, behøver du ikke længere isolere dig, når der er gået 7 dage fra, du fik taget testen

se mere her: https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Test/Testet_positiv_pjece_kort.ashx?la=da&hash=96CCF3988073E3ED492E7C47C4513EDB748075FF

Husk at skolen for 0.-4.kl først starter onsdag, men fra tirsdag kl.12.00 er der åbent i Galaksen.

Husk også at sende mail til Jacob om behov for nødpasning - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

26.marts 2021

Annemette er syg i dag så onlineundervisningen er aflyst.

VIGTIG MEDDELELSE TIL 9.KL:

Udtræksfag for 2020/21 er:

Geografi skriftligt

Engelsk skriftligt

Grundet corona har regeringen beskuttet, at eleverne kun skal til prøve i matematik, dansk & engelsk. Årskaraktererne for udtræksfag og øvrige fag, der skulle have været afholdt prøve i, ophæves til prøvekarakterer.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

 Fra Ilham

Mandag, tirsdag og torsdag: samarbejdede vi med vores store venner, hvor vi byggede vores spil med forskellige materialer. 
 
Onsdag: var vi på tur og spillede skov-stratigo, det var rigtig sjovt ;)
 
Fredag: spillede vi hinandens spil og hyggede sammen:)
 
God påskeferie
 
 

25.marts 2021

Vi har til morgen skrevet ud at 1.klasse ikke skal møde, da vi har et tilfælde af covid-19 i klassen. Familien blev smittet i weekenden og eleven var i skole mandag. Alle i klassen og deres voksne er derfor nærkontakter og skal blive hjemme til de er testet (fredag - søndag). Så 1. klasse får en tidlig Påskeferie, da vi ikke kan nå at lave online undervisning for dem.

Nu gik det ellers lige så godt...

I får lige lidt billeder fra Mie:

Her følger lidt billeder fra emneugen i 1. Klasse. 
Bh Mie 
 

24.marts 2021

Vi har i dag udsendt mail vedrørende genåbningen for 5.-9.klasse efter Påske. Desværre måtte vi også sende mail ud til 5.kl. om at deres klasselærer er smittet med covid-19 efter et møde med 0.kl. lærer der også er smittet. I 0.kl. er der pt 3 elever der er smittet og vi vil meget gerne have at vide, når og hvis nogle af skolens børn smittes så vi kan tage de nødvendige forholdsregler.

I den lidt hyggeligere afdeling kommer her lidt fra klasserne:

 

Fra emneuge i 1.kl. - spilfabrikken kører som smurt! 

9.Klasse tilbage på skolen

Skolekorets repræsentanter i 4. klasse sluttede tirsdag af med at - med god afstand - at synge en sang på stentrappen

https://www.youtube.com/watch?v=-37kNNiAGo0

15.marts 2021

Mangler du en avis ?

Så har Helene sammen med sin klasse udarbejdet en - hent den her

12. Marts 2021

Kontoret meddeler:

Så blev det fredag og vi har netop udsendt mail til forældrene i 5.-9.kl om retningslinjerne fra den 14.marts som betyder at 5.-9.kl. må mødes med deres lærere udenfor en dag hver uge. Vi opfordrer til at elever over 12 årr bliver testet to gange ugentligt og at de møder til undervisningen med et negativt testresultat, der ikke er mere end 72 timer gammelt. God weekend.

Ilham har fremsendt:

Ved siden af vores nødundervisning havde vi trivselslege (fx den varme stol) Vi var også på en lille tur for at samle pinde til vores teater i næste uge, og vi plantede karse :)

11.marts 2021

Fra den 14.marts ændres reglerne igen. København og Nordsjælland må ikke komme fysisk i skole endnu. Se reglerne her:

https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/information-til-uddannelsesinstitutioner-om-coronavirus-covid-19/overblik-over-genaabning

Se endvidere her

Trist for vores store børn, men hvis de er særligt udsatte, eller har problemer er der en musselem derr gør at de kan komme i skole i mindre omfang. Kontakt klasselæreren hvis det er tilfældet.

 

10.marts 2021

Her følger billeder fra en dejlig tirsdag i 1.klasse. Vi har blandt andet leget fælles leg på vores tur, lavet morgen-afspænding og bevægelse. 
Kh Mie

8.marts 2021

God kampdag til alle kvinderne :)

Undervisningsministeren har skrevet et brev til forældrene og til elever i 5.-9.kl. De vedlægges her til orientering.

Klik her forældre    klik her elever

 

8.marts 2021

0.kl. på tur

5.marts 2021

1.klasse laver platoniske legemer og bogstaver med kroppen

 

4.marts 2021

Nogle billeder fra 2.kl.

 

 

 

1.marts 2021

Fællesbagning på engelsk med 6.klasse

Der blev bagt en masse lækre cookies med Meeget chokolade🍪🍪🍪
 

Tur på Hans Tavsens park med 2.kl.

 

25.februar 2021

1.klasse til udendørs leg

2. Klasse har arbejdet med sangen London bridge is falling down 😊

Kh Anja 

Billeder fra nødpasningen.

24.februar 2021

Hvis du vil have et overblik over hvad der åbner og hvad der fortsat skal være lukket, så har Altinget en udemærket gennemgang. Se mere her:

https://www.altinget.dk/artikel/hvad-genaabner-paa-mandag-faa-overblikket

24.februarr 2021

Billeder fra 1.klasse. Vi har startet dagen med musik og været på tur 😊

22.februar 2021

Trivselsleg i 2.kl.

 

12.februar 2021

De holdt online fastelavn i går online 5.-9.kl. I dag er det vores tur på skolen.

 

11.februar 2021

2. klasse bor midlertidigt på 3. sal:

Dicte skriver: På 3. sal er her blevet leget Among Us, både inde og ude, drengene har hygget med frilæsning (ja, hvem skulle ha troet det...), og Magnus og Anemone har klippet gækkebreve 🙂

 

 

1. klasse har været på tur, efter at de havde masseret hinanden :)

10.februar 2021

Den 6. januar 2021 lagde vi et indlæg ind om Københavns kolonier. Det er IKKE skolens koloni, men et tilbud til alle børn i København.

Nu har vi fået en sidste reminder så skal I med så er det nu.

Til forældre

”Sidste chance for ansøgning til sommerkoloni”

Kære forældre

Det er sidste chance for at søge koloniplads. 

Det gøres på https://kolonierne.dk/foraeldresiden/
 Deadline er 21/2, Kolonikontoret holder lukket i vinterferien, men vi kan kontaktes i denne uge på tlf. 33254425, tast 1

hvis du har brug for hjælp til din ansøgning.

 

Venlig hilsen 

Kolonikontoret

 

10.februar 2021

1. Klasse laver Yoga efter at de er kommet tilbage i skolen.

9. februar 2021

Der var glæde over hele linjen da vi kunne åbne skolen for 0.-4.kl. i går.

 

3.februar 2021

En lille hilsen fra Richard, der skriver:

Jeg var i sidste uge i samråd med statsministeren om dagligdagen på NBL her under nedlukningen... måske er det derfor de åbner skolerne igen. For at undgå at lærerne ter sig sådan... 

Se mere her: https://www.youtube.com/watch?v=7P3PPecG390

 

Fredag den 29.januar

Kære forældre og børn

I går kunne man høre, at regeringen og sundhedsmyndighederne overvejer om 0.-4.kl. kan komme tilbage på skolen inden den 28.februar. Der skulle komme en udmelding først i næste uge. Vi skriver mail ud til jer når vi ved hvordan det bliver :) Indtil da vil vi savne jer :)

Mvh

Jacob

 

Kære børn og forældre i Galaksen,

Ihhh hvor vi savner at se hinanden sådan rigtigt! Og ihhh hvor vi savner andre hilsner end dem på en skærm.

Så kommer der her nogle forslag fra krea og udeliv:

Vi opfordrer jer til at lave små kridthilsner til hinanden eller tegn en lille tegning med at skrive dit navn på. 

Gå forbi hinandens døre en eftermiddag/i weekenden eller når det giver mening hos jer. Skriv eget navn og tegn evt lidt som en hilsen. 

Har man ikke gadekridt, kan man må komme og hente et stykke med her fra skolen (jeg har sat kridt frem nede i porten). 

For ikke at skulle forbi mange døre, så I kan vælge dem som de bor ved siden af jer eller dem som I kender på deres adresser. 

Og mens I er ude og gå, så kig op i træerne og se om I kan få øje på de fugle I har tegnet/farvelagt i udeliv.

Mange venlige hilsner

Dicte og Ilham

 
 
 
 
 
27.januar 2021
 
 
Det var fedt at starte dagen med morgenyoga i dag. 
 
Det var så hyggeligt, og børnene var så seje;)
Mvh. 
Dicte & Ilham
 
 
 
Fra I går:
 
Børnene har lyst til noget krea efter de blev færdige med skole opgaver :)
Kh. Ilham
 
 
21.januar 2021
 
En lille weekendhilsen fra Jacob kan du se her: 
 
 
OBS: Har du brug for nødpasning - så skiv en mail til: jacob@norrebro-lilleskole hvor du oplyser barnets navn, datoer og tidspunkter for aflevering / afhentning.
 
Anja R har sendt os lidt billeder fra onlinebagning. Hun skriver:" 
 
I dag har nogle børn fra 3. kl bagt sammen, hver for sig. Den stod på bærmuffins og det var super hyggeligt. 
 
 
 
 
 
 Annemette har sendt lidt billeder fra Billedkunst i 8.kl. Hun skriver:
 
 "8. klasse har ladet sig inspirere af Husk mit navns papirklip i billedkunst emnet er: ungdom og oprør"
 
 
 
God Weekend
 
mvh  Jacob
 
 
 
 
 
20.Januar 2021 
 
 
Glika har sendt billeder fra nødpasningen. Hver dag er ungerne på og laver de lektier, ser de små film og laver gruppearbejde online. Lige nu er der en fast gruppe på 8 børn der kommer lidt spredt så der hver dag er 3 -5 stykker. De sidste dager er et par stykker mere kommet på. Personalet er klar, hvis der er børn der ikke trives eller forældre der grundet arbejde har brug for os. Men det er nødpasning med hjemmeundervisning og vi glæder os alle til det bliver almindelig hverdag igen.
 
 
 
 
 
 
 
18.Januar
 
Nødpasning:
 
IMG 6017
 
IMG 6018
 
 
 
15.januar 2021 
 
Lidt fredagshygge fra Galaksen - og Richard - se: https://www.youtube.com/watch?v=7WK2QYyb9qk&t=9s
 
Ilham anbefaler arrangementet: se mere her: https://fb.me/e/41XFiwHlC
 
 
 
8.Januar 2021
 
Nødpasning: I uge 2 er der nødpasning for børn, hvis forældre skal på arbejde. Vi opfordrer til at man i videst muligt omfang finder løsninger på pasningen hjemme, men vi er her når alle andre muligheder er udtømt. Husk at meddele Jacob hvem der kommer senest dagen før kl.12 (også søndag)
 
8.Januar 2021 
 
Første uge med nedlukning i 2021 er snart overstået.
 
 
 
6.Januar 2021
 
Hvert år modtager vi indbydelse til at deltage i Københavns Kommunes kolonier. Tilbuddet gælder primært for elever der ellers ikke ville komme på ferie og skolen skal anbefale at den enkelte ansøgning godkendes.
 
Københavns Kommunes kolonier har ikke noget at gøre med vores egen koloni.
 
Vi er blevet bedt om at videreformidle nedenstående.
 
 
Kære elever og forældre
Der er nu åben for ansøgning til sommerkoloni 2021.
Læs mere og søg på kolonierne.dk 
Forlederen er jo produceret, så når eleverne atter kommer i skole, håber jeg, at de får udleveret folderen.
Folderen er vedhæftet i denne mail. 
Med venlig hilsen
Søren Freiesleben
Leder af Kolonierne
 
 
 
4. Januar 2021
 
Så blev det 2021 og godt Nytår.
 
Her er en lille video mest til jer unger og unge mennesker - den bliver også lagt på FB.
 
 
Mvh
Jacob
 
30.december 2020
 
Vi har på baggrund af regeringens meddelelse om fortsat nedlukning til 17.01.2021 udsendt 2 mails om nødundervisning og nødpasning dateret hhv. 29.12 og 30.12.
Vi er bl.a på baggrund heraf orienteret om at 6 elever i 4.kl er smittet med covid-19.
Det samme er 2 lærere og et antal forældre.
Nødundervisning ognødpasning etableres jf. Beskrivelsen i de to mails fra tirsdag den 5.januar.
Mvh
Jacob
 
 
28. December 2020
Måske har du læst i EB i dag, at man afventer besked om hvornår skolerne starter.
Vi starter 4.januar efter normalt skema, med klasseundervisning for alle klasser, hvis vi ikke inden har modtaget anden besked fra myndighederne.
 
Mvh
Jacob

21.december

Skolen har modtaget meddelelse om at en elev i 2.kl er smittet med corona.

Vi fik besked torsdag i sidste uge. Vær derfor opmærksom

Hvis jeres barn udviklet symptomer. Endnu en lærer er smittet

Men det får ikke betydning da begge vil være udenfor smitterisiko

Når vi mødes igen. 

Mvh

Jacob 

 

 

15.december 2020

Kære forældre

Fik du hentet kassen med bøger osv ?
Vi skrev at du kunne gøre det til kl.1600 men der er ingen børn så vi lukker kl. 14.00.
I morgen er endnu en mulighed frem til kl.12.00

Tak for jeres opbakning og forståelse. Vi havde ingen børn i dag, så vi har sat vikarerne til at spritte alle klasselokaler af, så borde, stole og kontaktflader er rene til efter nytår.

Da behovet frem mod jul for nødpasning ikke se ud til at blive stort, skal jeg bede om at I kontakter mig dagen inden jeres børn kommer på 26971652, så jeg kan sikre at der er vikarer til stede.

Se på hjemmesiden under de forskellige klasser, hvad lærerne har lagt ind. I Galaksen sætter de aktiviteter på hjemmesiden under Galaksen - Årsplan - Galaksen julelabs uge 51

Richard har sendt julesangen fra sidste år, da de ikke nåede at lave en ny til i år – I kan se den på adressen: https://www.youtube.com/watch?v=ceZ0hrJctgI

Selvom det bliver anderledes i år end tidligere år, så må I have en fantastisk jul og et lykkebringende Nytår J

Mvh

Jacob Hatting

14. december 2020

                                                                          København den 14.december 2020

Kære forældre

Skolen fik klokken ca.14.00 besked på at klasselæreren for 4.klasse er smittet med covid-19, kort herefter udsendte vi en mail til alle forældre i 4.klasse og orienterede om, at eleverne skal testes som nærkontakter. 4.klasse skal således ikke komme i skole, før de er testede og i realiteten betyder det, at de ikke når tilbage inden juleferien. Læreren havde ikke symptomer, men ville lade sig teste, for at være sikker i forbindelse med kommende julebesøg.

Sidst på eftermiddagen har jeg talt med skolens tillidsmand, der påpeger at personalet er usikre, fordi alle har spist frokost med den smittede i dag. Det betyder at alle skal testes og alle kan være smittede, enten fordi de har været tæt på den smittede eller fordi de fået overført sygdommen ved fælles berøringsflader.

Uheldigvis vil alle testes i disse tider og det er vanskeligt at få en tid inde jul. Jeg har selv været inde og kan først få en test den 27.12.

Derfor kan vi ikke være sikre på at vi ikke smitter og det er baggrunden for den uro som personalet oplever.

Jeg har som følge af ovenstående talt med bestyrelsesformand Jacob Sørensen. Vi er enige om at udvide sikkerhedsprincippet, for ikke at sprede smitten yderligere og for ikke at ødelægge de kommende julearrangementer i familierne.

Det betyder:

  at vi må lukke skolen ned fra i morgen tirsdag den 15. december.

  at eleverne fra 0.-4. Klasse ikke skal komme i skole.

  at lærerne mødes klokken 8.30 for at planlægge hjemmeskole – I får besked fra dem senere tirsdag på mail eller på hjemmesiden om 

  aktiviteter og lektier.

  at der etableres nødpasning i tidsrummet 7.30 -16.00.

  at I er velkomne til at komme forbi skolen fra 7.30 – 16.00 i morgen tirsdag og ligeledes onsdag, hvor I kan gå op i jeres barns klasse

  og hente bøger m.v. Husk mundbind.

  at skolen lukker op igen mandag den 3. Januar 2020 kl.8.30 (morgenordning fra 7.30) Skulle regeringen meddele noget andet, får I

  besked.

  at den nuværende hjemmeundervisning af elever fra 5.-9.kl fortsætter til juleferien. At kontoret kun er åbent for telefonisk

  henvendelser (35354501) eller mail kontakt (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

 •  

 

Nødpasning tirsdag – fredag 7.30 -16.00

Vi beder om forståelse for at vi har skulle handle hurtigt, derfor vil vi af sikkerhedsmæssige grunde sende alt fast personale, der rummer smittefare hjem i morgen. Nødpasningen vil blive varetaget af 2 – 3 vikarer, der alle kender skolen, men ikke alle børn kender dem.

Vi beder alle der kan, om at holde deres børn hjemme og vi beder om, at det kun er børn, hvor forældrene varetager kritiske samfundsfunktioner der kommer. Er du i tvivl så kontakt Jacob

Det siger sig selv at der vil blive tale om nødundervisning, men med det antal personaler vi kan skaffe vil det ikke være muligt at opdele børnene klassevis. Derfor vil de forhåbentlig få børn i nødpasningen blive aktiveret i gården, i salen og på 1. Sal hvor vi laver tegneværksted og biograf. De må gerne sidde og arbejde med deres bøger, men det bliver ikke tale om undervisning.

I forbindelse med afhentning kan i kontakte Galaksetelefonen:

23392141 eller 60261433

Det var lige det vi gerne ville undgå og vi har gjort alt hvad vi kunne for at undgå at skulle lukke ned, men nu gik den så ikke længere. Det er en grim epidemi og vi ønsker alle at covid-19 forsvinder hurtigst muligt. Jeg håber at I har forståelse for at vi netop af disse årsager er nødt til at foretage nedlukningen nu.

Hvis det skulle blive nødvendigt at ændre på ovenstående vil vi orientere på FB og på skolens hjemmesiden www.norrebro-lilleskole.dk under nyheder.

Med venlig hilsen

Skoleleder

Jacob Hatting

8.december 2020

Øv, Øv og atter øv. Vi har gjort alt hvad vi kunne og faktisk sluppet nemt og alligevel skal vi lukke ned fra i morgen, hvor 5.-9.kl skal undervises online. Så må vi håbe at det hele letter og at smittetrykket falder i KBH som det skete i Nordjylland. Men selvom de store er taget hjem skal ingen snydes for en julesang. Når vi nu ikke kan komme i kirke i år.

Richard har snedkereret en sang sammen med børn og voksne - bare for sjov og til lidt hygge. Se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=6-soWZENxsY

Og så vil vi sende alle jer der skal være hjemme gode tanker - 0.-4.kl og ca halvdelen af de voksne vil fortsat være på skolen indtil juleferien.

Vi ses

mvh

Jacob

 

 

 

 

 

2.december 2020

Kære forældre og kolleger

Hermed de nye anbefalinger og regler frem til juleferien, med start mandag den 7.12:

 De nye initiativer indebærer følgende nye regler:

Forbud mod undervisning på tværs af stamklasser i grundskolen, kombineret med mulighed for nødundervisning i form af fjernundervisning i de ældste klasser.

De nye initiativer indebærer følgende anbefalinger:

Anbefaling om aflysning af undervisning i fag i ungdoms- og voksenuddannelser, hvor der er stor risiko for dråbesmitte, fx idræt og musik, og hvor undervisningen kan udskydes. Undtaget er fag, der afsluttes. Dette vil i nogle tilfælde indebære overgang til nødundervisning.

Vi tilslutter os anbefalingen, således at gymnastikundervisning ikke må være fysisk men gerne teori, alternativt ændres indhold i undervisningen.

Musikundervisningen aflyses eller ændres til teori. Ingen børn i musiklokalet hverken i Galaksen eller skolen.

Anbefaling om, at spisning i grundskole, foregår klassevist.

På alle grundskoler bør der være skærpet opmærksomhed på ikke at møde op med symptomer på sygdom, håndhygiejne, rengøring, afstand mv.

Det anbefales, at der er fokus på dialog med udskolingsklasser i grundskolen og med elever på ungdomsuddannelser om at være ung under covid-19, herunder om hvordan man kan skabe fællesskaber samtidig med, at anbefalinger og restriktioner overholdes.

Se: https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Saerligt-til-unge

      https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Dialog-med-unge-om-coronaepidemien

      

 

24.november 2020

Fransk i 9.kl. aflyses onsdag i tidsrummet 13.30-14 grundet mangel på personale i forbindelse med at flere coronatestes.

 

13. november 2020 kl.10.49

Kære forældre & Elever

Hver morgen tager vi imod beskedder om børn der er syge og det er på sin plads at takke alle forældre for jeres meddelsomhed. I er så gode til at fortælle os om jeres børns sygdom, om hvem der nu testes, om resultaterne af tests m.v. så vi er godt klædt på. Det er så vigtigt hvis vi skal undgå at lukke skolen ned at alle er meddelsomme, så stor tak for det.

Som I kan se hvis I kigger på Facebook har vi lagt videoen ind fra Richard og ungerne, hvor de hylder deres lærere - en rigtig humørbombe - hyg dig med den hjemme. Har du ikke FB kan du se den via linket her: 

https://www.youtube.com/watch?v=8mFYbphsypo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3zY8J7kiyeaw34Y8It1KNERhXR-pb807jGqAfwPsX8dW0b0obD0XFSkuY

 

I næste uge er det alternativ uge, så mødetiderne er lidt anderledes jf. nedenstående.

Alternativskema 0.-9.kl.     Galaksen åben fra
mandag 830-12   12 17
tirsdag 830-14   14 17
onsdag 830-12   12 17
torsdag 830-14   14 17
fredag 830-12   12 17

Vi forventer at bestyrelsen aflyser Julefesten torsdag den 26.11 - vi sender besked ud efter bestyrelsesmødet tirsdag aften.

 

Hjemmesiden er blevet genoprettet af vores hjemmesidesnedker - det var en opdatering på one.com, der var skyld i at vores php opsætning drillede i sidste uge.

 

God weekend

mvh

 

Jacob

28. Oktober 2020 kl.07.58

Vi er desværre nødt til at aflyse Idræt 7.kl. 12.30-14.00 grundet personale sygdom.

 

22.oktober 2020 kl.11.10

Kære forældre

I går skrev jeg ud til forældrne i 4. og 5. klasse i forbindelse med henvendelsen fra klubben om en medarbejder der havde fået konstateret covid-19. Jeg var ikke opmærksom på at også elever fra 6 og 7.klasse benytter klubben og derfor har jeg sendt en mail ud til alle forældre i dag.

Men knap var mailen sendt før en forældre orienterede mig om at klubben igen havde sendt en mail ud, som nu rettede tidspunktet for test fra torsdag til fredag  med gentest søndag.

Vi er ligeledes blevet spurgt om skolen henstiller / anbefaler eller forlanger at eleverne bliver hjemme, da enkelte forældre har behov for denne afklaring i forhold til dagpenge. Derfor skal vi præcisere at elever der har været i klubben torsdag og fredag i uge 42 eller mandag og tirsdag i uge 43 skal blive hjemme til de er testet negative for covid-19.

mvh

Jacob Hatting

skoleleder

21.oktober 2020 kl.18.18

Kære forældre i 4. Og 5. Klasse

Jeg er til eftermiddag blevet orienteret om at en medarbejder i klubben er smittet med covid-19. Den pågældende medarbejder har haft ansvar for en gruppe børn fra skt. Ansgar skole, så hun har ikke været i direkte kontakt med vores børn, men da det ikke kan udelukkes at hun har smittet nogle børn der så har smittet nogle af vores børn anbefales det at alle børn testes.

Det afføder naturligvis en del spørgsmål om skolegang og der skal ikke herske tvivl om at vi gerne ser at vi ikke skal lukke skolen ned, hvorfor vi støtter op om anbefalingen om at teste alle børn der går i klubben.

Det betyder at de også skal blive hjemme fra skole, indtil vi er sikre på at de ikke er smittede.

Nogen har så spurgt til søskende på skolen og her anbefaler vi at hele familien testes.

Har I yderligere spørgsmål er I velkomne til at skrive eller ringe til undertegnede. Jeg vil lægge dette brev + eventuelle supplerende svar på hjemmesiden under Nyheder.

Mvh

Jacob Hatting

Nørrebro Lilleskole

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

tlf.26971652

8.oktober 2020

En lille hilsen fra Emneugen om Verdens kontinenter - klik her

25.07.2020

Vi er desværre nødt til at aflyse idræt for 7.klasse i dag.

 

17.09.2020

Den kommende emneuge - uge 41 - bliver lidt anderledes end de tidligere grundet corona. Mens vi almindeligvis i emneugerne ville blanda alle børnene fra 0.kl. - 9.kl. på blandede hold, bliver eleverne denne gang inden for samme team således at de vil være i vandte omgivelser. Temaet for emneugen er en fortsættelse af det vi arbejdede med sidst om Verdens kontinenter. Begrundelsen er dels at lærerne ligger inde med rigtig meget stof som ikke blev brugt sidst, men ligeledes at vi skal spare lidt på kræfterne, da hele corona situationen har trukket meget på os ud over det almindelige. Emneugerne har generelt det formål at undervise på en anden måde, at blande elever og lærere og at vægte det sociale helt på linje med det faglige. Vi havde overvejet at aflyse emneugen, men det kompromis vi har lavet jf. ovenstående betyder at vi ikke skuffer alle dem der elsker emneuger.

01.09.2020

Vi har i dag holdt brandøvelse. Flere klasser var udee af huset, så måske var det derfor at vi slog vores rekord på 3 minutter. Huset blev tømt på 2 minutter og 57 sekunder og alle kom ud i god ro og orden. 

24.08.2020

Se Richards video: NBL tilbage fra ferie her

 

21.08.2020

Det planlagte forældremøde tirsdag den 25.08.2020 kl.16-18.00 i første klasse aflyses, men erstattes når Thea har lært ungerne lidt bedre at kende og har fået tid til at sætte sig ind i de årsplaner, som Line allerede har udarbejdet.

Forældremøderne i 0.kl og 2.kl. gennemføres som planlagt.

 

11.08.2020

Velkommen tilbage fra en forhåbentlig god ferie. Elevskemaerne er opdateret under de enkelte klasser. Glika har ansøgt om EU tilskud til frugt og det har vi fået:

 

 

21.juni 2020

Der er nye retningslinjer fra 1. august se mere her:

https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2020/jun/200619-nye-retningslinjer-for-dagtilbud-skoler-og-institutioner-er-paa-plads

15.juni 2020

Velkommen helt tilbage til overbygningselever og kolleger. I har været her i et par uger, et par gange om ugen, men dejligt at vi alle nu er tilbage på fulde omdrejninger.

Tirsdag den 16.6 aflyser vi idræt for 6.klasse.

 

29.maj

Selvom der er tale om nødundervisning så kan vi sagtens lave noget spændende. Et eksempel herpå fra Glika:

Denne uge var projektuge for 3 kl. med FN's verdensmål. De fortalt interessante ting om FN's verdensmål og de var god at præsentere deres projekt til de andre. Flot arbejde 3 kl. ??

26.maj

Kære forældre

Grundlovsdag er kun halv fridag - ser man i kalenderen ser det måske ud som om det er en hel fridag, men det skyldes at kalenderen abonnere på helligdage, så den står bare øverst. Det er ferieplanen man skal kigge i og den ligger på hjemmesiden, både den fra i år og den for næste skoleår. Så skole og SFO lukker kl.12.00 den 5.juni. God grundlovsdag og god fars dag til jer alle.

Det er en succes at få de store elever tilbage - godt at se jer og jeres lærere igen, det har varet alt for længe, men nu er vi igang og den 15.juni er alle tilbage i egne klasser.

se også videoen på FB om samme emne og husk at I når I henter skal ringe til den voksne der har jeres barn - telefonnumrene står nede i indgangen. Først efter kl.15.00 skal I anvende Galaksetelefonen.

se videoen her: http://norrebro-lilleskole.dk/zfiler/Film%20den%2026.05.2020%20kl.%2016.54.mov

 

14.maj

Kære forældre og elever

Jeg har lavet en lille video, der orienterer jer om 6.-9.kl. tilbagevenden, der af regeringen er planlagt som en del af fase 2. Regeringen har meldt ud at 6.-9.kl. kan vende tilbage til skolen den 18.maj, men de har samtidig sagt at det er skolernes ledelse, der afgør hvornår og hvordan. Det beskriver jeg så i videoen. Vi ville gerne imødekomme de store og vi gør hvad vi kan, men da der er uklarhed omkring hvilke retningslinjer der er gældende er det meget vanskeligt at tilrettelægge de stores tilbagevenden. Derfor er konklusionen, at vi først åbner for 6.-9.klasse den 25.maj. Onsdag i næste uge får I er brev med en detaljeret plan.

http://norrebro-lilleskole.dk/zfiler/Film%20den%2014.05.2020%20kl.%2009.08.mov

mvh

Jacob Hatting

12.maj 2020

Fra Annemette, der er klasselærer i 8.kl. har vi modtaget nedenstående:

7. og 8.klasse er med disse podcasts med til at dokumentere livet som ung under coronakrisen. De kommer ind på, hvordan de selv har det, hvilke pandemier verden historisk set har oplevet, og så har de nogle bud på hvad fremtiden mon vil bringe. 
Vi håber I vil lytte med!  
( Podcastene er naturligvis blevet et under corona venlige forhold - enkelte elever har ikke kunnet få teknikken til at virke, derfor findes der ikke link til fra alle elever) 
 
Elvira og Misha 
 
Anna og Sebastian 
Alma og Marie: 
 

7.maj 

Godmorgen - fremover skal du ringe på Galakse telefonen 23392141 når vi skal sende dit barn ned, hvis du henter efter klokken 15.00. Indtil kl.15.00 er det fortsat de enkelte galaksevoksne du skal ringe til.

Se morgenvideo her

 

29.april 2020

Fripladsansøgningsskemaet for det kommende skoleår er modtaget. Vi sender det rundt til jer alle og lægger det på hjemmesiden. Men du kan også hente det her

Ansøgningsfrist er 1.september 2020 kl.12.00

Sundhedsplejen beder os videreformidle dette brev - tryk her

28.APRIL 2020

For god ordens skyld skal det meddeles at vores 9.kl. har trukket skriftlig engelsk og idræt som prøvefag. Årskaraktererne vil derfor på linje med andre fag være dem som er gældende, efter at FP9 prøverne i maj/juni 2020 er aflyst. Årskaraktererne i idræt og skriftlig engelsk vil derfor af eksamensbeviset fremgå som prøvekarakterer.

24.april 2020

Et lille eksempel på hjemmeundervsining - se her.

Vi savner vores kolleger og ungerne og vi ved at det er rigtig hårdt for de store at være hjemme. Så vi glæder os til at alting igen bliver normalt og vi glæder os til at vi igen kan være samlet som skole. Men indtil da, er det dejligt at der trods alt kan gennemføres nødundervsining og google classroom og Hangouts bliver anvendt flittigt.

 

 22.april 2020

Kære forældre

Det er kendt at man kan lære meget af praksis, det handler dette indlæg om.

Skolelederen orienterede kort personalet om bestyrelsesmødet i går. Der er udsendt et kort notat til alle ansatte omkring indholdet, men der var stor ros fra bestyrelsen til den måde vi som peronale har håndteret det hele på og ros til de ansattes organisering af opgsaven.

En central diskussion på bestyrelsesmødet var det særlige som situationen gør ved os. For den måde vi skal være sammen på og de retningslinjer vi skal følge, begrænser selve sjælen i vores værdier og pædagogik.

Der er mange praktiske udfordringer, men dem klare vi hurtigt, fordi vi er gode til at organisere, løse problemer og udfordringer og fordi vi er stærke sammen også når der er modgang.

Men den mentale del af vores faglige stolthed er krænket, for hvordan trøster man på afstand og hvordan kan man praktisere nærhed på 2 meters afstand.

Som skoleleder kunne jeg ikke i går give konkrete eksempler, men naturligvis garanterede jeg, at vi som ansatte vil gøre hvad vi kan, inden for de rammer vi er givet.

I dag har jeg talt med nogen af de ansatte om temaet og konklusionen var heldigvis at børnene har det godt, at den nye undervisning med færre elever på hold, giver langt mere tid og langt bedre muligheder for at tale om emner og områder, som vi aldrig nåede i den normale undervisning før nedlukningen. At nærheden, trods afstand alligevel giver tæthed og mulighed for omsorg og hermed styrker forholdet mellem lærer og elev. Endelig er konfliktniveauet stort set ikke eksisterende. En dejlig konklusion og et fint billede fra dagligdagen.

Se videoen: Hilsen fra skolelederen her

19.april 2020

Kære forældre

 

Tak for alle de rosende ord - vi gør hvad vi kan :)

Vores erfaringer fra første uge siger at det er for lang tid at være ude / væk fra toiletter tirsdag og torsdage fra 8.30-14.00. Derfor ændrer vi nu strategi, således at alle klasser undervises på skolen, men der knyttes ekstra personale på, så 9 børn ad gangen kan være ude. I klasserne 0.-4.kl. betyder det at de kan undervises på 3 hold hvor det ene er ude og de to andre undervises i to hold. Hermed hænger det hele sammen og man kan fortsat komme på toilettet.

 

Vi har brug for pladser, gårde m.v. hvor vores elever kan opholde sig i fx 1,5 time på mindre hold - vi skal jo fortsat respektere forsamlingsforbuddet over 10 personer.

Ja hvis du mener at have læst at vi har skrevet noget andet tidligere er det rigtigt. Først skulle vi overholde kravet, så skulle vi ikke og nu skal vi altså igen. Dejligt med faste meldinger fra myndighederne. Men hjælp os med at finde egnede gårde i lokalområdet, det vil virkelig være en hjælp og jo tættere på skoplen jo bedre.

5.kl. skema laves om så de hver dag møder 8.30-12.30, dog torsdag 8.30-13.00.

 

HUSK: Nødpasning skal godkendes hos jacob dagen inde barnet kommer -26971652

Se evt. video om ovenstående her: 

http://norrebro-lillesko…/zfiler/Film den 19.04.20….mov

 

 

17.april 2020

Kære forældre

Tusind tak for alle de roser vi får omkring vores håndering af åbning af skolen. Det har været fantastisk at møde jeres børn igen og vi gør hvad vi kan for at passe på dem. det er jo "Kun" 0.-5.klasse vi har på skolen mens 6.-9.klasse fortsat hjemmeundervises. Se lige nogle fine digte der er kommet ud af hjemmeundervisningsskolen i 8.klasse (de har givet lov)

https://read.bookcreator.com/svYoJgXvZceodm4EcschRCrTFQt1/Yw20rflTQy-KLQvmnqMi_g

Vi oplever en del udfordringer i denne tid, både i forhold til økonomien og i forhold til dagligdagen som vi skal finde løsninger på. det handler om pladsen, hvor vi til dato har fået det til at køre med de 2 meters afstand, men fra mandag hvor alle børn fra (0.-5.kl.)kommer i skole - også dem der lige skulle se hvordan det gik. Vi er nødt til at lave om på turdagene, da det er for lang tid at være ude, uden toilet så fra mandag vil turene blive meget lokale og vi vil lave dem kortere ved at dele klasserne i 2 grupper således at en er hjemme og undervises, mens den anden halvdel er ude.

Vi er også lidt udfordrede med undervisning i salen som ikke er optimal. Derfor vil vi drøfte hvordan vi kan ændre lidt på strukturen med bestyrelsen på tirsdag. Mere info følger.

mvh

Jacob

 

 

7. april 2020

Kære forældre og elever.

Jeg har netop udsendt mail til jer alle omkring genstarten af vores samfund og vores skole. Skulle du ikke have modtaget den kan du læse den her:

Kære forældre og elever

Det er mig en glæde at komme med nedenstående orientering, for selvom det ikke er alle der skal starte efter Påske, er det da en start.

Tak for jeres tålmodighed og jeres deltagelse i hjemmeundervisningen. En af børnene sagde forleden, at det var fint med hjemmeundervisning, men han håbede at han fik en anden lærer til næste år. Heldigvis har de fleste det ikke sådan, men der er ingen tvivl om, at I har fået erfaringer med den verden vi til daglig lever i og det samtidig med, at I har måtte arbejde hjemmefra, så det med at multitaske har haft gode vilkår.

Det er både godt og skidt, at vi nu skal åbne skolen igen. Godt fordi vi alle savner hverdagen og skidt fordi det øger smitterisikoen.  Tirsdag vil vi derfor bruge på at drøfte, hvordan vi bedst muligt kan skabe sikre rammer for jeres børn i skolen. Det er lidt af en opgave at åbne skolen og holde afstand til hinanden, men vi skal forsøge og her håber jeg at I vil hjælpe med at tale med børnene hjemme om det med at holde afstand.

På baggrund af Statsministerens udmelding i går, får I her en orientering om de konsekvenser det har for skolen, undervisningen og elevernes fremmøde på skolen, at samfundet gradvis åbnes. Alle ændringer på nær nødpasning tirsdag den 14.4, gælder fra 15.4 og frem til 10.maj og måske længere.

Der er nødpasning tirsdag den 14.4 for de elever, der er tilmeldt hos Jacob. Vi beder om at det kun er tilmeldte elever der kommer tirsdag.

Morgenordningen er åben 7.30-8.30 men vi opfordrer til at man i videst muligt omfang kun anvender morgenordningen, hvis det er absolut nødvendigt.

0.-5.kl. skal først komme onsdag.

6.-9.kl. fortsætter hjemmeundervisningen fra tirsdag efter påske.

Årskarakterer fra april annulleres og årskaraktererne, der gives som erstatning for FP9 prøverne i maj/juni 2020 vil være gældende. Vi forventer, at eleverne først skal have karaktererne sent i juni, for at mest muligt kan lægges til grund for karaktererne.

Vi opfordrer til, at alle børn afleveres ved hoveddøren for at begrænse smitterisikoen og skal samtidig opfordre til at ingen børn sendes i skole, hvis de er sløje, forkølede, har tør hoste eller andre milde symptomer. Brug telefonen til beskeder 35354501 (virker igen- brug gerne telefonsvareren) eller direkte til Jacob 26971652.

Da mindst 50% af undervisningen skal foregå udenfor, skal I sørge for at jeres barn har varmt tøj og madpakke med.

Reglen om ikke at forsamles mere end 10 gælder ikke på arbejdspladser og i institutioner, derfor vil alle, der er på skolen være ekstra eksponeret for smitte fra raske smittebærere. Det er fuldt forståeligt, hvis det skaber utryghed hos forældre, børn og ansatte, men vi skal jo i gang og myndighederne har besluttet hvordan vi genstarter samfundet. Vi bør huske på, at vi ikke er de eneste der er udsat for ekstra eksponering, det er butikspersonale, politi, sygeplejersker, sundhedspersonale m.v. også og disse grupper har faktisk været på arbejde hele tiden.

Det vil være en stor hjælp, hvis I taler med jeres barn om hvor vigtigt det er at holde afstand, hoste ind i ærmet og vaske hænder. Vi vil, når vi er på skolen, sætte håndvasken i system.

Undervisningen organiseres for 0.-5.klasse som nødundervisning, det betyder, at klassen får en fast lærer, typisk klasselæreren og at undervisningen organiseres efter principperne i alternative uger med undervisning mandag, onsdag og fredag kl.8.30-12.00 og tirsdag og torsdag fra 8.30-14.00. Vi har fået en stor opgave med at tilrettelægge undervisningen på endnu en ny måde og det betyder at eleverne ikke får de lærere de plejer, at skemaet er suspenderet og at den faglige undervisning ikke kan opretholdes i alle fag – der er tale om nødundervisning. Væsentligt er det også at klasserne så vidt muligt vil blive undervist og holdt væk fra de øvrige elever i løbet af skoledagen. Eleverne skal spredes, hvorfor de fordeles på hele skolen – se opslag herom ved hovedindgangen.

Når undervisningen er slut, fortsætter eleverne i Galaksen, der er åben til kl.17.00 som altid. I Galaksen vil de ligeledes være meget ude og børnene organiseres i grupper med en fast voksen.

Klubben orienteres om de ændrede mødetider.

Alle planlagte lejrskoler frem mod sommerferien er aflyst.

Det forventes at kolonien ligeledes skal aflyses, det får i mere besked om efter den 10.maj.

Skolen følger sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvorfor der løbende kan ske ændringer i forbindelse med at skolen orienteres fra myndighedernes side.

Lad os passe på hinanden og hjælpes ad med at sikre at færrest mulige bliver syge.

God Påske

mvh

Jacob Hatting

6.april 2020

Kære forældre og elever

Statsministeren har netop afholdt pressemøde og det bliver sådan at vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoler skal åbne tidsligst onsdag efter påske, dog således at 0-5.kl skal gå i skole mens 6.-9.kl. skal blive hjemme. Eksamen er aflyst og de store i 9.klasse skal nøjes med en årskarakter. Måske kan de justeres inden sommerferien, det vil tiden vise. Der er mange spørgsmål og en del af dem skyldes at myndighederne ikke har spillet ud med de nødvendige spilleregler.

Derfor kan vi endnu ikke svare på alle spørgsmål.

Mens kommunerne nu skal igang med at planlægge er det hos os bestyrelsen, undertegnede og kollegerne på skolen der skal lægge en plan. De vil vi naturligvis gøre, lige så snart myndighederne har orienteret os om hvad vi skal tage højde for.

Af samme grund vil vi orientere grundigt, når vi har en plan og det sker senest tirsdag efter Påske. 

Pas på hinanden derud og husk alle de fornuftige rås om håndvask mv.

God Påske

mvh

Jacob Hatting

 

 

3.april 2020

Først vil jeg gerne sende en stor tak til myndighederne for en flot håndtering af corona situationen.
Dernæst en stor tak til jer forældre, der i de sidste 3 uger har formået både at arbejde hjemme, sideundervist jeres børn efter anvisning fra lærerne og så langt mit øje rækker har taget situationen rigtig alvorligt. Tak for det.
Vi ved at der er flere forældre der er blevet ledige og derfor er pressede og at den megen tid hjemme, kan skabe flere konflikter. Derfor er presset på at komme igang igen også helt reelt, men vi må væbne os med tålmodighed og afvente hvad myndighederne spiller ud med.
Vi savner alle skolen, arbejdet og den normale hverdag.
Også en tak til jer børn og unge på skolen, der uden  at I er skyld i det er blevet sendt hjem - I må vente lidt endnu med at komme i skole, men I skal vide at jeg savner jer og det gør jeres lærere også.
Nødpasning. Fra tirsdag den tirsdag 14.-fredag den 17. april
Hvem kan bruge nødpasningen?
Alle raske børn der er indskrevet på skolen, kan komme i betragtning, hvis forældrene har afsøgt alle andre pasningsmuligheder.
Begrundelsen for at barnet skal nødpasses skal være at forældrene skal på arbejde.
Forældrene skal varetage vigtige samfundsmæssige funktioner eller være alene forsørger, der skal på arbejde.
I særlige tilfælde kan børnene passes, selvom forældrene ikke går på arbejde, hvis det er vigtigt for barnets trivsel fx fordi barnet har særlige udfordringer, konfliktniveauet er for højt hjemme m.v.
Børnene skal være raske - og forældrene skal værer raske.
Husk at snakke med dit barn om at det er vigtigt at holde afstand til både voksen og børn, vaske hænder ofte mv.
Hvis du har brug for nødpasning så kontakt Jacob 26971652 eller på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Jeg vil kontakte dig, hvis du har lagt besked på min telefonsvarer eller har sendt en mail. 
Her vil jeg spørge til om du har afsøgt alle andre pasningsmuligheder og hvilket tidsrum du har behov for pasning i.
OBS det er vigtigt at du eller dit barn ikke bare kommer i skole, der skal laves en aftale.
Når I kommer til skolen:
Det bedste er at du sender dit barn ind af hoveddøren selv og ikke går med op.
Hvis du er nødt til at gå med op, så husk at holde afstand til voksne og børn og sig farvel til dit barn i Kiss and fly området på hovedtrappen.
Husk at spritte dine hænder af eller vaske dem.
Hvad skal der ske i nødpasningen
 
Afhængig af hvor mange elever der kommer vil vi organisere dagen sådan at der både er mulighed for at arbejde med lektier og lege ude, så sørg for at dit barn har varmt tøj og en madpakke med.
Nu ligger Påskeferien klar til os - og selvom jeg var lidt tidligt ude i sidste uge, så er ønsket om at alle får en dejlig Påskeferie ikke forældet. Det gælder både børn, unge, forældre og kolleger.
Hold nu fri - nyd det gode vejr der kommer lige om lidt - husk at passe på hinanden derude og rigtig god Påske.
mvh
Jacob

30.marts 2020

Skolens hovednummer 35354501 virker igen - Hurra.

25.marts 2020

Til alle på Nørrebro Lilleskole

På vegne af Sundhedsstyrelsen sender jeg hermed opdateret information om coronavirus til alle, der er i kontakt med børn. Materialerne giver anbefalinger og gode råd specielt til forældre, men også målrettet daginstitutioner og skoler. Vi håber, I vil hjælpe med at dele materialerne og takker på forhånd for jeres hjælp.

Hvordan? Du kan dele materialerne på jeres hjemmeside, via intranet, i en mail, på lukkede Facebookgrupper, på jeres egne sociale medier, i nyhedsbreve mv.

Her er materialerne, som I meget gerne må hjælpe med at dele:

Film med opdaterede råd til forældre

I denne film fortæller Maria Koch Aabel fra Sundhedsstyrelsen, hvordan man skal forholde sig nu med de skærpede restriktioner fra myndighederne.

Download og se filmen her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Film_Raad-til-boernefamilier-om-coronavirus

Spørgsmål og svar særligt til forældre

Rigtig mange forældre sidder med spørgsmål om den nye coronavirus og de skærpede anbefalinger. Derfor har Sundhedsstyrelsen lavet et dokument med de typiske spørgsmål og svar, som kan hjælpe forældre med at klare hverdagen.

Download og se spørgsmål og svar her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Informationsmateriale_FAQ-til-boernefamilier

Eller se spørgsmål og svar til børn og forældre her: https://www.sst.dk/corona/faq#corona-faq-boern

Plakat med retningslinjer om børn og legeaftaler

En ny plakat med seks gode anbefalinger til forældre, når deres børn leger med andre børn.

Download og se plakaten her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Informationsmateriale_Retningslinjer-om-boern-og-legeaftaler

 

Plakater og pjecer til daginstitutioner, skoler og legepladser

Sammen med ovenstående materiale har vi også udviklet plakater og pjecer målrettet skoler og dagsinstitutioner med gode råd om hvad man kan gøre for at forebygge smitte blandt medarbejdere og børn, heriblandt på legepladser.

Download og se plakater og pjecer her: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Plakater-og-foldere_-Information-til-daginstitutioner_-skoler_-legepladser-mv

Tingene går stærkt og derfor bliver flere af vores informationsmaterialer også hurtigt forældet. Vi anmoder derfor venligst om, at I holder jer opdateret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor aktuelle materialer kan findes til download her: https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar/materialer.

Har I spørgsmål til materialerne eller udfordringer med download, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.

Nyttige links:

https://www.sst.dk/corona - Hold jer opdateret om de aktuelle sundhedsanbefalinger omkring corona. Siden opdateres løbende.

Hotline 70 20 02 33

– ring til den fælles myndighedshotline. Her sidder vi klar til at besvare spørgsmål om indsatsen og giver råd og vejledning.

De Bedste Hilsner, på vegne af Sundhedsstyrelsen

 

Lise Vejnø
AdvisorAdvice
+45 61 67 45 66
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
adviceas.dk

24.marts 2020

Kære forældre

Skolen har modtaget kopi af de nye love, herunder loven om skole lukningerne. I den forbindelse justerer vi vores tidligere udmelding om nødpasning, så den følger de krav, der stilles til den kommunale nødpasning.

Skolen kan tilbyde nødpasningen, (dog ikke i påskeferien), efter nedenstående principper:

1)  Skolelederen beslutter efter konkret henvendelse fra forældre, ud fra nedenstående kriterier, om         nødpasning kan varetages af skolen.

2)  For at nødpasning kan etableres efterfølgende hverdag, skal forældrene kontakte skoleleder               Jacob Hatting tlf.26971652 senest kl.16.00.

3)  Kriterier for nødpasning:

5‐9‐årige børn, hvis forældre varetager samfundskritiske funktioner som ansatte i f.eks. ældre‐ og sundhedssektoren, sociale tilbud, sikring af infrastruktur, politi eller transport‐ og forsyningsvirksomheder. Forældrene skal have afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.

5‐9‐årige børn, hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Forældrene skal have afsøgt alle relevante pasningsmuligheder.  

Børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder begrundet i forhold i hjemmet.  

 

 

20.marts 2020 kl.21.14

Sundhedsstyrelsen har opdateret deres vejledning om legeaftaler. se mere her:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Hvordan-skal-man-som-foraeldre-forholde-sig-til-boern-og-legeaftaler_

 

18.marts 2020 kl 17.30

En hilsen fra skolelederen se den her    

18.marts 2020 kl.8.28

Så blev det tredje dag med hjemmeundervisning. Husk at der løbende kommer aktivitetsforslag under galaksen, i går skulle I lære at spille på skeer, så hvad mon denne dag bringer? I kan fortsat finde lektier under de enkelte klasser. I den kommende uge vil vi gerne komme lidt tættere på hvad det sker i det enkelte hjem. Har I fundet nye rutiner ? Bliver der arbejdet med det faglige og hvormeget eller lidt ? Derfor er vi igang med at organisere at lærerne kontakter eleverne i klassen engang i den kommende uge. Hvis I har lyst til at dele jeres oplevelser hjemme, evt med billeder, lyd eller på skrift, så må I meget gerne bruge vores facebook til det.

mvh

Jacob

 

16.marts 2020 kl.10.55

Hermed nogle hjemmesider, hvor der er aktiviteter og øvelser til dansk, engelsk og fransk, du kan lave på egen hånd.

 
Dansk: 
Små opgaver fra let til øvede. 
 
Engelsk:
En hjemmeside for de små og de store. Opgaverne er fra let til øvede. De bedste opgaver er de interaktive opgaver, der betegnes med javascript og flash. Der er opgaver i ordforråd, grammatik og andre aktiviteter, bl.a. opgaver hvor teksten bliver læst højt, mens man selv læser.
 
Fransk:
Opgaver i fransk grammatik, der er overskueligt at lave.

 

16.marts 2020

Godmorgen,så blev det første dag med hjemmeundervisning, sofaundervisning eller hvad vi skal kalde det. Husk at lærerne sidder klar ved deres telefoner fra 10.15-11.45 hvis der er spørgsmål til dagens opgaver. I vil i de kommende uger kunne finde opgaver, lektier m.v. under klasserne og lektier her på hjemmesiden. Har du  ikke deres nummer mailer du til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvor "navn" er lærerens navn.

Samtidig vil Galaksen hver dag sende forslag til lege, hygge aktiviteter - se under Galaksen./aktuelle sedler, der ligger allerede  noget til jer.

Sidste nyt om corona - se:https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Hvordan-skal-sundheds--og-aeldresektoren-hindre-smittespredning-med-COVID-19_

Kontoret er åbent fra 8.00-13.00 ring evt. til Jacob 26971652

Rigtig god dag til alle.

 

13.marts 2020 kl.18.13

Skolen har netop modtager meddelelse om at en borger, der pt. er i arbejdsprøvning i Galaksen er diagnosticeret med corona virus. Hun har det efter omstændighederne godt og er ved at blive rask.Hun var sidst på arbejde tirsdag.  Læse mere om hvordan du skal forholde dig her:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Hvad-kan-jeg-som-borger-goere-for-at-undgaa-selv-at-blive-smittet-og-for-at-undgaa-at-smitten

Opfølgning: Jskolen har talt med coronahotline (  tlf. 70 20 02 33 ) De siger at ingen på skolen skal i karantæne. Man skal bare være særlig opmærksom på om man bliver syg, holde afstand, vaske hænder mm.

Børn og angst

Vi er blevet bedt om at dele  nedenstående:

4 trin til at hjælpe dit barn til at håndtere bekymring om corona:

Trin 1 

Lyt til dit barns frygt, men gå ikke i dialog om selve sygdommen.

I skal ikke bruge tid på at vurdere, om der er grund til at frygte sygdommen eller ej.

Sig i stedet blot en enkelt gang for eksempel at:

"Dygtige læger hjælper de syge, og det er kun mennesker, der er meget syge i forvejen, som kan dø af den"

Luk den så der. 


Trin 2

Brug i stedet din tid på at hjælpe dit barn til at vende sin opmærksomhed mod noget andet.

Gå en tur, se en film, spil kort eller foretag en aktivitet, som du ved, at dit barn eller din teenager godt kan lide.

Tal om noget andet end corona for eksempel om, hvad I skal lave i weekenden, eller hvordan fodboldtræningen gik.

(Alle der har været i Cool Kids/SuperSej forløb har lært at Flytte Fokus - brug den teknik)


Trin 3

Hvis dit barn bliver ved at tale om sin frygt for coronavirus kan du foreslå, at I taler om det for eksempel kl. 17.00.

Afsæt så en halv time til det.

Gør det eventuelt hver dag i en periode, hvis dit barns frygt fortsætter.

Men hold jeres snak om corona til den halve time.

Det vil begrænse den tid, som dit barn bekymrer sig. 

Så øvelsen går ud på, at i stedet for at bekymringen fylder alle dagens timer, så reducerer I bekymringstiden til fx 30 minutter dagligt.

(eller mindre, hvis I for aftaler at bruge 15 minutter på det dagligt)


Trin 4

Forklar dit barn, at det er helt normalt at få tanker om alt det, der kan gå galt. Tal om, at tanker forsvinder af sig selv igen, hvis man bare lader dem være.

Fortæl dit barn, at tanker er helt ufarlige, også selvom de er ubehagelige.

***********  

Det kan være, at I får brug for at gentage de 4 punkter dagligt. Det kræver lidt øvelse, at lade sine bekymringer ligge og kun bekymrer sig for eksempel 1/2 time om dagen. 

Men det starter med, at I begge forstår, at der ikke er nogen negativ konsekvens af, at lade være med at bekymrer sig mere, end de 30 minutter

Teknikken her, stammer fra den Metakognitive terapi, hvor man ikke går ind i indholdet af tankerne, men fokusere på at 'tænke' mindre - altså at begrænse den tid man bruger på det. 

 

13.marts 2020

Kære forældre

Skolen var tømt for elever i går klokken 11.00 og det viser med al ønskelig tydelighed at I har taget situationen med den alvor, der er nødvendig for at vi kan passe på hinanden. Tak for det.

Det var en tom og kedelig skole at komme på fredag og så var der ikke vand, da der var sprunget et vandrør. Det er fikset nu men i den aktuelle situation var det ikke heldigt at mangle vand, så det var godt at der ikke var elever.

Vi vil løbende, når der er behov orientere her på hjemmesiden – så følg med under nyheder – du kan se på datoen på forsiden om der er skrevet nyt.

Nedlukning:

Som det blev sagt på regeringens pressemøder så har alt ikke været klart og parat fra starten, men meddelelserne fra undervisningsministeriet og statsministeriet kommer løbende. Vi ved nu:

 • Skolerne modtager fortsat tilskud under nedlukningen.
 • Forældrebetalingen skal fortsætte.
 • Personalet får løn under nedlukningen.
 • At det forventes at skolerne igangsætter fjernundervisning.
 • At der ikke vil blive tale om erstatningsundervisning.

Galaksen udarbejder dagligt aktiviteter som eleverne kan lave hjemme. Se:

https://www.norrebro-lilleskole.dk/index.php/aktuelle-sedler

Lærerne vil jf. deres skema udarbejde lektier, lægger materialer og forslag til aktiviteter på hjemmesiden, der understøtter den undervisning som eleverne skulle have haft. (se lektier under de enkelte klasser)

Lærerne har ikke fridage i løbet af ugen, men står til rådighed i tidsrummet 10.15-11.45 på telefon, hvis eleverne har spørgsmål eller skal bruge hjælp. Mangler du deres nummer kan du skrive en mail til dem på (lærerens navn) @norrebro-lilleskole.dk og bede dem ringe.

Målet er at eleverne kan fortsætte deres indlæring jf. årsplanerne. Ud over lektier, kommer der måske forslag til aktiviteter som eleverne kan arbejde med så lukkeperioden ikke bliver alt for kedelig.

Nødplan

Nedenstående nødplan er udsendt til alle lærere:

 

mandag

tirsdag

onsdag

torsdag

fredag

830-1200

Jeanne/Mille

Rebekah/Mercy

Victor/Paule

Sarah/Helene

Anja H/Line

1200-1700

Richard/Glika

Jesper/Mie

Mie/Ilham

Ilham/Richard

Anja R/Jesper

Eric har skrevet at den træder i kraft, hvis der er elever, der har behov for pasning. Det er der pt. ikke. Nødplanen sættes derfor ikke i gang nu, men den kan blive det på et senere tidspunkt, hvis situationen udvikler sig. Derfor skal alle jf. ovenstående betragte sig som bagvagter som kan indkaldes med kort varsel, såfremt der måtte opstå behov.

Serviceteamet

Vil fra mandag spritte af og lukke etagerne.

Pas godt på hinanden

Vi ses igen om 14 dage den 30.3 hvis lukningen ikke bliver forlænget

HPV-Vaccine 6.kl.

Det er meddelt fra kommunen at der kommer nu dato til afløsning for den 19.marts.

 

mvh

Jacob

 

11.marts 2020 kl.  21.30

I det jeg henviser til Statsministerens presssemøde til aften, skal jeg meddele at skolen lukkes ned som følge af coronavirus i 14 dage fra på mandag. Allerede fra i morgen opfordres forældrene til at holde deres børn hjemme. Ledelsen vil i morgen komme med yderligere udmeldinger, når vi har fået tid til at sætte os ind i indholdet fra pressemødet.

 

11.marts 2020

Kære forældre

Information om coronavirus

Skolens ledelse har i dag drøftet forholdsregler m.v. vedrørende coronavirus. Vi opfordrer til at forældre og medarbejdere ser pressemødet i statsministeriet, hvis man ikke allerede har set det

Se: https://www.regeringen.dk/nyheder/pressemoede-i-statsministeriet-om-covid-19/

Vi opfordrer endvidere til at man holder sig opdateret på coronavirus.dk hvor myndighederne samler al information.

Som det fremgår af pressemødet, er fokus nu ændret. Det handler ikke om den enkeltes risiko, eller om en sammenligning med influenza, men om at begrænse smitten mest muligt, så vores sundhedsvæsen ikke bryder sammen. Hvis det fortsat skal være muligt at behandle kræftpatienter, hjertepatienter og folk med kroniske lidelser, så skal smitten begrænses, ligesom ældre og svagelige vil drage fordel af, at vi alle bruger vores sunde fornuft.

Det er muligt at der spildes arbejdstid mm., når en kollega sendes hjem i karantæne, men det tjener ovenstående formål.

Skolens ledelse har følgende anbefalinger:

Brug skolens hjemmeside – klik på Nyheder – her vil vi løbende orientere og kontakt skolen på tlf. 60261139 hvis du har spørgsmål.

Tal med dit barn om:

1)hvorfor folk sendes i karantæne selvom de ikke er syge – mange børn er bange eller ængstelige

se evt. videoerne her sammen:

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Film-til-boern-og-foraeldre-giver-raad-om-at-tale-om-ny-coronavirus?fbclid=IwAR3wKE8QoMJfDc3XJwJx3wN_3SiXrzO7DDss6EYN8E7Sgpcv5zxn4QVfbO4

2)Om Hygiejne, håndvask, at pudse næse mm -se anbefalinger på sundhedsstyrelsens hjemmeside:

   https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar

Det gør skolen lige nu:

Vi spritter håndtag og flader af flere gange dagligt og har anmodet rengøringen om at være særlig omhyggelig.

Vi aflyser husmøderne ind til videre

Vi vurderer løbende om fester, arrangementer, lejrskoler, ture ud af huset mm. skal gennemføres.

Vi orienterer på hjemmesiden og FB om generelle forhold.

Vi udsender mails til alle forældre hvis eller når, der konstateres coronavirus smittede blandt skolens ansatte eller elever.

Vi opfordrer familierne til at orientere skolen hvis de bliver sendt i karantæne af deres arbejdsplads eller hvis I har været i direkte kontakt med smittede.

Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger og opdateringer dagligt.

 

Hvis dit barn sendes i karantæne:

Hvis dit barn sendes i karantæne, vil vi stille barnets kasse med bøger uden for kontoret med navn på. Her kan I så sende en ned for at hente den. Lektier mv. fremgår af hjemmesiden under dit barns klasse.

Mvh

 

Jacob

10. marts 2020

Kære forældre

Vi har i dag sendt en lærer fra indskolingen hjem i karantæne. Det sker efter rådgivning fra sundhedsstyrelsen. Hendes mand var lige blevet breefet fra det flyselskab han rejste fra Island med den 1.marts og flyselskabet havde erfaret at der blandt passagerene var en person der var smittet med Coronavirus. De passagerer der sad tættest på den smittede var blevet ringet op - han var ikke blandt dem. For en sikkerheds skyld har vi derfor sendt læreren hjem weekenden over, da vi skal afvente inkubationstiden på 14 dage, før vi kan være sikre på at hun ikke er smittet.

Sundhedsstyrelsen ønsker dialog, hvis hun er smittet, da der så potentielt kan være flere på skolen der er smittet.

mvh

Jacob Hatting

 

8.marts 2020

Kære forældre

Vi følger fortsat sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende coronavirus. Således har vi flere steder sat plancher op der opfordrer til at vaskehænder, hoste i ærmet og vi har bedt rengøringen være særlig opmærksom på at spritte håndtag m.v. af.

Vi følger naturligvis med alle de steder vi kan og på morgenmødet fredag orienterede en kollega om en video, der florere på internetttet hvor en læge orientere om sit syn på myndighedernes håndtering af virusen. Da vi har kort tid på morgenmøderne kunne denne video ikke deles med alle og vi lagde den derfor på skolens FB side til deling. I løbet af de næste timer fik vi et par henvendelser fra forældre, der syntes videoen var upassende. En forældre orienterede om at manden ikke er læge og for at fastholde fokus på, at skolen naturligvis følger myndighedernes anvisninger, blev videoen fjernet igen.

Når videoen var interessant for os, var det fordi et stort antal af vores elever faktisk er bange og angste og vi bruger tid på at berolige dem.

Den 5.marts udsendte skolen mail til alle forældre, hvor vi opfordre til at elever til forældre der sættes i karantæne bliver hjemme. Opfordringen var en følge af opdatering på sundhedsstyrelsens hjemmeside samme dag.

Torsdag blev vi kontaktet af en forældre, der orienterede om at faderen i familien var kommet hjem fra Norditalien den 29.2 og var blevet sat i karantæne af sin arbejdsplads. Familien havde om tirsdagen kontaktet sundhedsstyrelsen og spurgt til om børnene måtte gå i skole, men tirsdag fandtes ingen beskrivelse heraf, hvorfor børnene blev sendt i skole.  Torsdag den 5.3 sendes de hjem jf. de nye anbefalinger fra sundhedsstyrelsen. Heldigvis er der meget lille risiko, selv om børnene har været i skole, da faderen ikke er syg og da børn generelt ikke er smittede i Danmark eller på verdensplan. familien var ansvarlig og kontaktede os, men vi kan ikke være sikre på at alle orienterer os, hvorfor vi udsendte mail til alle.

Vi har både forældre og kolleger der rejser til udlandet. Her gælder samme regler. Konkret har vi kolleger der starter mandag efter rejse i Egypten og Thailand og dem har vi været i telfonisk kontakt med for at sikre os at de ikke har været i områder, der kræver karantæne.

Hjælp os med at begrænse risikoen for svage og ældre borgere, ved fortsat at være omhyggelige med håndhygiejne og følg de anbefalinger der kommer fra skolen og sundhedsstyrelsen.

De seneste anbefalinger om at holde afstand og aflyse arrangementer med over 1000 deltagere er ligeledes noteret. Det med afstanden er svært i en skole, men vi taler naturligvis med eleverne om det.

Mvh

Jacob

 

5.marts 2020

Skolen følger sundhedsstyrelsens anbefalinger og de skriver:

 

Vi opfordrer til, at folk, der har opholdt sig i risikoområder, bliver hjemme og holder sig fysisk adskilt fra mennesker, også egen familie, i 2 uger. 

Hvis familiemedlemmer har været med ude at rejse, så gælder de samme anbefalinger for dem. 

Hvis du har familiemedlemmer, som ikke har rejst med til risikoområderne, så anbefaler vi, at du efter hjemkomst holder dig fysisk adskilt fra dem i 2 uger. Hvis du har været i direkte kontakt med dine familiemedlemmer efter hjemkomst, anbefaler vi, at de pågældende familiemedlemmer også bliver hjemme i to uger.

Hvis du får symptomer i løbet af de første 14 dage efter at du har forladt risikoområdet, anbefaler vi, at du ringer til egen læge.

4.marts 2020

På grund af coronavirus vil ansøgning om ekstraordinær frihed kun blive godkendt, såfremt vi kender årsag og rejsemål. Såfremt rejsen går til områder, der er i risikozonen, vil skolen forlange at eleverne er i karantæne hjemme 14 dage efter hjemkomsten.

 

19 februar 2020

Kære forældre.

Som det ses af nedenstående er der fortsat mulighed for at dit barn kan komme på koloni. Skolens koloni i uge 27 er der fortsar enkelte ledige pladser og Københavns kommunes kolonier har ligeledes plads - se nedenfor.

idste chance for at få skolens børn på sommerkoloni

Kære Skoleleder

Kolonierne, BUF og din skoles børn har brug for din hjælp.

Vi håber, du vil lave et opslag på AULA til skolens forældre med følgende tekst:

Sidste chance for sommerkoloni. Der er stadigvæk ledige kolonipladser i ugerne 29,30,31. Det gælder både almindelig koloni og temakolonierne. Deadline for tilmelding er: mandag d. 24.februar
Du kan tilmelde dit barn på: 
kolonierne.dk/forældresiden

 

Til dine lærere håber vi, du giver denne besked:

Kære lærer

Har du børn i din klasse, som trænger til et koloniophold, er det sidste chance for at få dem af sted. Håber på, at du vil hjælpe os med at få sendt netop de børn, der trænger mest af sted til dejligt ferieophold på en af vores sommerkolonier. Opfordre forældre til at søge koloniplads, og hjælpe dem på vej.

Tilmelding: kolonierne.dk/forældresiden

Tak !

ER der spørgsmål, så kontakt endelig Kolonikontoret tlf. 33254425 

Deadline for tilmelding er: mandag d. 24.februar

17.februar 2020

Aflysning: Dansk 7.klasse på onsdag 19/2  kl.12.30-14.00

 

3.februar 2020

I denne uge er det alternativ uge. Det betyder andet indhold i undervisningen - Uge 6 og seksualundervisning - og andre møde og sluttider. Alle dage starter kl.8.30 og dagene slutter således:

Mandag: 13.15

Tirsdag kl. 14.00

Onsdeag kl.13.15

torsdag kl.14.00

fredag kl.12.00

Galaksen er åben når undervisningen slutter.

Mandag: Slutter undervisningen i halv / fuldmånen kl.12.00

 

21.januar 2020

Så er ferieplanen for 2020-21 vedtaget af bestyrelsen og er lagt ind her på siden. Se mere her

 

20. Januar 2020

Onsdag den 22.1.2020 kl. 12.30-14.00 Idræt 8.kl. aflyst

17.01.2020

På grund af bans sygdom har Annemette aflyst undervisningen resten af dagen i 8.kl. Eleverne skal gå hjem og læse en roman de skal arbejde med.

 

15.01.2020

Kære forældre

Vi har netop udsendt mail til klasselærerne fra Københavns kolonier. Deres tilbud kan anvendes af vores elever også hvis man har lyst og behov for det. Der er flere tema kolonier, sport, musik mm og man kan vælge en uge eller 14 dage. Hvis du gerne vil høre mere om Københavns kolonier som altså INTET har med vores egen koloni i uge 27 at gøre så kan man rette henvendelse til klasselæreren.

 

10.01.2020

Godt Nytår :)

Vi er desværre nødt til at aflyse undervisningen i idræt 7.kl. 12.30-14 og Matematik 6.kl 12.30-14 grundet sygdom i personalegruppen.

20.12.2019

Kære forældre og elever

Tak for et godt år på NBL. Nu nærmer ferien sig og jeg håber at I alle får en rigtig dejlig jul og et godt nytår. Selvom der er ferie kan man godt få lektier for og jeg syntes at juleferien bør bruges til tre ting - lige som kinderægget. For det første til at slappe af og hygge sig med familien - det er nok ikke så svært, for det andet at gøre noget godt for jer selv hver dag og huske på at I alle er gode nok, det er svært for nogen og for det tredje sørge for at I gør noget godt for andre, så de bliver glade. Hvis I når, at lave denne lektie, så skal det nok blive en god jul for jer alle.

Vi ses igen mandag den 6.januar senest kl. 8.30

 

Mvh

Jacob

 

Nisse .

 

 

 

 

 

 

 

 

ÆNDRING AF SKOLEPENGE

I udgangen af januar ændres skolepengene jf. beskrivelsen her på hjemmesiden under skolepenge.

Baggrunden er at vi årligt pr.1.8 sætter skolepengene i vejret med kr.25 for hhv. Galaksen og Skolen. Det er ikke sket, blandt andet grundet sekretærskifte, hvorfor vi nu i januar forhøjer med kr.50 resten af skoleåret.

 

AFLYSNING frem til jul:

Fysik aflyses tirsdag den 17.12 kl. 12.30 

4.12.2019

RED SANKT JOHANNESGÅRDENS FRITIDSKLUB

Se facebook gruppen af samme navn. Eller klik her

Skt. Johannesgårdens fritidsklub er den klub vores børn går i når de forlader skolen efter 3.kl. Det ser ud som om kommunen vil ændre på deres status, hvilket på FB udlægges som en lukning. Det bliver sådan at vores børn skal fordeles på andre klubtilbud på de kommunale skoler. Derfor en opfordring til at I som forældre blander jer i debatten og skriver til politikerne inden den 18.12.2019.

Kig ind i FB gruppen og bland jer - det er kvaliteten for vores nuværende og kommende børn der står på spil.

mvh

Jacob Hatting

 

Fra Bestyrelsesmødet den 12. november ( se evt. andre emner fra mødet under bestyrelsen - Aktuelt)

Efter en længere diskusion over flere møder er bestyrelsen endt med følgende formulering omkring det det koster at gå på NBL.

 

Hvad koster det at gå på NBL

Når skolepengene er betalt, er der stadig ind imellem egenbetaling på NBL.

Eksempler på egenbetaling:

Lommepenge til lejrskoler. Man behøver naturligvis ikke at give sit barn lommepenge med på lejrtur. Men i de større klasser, er det tilladt at give børnene lommepenge med på lejrskoler. Lærerteamet fastsætter en max ramme for beløbet.

6-9. klasse har en tradition for at tage i Tivoli til faglige-dage. Når skoledagen slutter, er det muligt at købe fortsat adgang og turpas til Tivoli for ca. 50 kr. Det er frivilligt om man vil købe adgang, men en mulighed.

I de mindste klasser har der været tradition for, at de laver pakkekalender. Det betyder at alle tager en gave med til 10-20 kr. Og så trækker alle en gave en dag i december.

Til julefest og forårsfest er der ind i mellem boder, hvor man fx kan købe ting, børnene har lavet. Der sælges ofte også kaffe og kage. Det er frivilligt om man vil handle. Og priserne er meget lave.

Det forventes, at klassens forældre, sørger for at lave 3-4 arrangementer om året, der samler klassens børn og forældre. Hvis man gerne vil lave noget, der koster noget, kan man spørge klasselæreren, om der er penge i klassekassen.

Klassekassen er klassens lille pengekasse, som er finansieret af skolen. Forældrene i klasserne, skal derfor ikke selv lave klassekasser.

Hvis man i forbindelse med et klassearrangement spiser sammen, skal man selv betale mad og drikke.

Ud over de ovenfor nævnte arrangementer kan klassens forældre arrangere ture og arrangementer for klassens børn og forældre, i det omfang de måtte ønske det. Opkrævning og betaling herfor varetages af forældrene. Bestyrelsen opfordrer til at forældrene afholder arrangementerne i skolens ånd dvs. at man i videst muligt omfang prioriterer fællesskabet og sikrer at ingen ekskluderes grundet økonomi fx ved at der arrangeres samkørsel, at man tager andres børn med hvis forældrene ikke kan osv.

Vedtaget i bestyrelsen november 2019

 

 

 

28.10.2019

Grundet sygdom og kursus har vi desværre i dag været nødt til at aflyse Engelsk i 7.kl og Idræt 9.kl. 12.30-14.00

25.10.2019

Vi har i dag måtte aflyse de to sidste lektioner for 6.klasse, da læreren blev syg og vi ikke kunne skaffe vikar.

 

9.oktober 2019

NBL-City er i luften. Læse Nyheder Mandag her     

                                 Læs Nyheder Tirsdag her

                                  Læs Nyheder Onsdag her

                                 Læs nyheder Torsdag her

 

Morgenmøde - der organiseres de sidste ting inden dagen begynder. Seddelpressen har været igang og der klippes sedler.

 

Formiddagsfrugten blev indtaget på gangen hos Avisholdet.

Er man blevet fyret skal man henvende sig på jobcenteret. De er meget søde og hjælper folk igang igen. Ingen bliver sendt på jobansøgningskurser, eller skal sende 4 ansøgninger pr.dag.

 Der er super travlt på Avisredaktionen.

 Alle er igang - også dem fra 0.klasse - alle kan inddrages for der er mange opgaver der skal løses.

 Der er også travlt i køkkenet - cafeen trækker 200 unger om dagen der alle gerne vil smage.

 De er så klar i Cafeen

 

 Der reklameres :)

 Nogen har spillet sig til mange penge....

 I smykkeriet arbejdes der på SMUKKE SMYKKER

 Der skal gøres klar til udstilling

 Helene får varme fingre...

 I Wellness dufter der stort set som i Matas parfymeri.

 "Hvordan tænker De at vi skal sætte håret i dag frue?"

 Der reklameres for det fine foretagende.

 Når man driver biograf skal der jo også være biografbilletter.

 Jo der arbejdes hårdt i den lille by. Store og små samarbejder. Der regnes på hvad man kan få for pengene. Nogen har mange penge andre få, nogen er i arbejde og nogen er fyret. Der bliver tid til mange snakke om hvordan et samfund fungerer.

 

 

7.Oktober 2019

Kan det virkelig passe at der ikke er nogen der skal bruge et ansøgningsskema til Julehjælp????

Vi har ikke modtaget ansøgninger og fristen er 10.oktober.

 

30.september 2019 - OBS: vejledningstimer flyttet.

Eric meddeler at de planlagte vejledningstimer i denne uge i overbygningen er udsat fra mandag og tirsdag til onsdag og fredag i denne uge grundet ture ud af huset.

 

3.september 2019

NBL City er i luften.

Så er vi i gang med planlægningen af Emneugen i uge 41. som bliver Miniby aka NBL City 2019

NBL City, eller minisamfund er et tilbagevendende tema i skolens historie. Første gang vi lavede det i en emneuge var i forbindelse med rydningen af ungdomshuset og så har det taget fart siden. Hvert år har vi ændret lidt, udviklet lidt og hele ideen er at skolen i en uge udgør et lille samfund, hvor man kan blive ansat i butikker, restauranter eller produktionsvirksomheder og her få erfaringer med at tjene penge og bruge penge.

 

I uge 41 går det løs igen.

Vi har fordelt personale og arbejdspladserne således: 

 

Smykkeværksted 2.sal 5. klasse samt fysik (Line, Helene)

Danse/ sports workshop i spejlsalen og 0.kl ( Mie, Theresa)

Sanseværksted el. andet (bolsjekogeri, Tivoli) 3.sal 8.kl ( Mille, Jeanne)

Bar samt husorkester i salen ( Richard, Mercy)

Restaurant i køkkenet og 2.klasse ( Glika, Anja, Rebekah)

Wellness 2.sal 4. og 5. ( Ilham, Nural) 

Avis/ Byrådet/ Jobcenter i Universet -( Sarah, Anne Mette, Victor

Stillingsopslag:

En haj i køkkenet læs mere her

NBL Jazz klub

NBL Nyt -hvis du er bladsmører :)

SMYKKERIET - Hvis du er kreativ og pyntelysten.

Jobopslag for Danseværkstedet

(Nørre)Bronx spa og wellness

Sanseværksted 

 

Tidspunkter & tider  se her

 

 

3.september

Vi måtte desværre aflyse matematik for 6.klasse 12.30-1400 i går grundet mandskabsmangel

 

30.8.2019

Efter en lang og dejlig ferie er vi nu igang igen. Som I kan se har vi lagt skemaerne ind under de enkelte klasser og vi har ændret på lektie knapperne så man nu kan se en dato for hvornår der sidst er lagt noget ind. Det skulle gøre overblikket nemmere. Vi har sagt goddag til Lisbeth der afløser Anette på kontoret, vi har sagt velkommen til Line, der er ny lærer i 0.klasse og vi måtte sige farvel til fru K, der fik mulighed for at købe den fædrende gård og flytte hjem til Fyn. Nu venter vi spændt på Viktor, der starter den 1.10 som afløser for Thomas, der uventet sagde op sidste dag inden ferien. Thomas vil blive savnet. Da han har været på skolen i en menenskealder tænkte han at det var tid at prøve noget nyt, hvis det skulle nås inden han blev alt for gammel og da han så kunne få en stilling tættere på sin bopæl slog han til fordi det gav ham mere tid til familie. Så med få ændringer er korpset nu klar til endnu et år og det bliver spændende. Pt. arbejdes der på forberedelsen af en ny emneuge - ja nogen vil nok sige at det har vi prøvet før, men vi skal i uge 41 igen lave minisamfund, et tema som alle børnene elsker og den storyline, der ligger til grund for minisamfundet er blevet pudset af og rummer spændende overraskelser.

Som I har set er skolen dækket til af stillads. Vi får skiftet taget og samtidig bliver 4.sal moderniseret. der bliver så flot, når vi får åbnet til kip og hanebjælkerne står frit fremme. Den gamle gang bliver inddraget og der kommer nye ovenlysvinduer. Men frem for alt bliver der isoleret og alt bliver nyt. Nye gulve, vægge, lysninger og som sagt helt ny indretning.

Så velkommen tilbage - vi glæder os til samarbejdet og til et helt fantastisk skoleår.

 

 

 

28.6.2019

Sidste skoledag, var en dejlig oplevelse, ikke mindst da de små venner sendte 9.klasse afsted og de fik den obligatoriske bamse med.

På personalesiden var det vemodigt, vi fik sagt farvel til K, Anette og overraskende Thomas der efter 24 år kom med sin opsigelse i dag. Thomas vil gerne tættere på sin bopæl og har derfor søgt og fået job på Frederiksværk skole. Ham bliver de glade for :)

Vi har derfor sat en stillingsannonce op og lagt den på hjemmesiden, facebook og skolejobs.dk. Du må gerne dele den for vi kommer til at mangle en dygtig matematik of idrætslærer.

Skolens sommerbrev er derfor forsinket, men det kommer i starten af næste uge her på siden.

 

27.6.2019

Kære forældre og elever

Sommerferien starter i morgen og mens I er på ferie skal der arbejdes hårdt på skolen. Dels skal vi være færdige med et sommmerbrev, der kommer her på siden i den kommende uge og dels begynder byggeriet, der skal ende med at vi har et nyt tag og en moderniseret 4.sal. Arbejdet forventes at være færdigt i slutningen af september så vores 9.klasse skal starte skoleåret i Universet.

Vi har ansat en ny sekretær Lisbeth der starter 1.8.2019. Jeg håber I vil tage pænt imod hende.

Elevskamaerne bliver lagt ind på hjemmesiden i starten af det nye skoleår. På forsiden kan du downloade en pdf. fil med alle elevskemaer.

 

God sommer.

Mvh

Jacob

 

21.juni

I forbindelse med sekretærens fratræden er der opstået tvivl om, hvorvidt koloni informationen er udsendt til alle der skal afsted. Det burde den være for længe siden - ca en måned - men da fler har henvendt sig sendes den nu ud via klasselærerne og den kan også findes på vores hjemmeside.

 

18.juni

Musikholdet i OB får dri klokken 12.00, men de må gerne blive og spille.

11.juni

Onsdag den 12.6 aflyses dansk 8.kl. 13.30-1400.

7.juni

Som tidligere meddelt får vi besøg af Josephine S. Nielsen i det kommende skoleår. Josephine skal i forbindelse med sine studier undersøge relationer mellem børn, herunder relationer mellem søskendebørn på skolen. Hvis du er interesseret er projektbeskrivelsen her.

Line vil kontakte søskendebørnenes forældre mhp særlig tilladelse til at interviewe dem, men ellers vil hun bare være her og deltage i forskellige skoleaktiviteter, hvor nun naturligvis også kommer til at tale med alle børnene.

 

6.juni 2019

Skolen har i dag indgået aftale med Anette om at stoppe samarbejdet. Anette er derfor fritstillet. Anette kommer sidste skoledag for at sige farvel til kolleger, forældre og børn. Skolen kan jf fratrædelæsesaftalen ikke kommentere på baggrund eller årsager.

4.juni 2019

Vi har lagt fripladsansøgningsskemaet ind på forsiden. Hvis du ønsker at benytte dig af det skal du hente det ned og udfylde det. Husk at det skal aflaveres på kontoret senest den 1.septem,ber 2019 kl.12.00. Du kan hente skemaet her.

3.juni 2019

Aflysninger:

Mandag den 3.6 Fransk aflyses for 8.klasse geundet prøve i huset.

Fredag den 7.6 Bio / Geo 7.kl. 12.30-14.00 aflyses grundet prøve.

 

8.maj: Trivselsundersøgelse, undervisningsmiljø mm.

Kære forældre

Skolen er forpligtet til at lave en undervisningsmiljøvurdering hvert 3 år. I samme anledning har I modtaget et brev fra Mille Oali, der er kontaktlærer for elevrådet. Hun har valgt at anvende ministeriets materiale til trivselsundersøgelsen. Dels af resursemæssige årsager - vi spare en del tid ved at lave undersøgelsen på denne måde og dels fordi vi gerne vil sikre os at vi komemr hele vejen rundt. På baggrund heraf har vi modtaget et par henvendelser fra forældre, der er nervøse for datasikkerheden. Vi oplevede tidligere omkring PISA undersøgelserne, at der var et problem, hvorfor skolen stoppede deltagelsen i Pisaundersøgelserne, men vi har ikke selv oplevet problemer med trivselsundersøgelsen, eller hørt om sådanne, hvorfor vi i år gennemfører undersøgelsen. Det er naturligvis frivilligt for eleverne at deltage. Selve undersøgelsen foregår på en online portal. Link til denne er sendt ud med Milles brev.

Undersøgelsen vil blive gennemført på forskellig måde og tid i de enkelte klasser. Nogen steder - typisk i de mindre klasser vil eleverne få en orientering af deres lærer, hvorefter de selv får lov til at udfylde spørgeskemaet på computer - det forventes at denne del af undersøgelsen gennemføres efter den 10.maj. I de større klasser vil eleverne blot blive bedt om at svare på spørgeskemaet.

På baggrund af forældrehenevendelserne skal jeg derfor slå fast, at ingen elever vil blive tvunget til at gennemføre  besvarelsen af spørgeskemaet. Det er således i orden at meddele sit barn at det skal hun ikke deltage i. Endvidere vil vi tage forældrehenvendelserne med i evalueringen og det kan føre til at vi fremover laver vores egen interne undersøgelse, da der ikke er er formkrav hertil.

 

Mvh

 

Jacob Hatting

 

 

8.april 2019

8. klasse får fri onsdag kl.12.30 -1400, grundet mangel på vikarer.

Der er lagt specialskema ind for 9.kl. i uge 17 - se det her eller via forsiden

1.april 2019

EMNEUGE 14 - Så er vi i gang :)

Emneugen handler om BÆREDYGTIGHED. I løbet af ugen, skal hvert værksted fremstille et produkt, som kan vises/demonstreres om torsdagen til forårsfesten. Hver klasselærer har delt sin klasse op i 5 grupper der svarer til de 5 værksteder - se nedenfor. Dvs. klasselæreren tager en fælles snak med eleverne og fordele dem efter deres ønsker. På værkstedet bestemmer man selv, hvordan man vil arbejde. Det kan være, at man gerne vil opdele i mindre grupper og lave workshops. Man kan også være samlet alle sammen noget af tiden og andre tidspunkter giver det mening at opdele i de store/små. Det vurderer i på de enkelte værksteder.

Fælles Mål:

 • Eleven kan forstår globale sammenhænge mellem diverse problematikker indenfor bæredygtighed.  
 • Eleverne kan diskutere begrebet bæredygtighed.
 • Eleverne kan diskutere hvordan vi bidrager til at påvirke klimaet på en bæredygtig måde.
 • Eleverne skal danne indblik i hvordan vi kan påvirke klimaforandringerne og give eksempler på enkelte løsninger.
 • Eleverne kan få viden om samfundsmæssige forhold som bidrager til den manglende bæredygtughed.
 • Eleverne kan få viden omkring, hvad de selv kan gøre i hverdagen for at mindske overforbrug og forurening.
 • Eleverne skal kunne samarbejde på tværs af klasserne og bidrage til at styrke de sociale forhold på skolen.
 • Eleverne skal have mulighed for at udøve medbestemmelse på de forskellige værksteder.

Der skal være 5 værksteder:

 1. Fødevarer → Glika, Sarah og Nural
 2. Klima/miljø → Helene, Anja H og Theresa
 3. Kreativitet/innovation → Anja R, Mercy og Jeanne
 4. Økonomi/forbrug (el, biler, mobiler, shopping) → Am, Mie og Rebekah
 5. Affald/forurening → Ilham, Thomas og Mille
 6. Musik→K + RichardSkema for ugen ser således ud:

Mandag

8.30 - 13.00

Tirsdag

8.30 - 14.00

Onsdag

8.30 - 13.00

Torsdag

8.30 - 14.00

Fredag

8.30 - 12.00

Vi starter i klasserne og bliver krydset ind hver dag fra 8:30-8:40


Vi mødes nede i salen 8:45-9: Intro til ugen, eleverne får deres værksteder at vide.Vi arbejder på værkstederne hele dagen

Vi starter i klasserne og bliver krydset ind hver dag fra 8:30-8:40:


Vi arbejder på værksteder hele dagen


HUSK, at præsentere eleverne for app’en “Action bound” til om onsdagen. Nærmere info følger.

Vi starter i klasserne og bliver krydset ind hver dag fra 8:30-8:40


Fælles udflugt i fælledparken, hvor der vil være et orienteringsløb med mobiltelefoner (action bound)


Grupperne til løbet skal inddeles af lærerne fra de individuelle værksteder, 5-6 elever pr. gruppe.

Vi starter i klasserne og bliver krydset ind hver dag fra 8:30-8:40


Vi arbejder på værksteder hele dagen og gør klar til forårsfesten.

Vi starter i klasserne og bliver krydset ind hver dag fra 8:30-8:40


Der evalueres i de enkelte klasser i fællesskab med klasselæreren


10:30-11:30:

kahoot for hele skolen med præmie og se video, som de store elever har lavet om hele ugen.

Hver lærer skal lave 2 spørgsmål, som omhandler deres værksted. De skal sendes til Nural senest onsdag i emneugen.

     

Forårsfest: 15.30 - 17.30

 
 

 

 

15.marts 2019

Så er vi i avisen - se https://www.berlingske.dk/nyheder/skoleleder-blaastempler-klimapjaek-at-strejke-og-demonstrere-er-en-del-af

 

13.Marts 2019

Husk generalforsamlingen den 26.marts kl.1900 i skolens Gymnstiksal.

11. Marts 2019

Onsdag den 13.3 har 6.klasse fri kl.11.45 da Annemette & eric skal på kursus.

22.februar 2019

Kære forældre

Som I ved er bestyrelsen ved at gennemskrive skolens politikker for at sikre at de lever op til skolens værdier. I denne forbindelse er flere politikker allerede nu opdateret.

Pt. har vi en del henvendelser omkring LUS - og lusepolitikken er derfor ligeledes opdateret. se

https://www.norrebro-lilleskole.dk/index.php/lusepolitik

Det er vigtigt at I følger denne politik og at alle fremadrettet kæmmer deres børn hver weekend. Ellers slipper vi ikke af med lusene. Man kan kæmpe meget som forældre, men hvis børnene så bliver smittet igen, fordi nogen ikke efterlever skolens politik, så skaber det irritation m.v., så læs politikken og følg den.

Mvh

Jacob Hatting

23.januar 2019

Vi arbejder på højtryk for at få kolonien på plads. den afvikles fra mandag den 1.7 - fredag den 5.7 og det ser ud som om vi skal til fyn i år.

Fra Bestyrelsesmødet den 15. Januar 2019

Budget 2019 er vedtaget og forelægges generalforsamlingen.

Der er afsat penge til renovering af salen og nyt tag.

Bestyrelsen gennemgår og justerer gældende politikker ud fra et ønske om at de skal være forståelige, skrevet i et tidsaktuelt sprog og matche vores værdigrundlag. Det forventes at arbejdet er afsluttet i forbindelse med generalforsamlingen.

 

15.januar 2019

LUS LUS LUS

Det kribler og krabler og klør. Husk at Disney Show er = med kæmning. Alle bør kæmme deres børn hver fredag og kun hvis alle gør det hjælper det. Der skal bare et par børn til der ikke får kømmet håret før alle har lus igen. Så skolen opfordrer til at I alle kæmmer en gang om ugen. Læs i øvrigt skolens lusepolitik under politikker her på siden.

 

14.januar 2019

Så du videoen "Koldhævede boller i Glikas madværksted" på FB ? - så kan du hente opskriften her

 

04. Januar 2019

Godt Nytår til jer alle

i får lige et lille nyhedsbrev - tryk her 

 

20.12.2018

 Kære forældre & elever

 Så nåede vi til årsafslutningen og det var med stolthed at vi kunne afslutte året med julekoncert i Simeons kirken. Julestemningen indfandt sig og præsten Per Vibskov Nielsen holdt en kort tale og læste juleevangeliet. Det var så fint og alle var glade. Tak for et fint år og tak for samarbejdet. Vi glæder os til 2019, hvor alle forhåbentlig møder glade og med friske kræfter.

God Jul og godt Nytår.

Jacob Hatting

 

19.12.2018 

 På grund af lærers sygdom har vi desværre været nødt til at aflyse undervisningen for 6.kl efter klokken 12.00 i dag onsdag.

 

 

14.12.2018

Så nærmer juleferien sig - vi slutter torsdag den 20.12 kl.12.00 men Hygoteket har åben frem til kl.1700.

God Jul og godt Nytår til jer alle :)

Vi ses igen den torsdag den 3.01.2019

 

13.12.2018

OBS: På fredag den 14.12 holder personalet julefrokost. Derfor slutter undervisningen klokken 12.00. Der er som altid åbent i Galaksen til kl.17.00, men har man mulighed for at hente tidligt er det ok.

Tak til alle jer der har været inde og bruge doodlen omkring skolefoto - det er godt at vi kan evaluere på den måde. Pt. har vi fået 53 svar, hvor 9 er meget tilfredse, 7 er tilfredse, 13 er neutrale, 18 er utilfredse og 10 er meget utilfredse. Det kunne tyde på at vi skal undersøge andre muligheder.

10.11.2018

Skolefoto er uddelt, desværre manglede der nogle billeder fra skolefotografen som vi har efterlyst. I samme forbindelse beder vi om at I evaluere årets skolefoto via vores doodle på adressen:

https://doodle.com/poll/gx9n9ex3zhqw82ts

 

Vinterhold i ungdomsskolen: Tilmelding åbner 1. nov.

Ungdomsskolens fritidsundervisning begynder vintersæsonen efter nytår.

Her er hold for enhver smag: Sport, kreative og musiske fag, tech, sprogfag, madlavning, podcast, knallertkørekort, yoga, lektiehjælp og meget mere. Holdene er gratis for alle 13-18-årige københavnere.

Hvis dit barn har gået på et hold i efteråret og ønsker at fortsætte, skal I huske at tilmelde jer vintersæsonen, som løber fra januar til marts. I er også meget velkomne til at finde et helt nyt hold. Og så byder vi jer, der ikke før har gået i ungdomsskolen, velkommen! Vi glæder os til at tage imod en masse nye såvel som gamle elever.

Tilmeldingen er åben i hele november og december måned. Nogle hold bliver meget hurtigt fyldt, så det er en god idé at tilmelde sig hurtigt. 

Se alle hold og tilbud på ungdomsskolen.kk.dk
Tilmelding med elev UNI-Login på ungdomsskolen.kk.dk

Mange hilser fra Københavns Kommunes Ungdomsskole

Følg os: Facebook.com/ungdomsskolen.kbh / Instagram: @ungkbh

 

30.10.2018 

Momo florerer og er også kommet på besøg på Nørrebro Lilleskole iflg. en forældre her til morgen. Du kan læse mere om Momo her:

https://www.bt.dk/samfund/mettes-11-aarige-datter-blev-truet-af-momo-det-skal-stoppes

https://bornsvilkar.dk/faa-gode-raad/digitaltliv/5-gode-raad-til-foraeldre-om-momo-challenge/

Vi opfordrer forældrene til at tale med ungerne om fænomenet, og få blokeret for disse henvendelser der spreder angst og utryghed.

Børnetelefonen har fået adskillige opkald om uhyggelige Momo

Det skræmmende fænomen på de sociale medier Momo er kommet til Danmark, og det kan de mærke hos Børnetelefonen.

»På 14 dage har vi fået 16 henvendelser fra bekymrede børn, der enten har været i kontakt med Momo, eller som er bange for, at 'hun' skriver. Blandt andet har vi talt med en dreng, hvor Momo havde sendt uhyggelige billeder og truet ham med at dræbe hans familie.«

Sådan fortæller Charlotte Smerup, der er børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår, som står bag Børnetelefonen.

Momo er en uhyggelig dukke med et kvindeansigt og en fuglekrop, som skræmmer børn og unge over hele verden og lokker dem til at gennemføre farlige udfordringer via de sociale medier.

Fænomenet går typisk ud på, at børn og unge kontakter nogen, der udgiver sig for at være dukken Momo på sociale medier. Dukken giver dem derefter udfordringer, som de skal udføre, og disse er typisk farlige og involverer selvskade. Hvis de ikke udfører udfordringerne, truer afsenderen med at skade børnenes familier eller offentliggøre personlig information om dem på nettet.

Tidligere på måneden bragte B.T. historien om en 11-årig dansk pige, der af Momo blev udfordret til at dræbe sin familie.

Og det er altså ikke det eneste danske barn, der har været i kontakt med 'Momo'.

»Flere af de børn, vi har talt med, har skrevet med en, der præsenterer sig som Momo. Eksempelvis var der en pige, der blev truet af Momo, men der fandt hun ud af, at det var nogle fra hendes klasse, der stod bag,« siger Charlotte Smerup.

 

 

12.10.2018

Kort nyt for alle nr. 6

 

7.10.2018

Hvis du ønsker at søge om Julekurv hos Børnenes kontor kan du hente den nødvendige ansøgningsblanket her

Du kan også hente blanketten på kontorets opslagstavle. Ansøgningsfristen er den 26.oktober 2018 inden kl. 12.00

 

3.10.2018

Så er indbydelsen til den 25.10 til mødet for ny børnehaveklasse sendt ud. Har du ikke modtaget den kan den hentes her

3.10.2018

Har du forgæves ringet til kontoret i går, så skyldes det at Eric var alene på skansen. Både Anette og Jacob var syge så han var lidt presset, da han også skulle undervise. Alle beskedder på svareren er aflyttet, så oplever I at det er svært at komme igennem kan I roligt lægge besked.

 

Emneugen i uge 41 nærmer sig og emneugeudvalget har derfor udsendt følgende omkring mål, organisering og indhold:

 

Emneuge 41: Sanserne

 

Indhold

I denne emneuge skal eleverne lære om menneskets fem sanser, hvor på kroppen sanserne hører til, hvad de kan og hvordan de fungerer. De skal på forskellige værksteder udforske sanser. De skal eksperimentere sig gennem ugen gennem deres sanser.  I løbet af ugen kommer de gennem 5 forskellige sanseværksteder, hvor de hver dag fordyber sig i en sans.

Fordeling af lokaler i emneugen:

 

Smagssansen → I køkkenet og i 1.klasse hver dag i hele ugen.

 

Synssansen → Er i 8.kl. hver dag i hele ugen / fysik

 

Lugtesansen → Er i 4.kl. hver dag i hele ugen

 

Følesansen → Er i 3. og 5. klasse samt i salen kl. 10.15 - 12.30

 

Høresansen →Musik?

 

Eleverne møder ind i EGNE klasser og bliver krydset ind af klasselæreren. Derefter går de straks til deres værksted. Frugt spises på værkstederne og frokost spises i egne klasser. Klasselæreren har ansvar mens der spises frokost.

 

Personalefordeling på værkstederne

 

Høresansen

Smagssansen

lugtesansen

Synssansen

Følesansen

Richard

Glika

Sarah

Rebekah

Helene

K

Anja

Ilham

Mille

Paule

Theresa

Jeanne

Sara

Thomas

AM

 

Nural

 

Anja R.

Mie

 

Skema for ugen

 

Hold

Mandag

8.30 - 13.15

Tirsdag

8.30 - 14.00

Onsdag

8.30 - 13.15

Torsdag

8.30 - 14.00

Fredag

8.30 - 12.00

9.kl + 4.kl

Følesans

værksted

Lugtesans værksted

Høresans værksted

Smagssans

værksted

Synssans værksted

8.kl + 3.kl

Synssans værksted

Følesans

værksted

Lugtesans værksted

Høresans værksted

Smagssans

værksted

7.kl + 2.kl

Smagssans

værksted

Synssans værksted

Følesans

værksted

Lugtesans værksted

Høresans værksted

6.kl. + 1.kl

Høresans værksted

Smagssans

værksted

Synssans værksted

Følesans

værksted

Lugtesans værksted

5. kl. + 0.kl

Lugtesans værksted

Høresans værksted

Smagssans

værksted

Synssans værksted

Følesans

værksted

Sociale mål  

Under emneugen er der særligt fokus på at styrke elevernes sociale kompetencer gennem store og små venner og arbejde trværfagligt med kreative arbejdsformer.

 

Faglige mål

 

Formålet med forløbet er, at eleverne tilegner sig viden om kroppens sanseapparat. Eleverne arbejder med undersøgelseskompetencen ved i forløbet at planlægge og udføre små elevaktiviteter.

 

Modelleringskompetencen udbygges gennem elevernes arbejde med at anvende og forklare modeller af sanseorganerne, ligesom kommunikationskompetencen udvikles gennem det at formidle viden om et udvalgt sanseorgan.

Idé-bank

 

https://www.dr.dk/skole/natur-og-teknologi/elevopgaver-dine-sanser

 

https://www.experimentarium.dk/wp-content/uploads/2016/10/skolemateriale_sanser.pdf

http://www.skoven-i-skolen.dk/content/sanselege-i-skoven

 

https://www.clioonline.dk/naturteknologifaget/indskoling/forloeb/show-unitplan/?unit_plan=5a311450-519e-5894-4368-d7621796b795&is_preview=1

 

https://www.clioonline.dk/biologifaget/emner/krop/sanser/

 

https://www.norddjurs.dk/media/5578562/Fa%CC%8A-sanserne-i-spil-vol-2.pdf

 

Evaluering:

 

Der skal  laves evaluering på holdet HVER dag som en afsluttende aktivitet, for at lærerne kan justere deres undervisning til dagen efter. Dette vil siges, at der skal evalueres løbende. Holdet bestemmer selv hvordan de vælger at evaluere, men forslag kunne være:

 • kahoot

 • evalueringsark

 • individuel skriftlig evaluering

 • mundtlig fælles evaluering

 

Udover dette, skal udvalgte elever fra 9. klasse lave en kort video fra ugens gang, som vises til husmødet om fredagen.

 

Budget:

 

Hvert hold har max. 3000 kr. at gøre godt med i emneugen, husk at kontakte Anette i god tid, hvis I skal have kontanter.

 

Så vi undgår små-forstyrrelser på kontoret med elever som lige skal have 20 kr. eller 30 kr. til dit eller dat (fra Anette:).

 

Info:

 

Hvis høresansen vil arbejde med tinnitus, må I meget gerne kontakte Anette, hun vil gerne hjælpe, da hun ved en del om det.

 

 

 

 

 

 

01.10.2018

Skolefoto doodle mm.

Vi har i dag udsendt en doodle til jer, for at evaluere vores skolefoto ordning. Baggrunden er at et par forældre har givet udtryk for utilfredshed med kvaliteten på billederne. Derfor var det vores opfattelse at alle havde fået billeder, men det har de altså ikke. Fotografen har i dag orienteret os om at nogle forældre der har ønsket dette har fået billederne på mail, mens alle dem der afventer at få dem på papir må have lidt tålmodighed endnu. I slutningen af oktober får vi billederne i en kasse til fordeling i klasserne, og så må vi gentage den doodle, da det jo tager lidt tid inden I alle har fået billederne.

 

24.09.2018

Så har vi lagt indkaldelsen til forældremødet i Galaksen ind på forsiden. Forældremødet var opringdeligt planlagt afholdt i slutningen af september eller starten af oktober, men personalet har argumenteret for, at de gerne ville have den første rotation med i værkstederne, for at kunne orientere ordentligt omkring udviklingen. Vi glæder os til at se jer den 7. november klokken 1600.

 

21.09.2018

Vi har i dag desværre været nødt til at aflyse idræt for 9.kl. grundet sygdom i personaleguppen.

14.09.2018

Glika er igang - og med rotationen i vlrkstederne er det nu næste holds tur.

 http://norrebro-lilleskole.dk/zfiler/Velkomst%20hold_farvel.pdf

12.9.2018

Se kort nyt for alle 4 - klik her

Se kort nyt for alle 3-klik her

3.9.2018

Aflysning:

Onsdag den 12. september 8.30-10.00 er Engelsk for 8.klasse aflyst. Eleverne vil får opgaver som de kan arbejde hjemme med. 

31.August 2018 

Se kort nyt for alle 2 - klik her

 

24. August 2018

Se kort nyt for alle - klik her

 

17. August 2018


Velkommen til et spændende skoleår

Det blev en superflot start for 0.klasse, først en langsom indføring i uge 32 og så en ny tradition for første skoledag, hvor 5.klasse optrådte med sang og musik og efterfølgende blev parret med deres nye små venner, som fulgte dem op i klassen. Stor tak til 5.klasse som klarede det med bravur.

Kalender

Der er tradition for at skolens kalender bliver lagt på hjemmesiden. Det er sket i starten af uge 33. Men det er kun den eksterne kalender, der rummer forældremøder, lejrskoler m.v. der ligger der. Der er altså en del møder m.v. der ikke fremgår af hjemmesidens kalender og det skyldes hensynet til overskuelighed og målgruppe, et tema der har været drøftet i bestyrelsen, som ikke mener at alle interne møder m.v. skal med. 

Årsplaner

Årsplaner lægges på hjemmesiden senest i forbindelse med det første forældremøde.

 

Forældremøder

Det er aftalt at klasselærerne inden udsendelse af dagsorden skal kontakte forældrerepræsentanterne for at høre om de har input. Det skal ligeledes i forbindelse med forældremøderne overvejes om meddelelser m.v. kan afgives skriftligt, således at der er tid og rum til samtaler om væsentlige emner i forældregruppen.

 

Galaksen

Er kommet godt fra start, men Glika har lidt under at køkkenet ikke var færdigt. Det har hun imidlertid klaret på fornem vis.

Det er aftalt at en ansat i Stjerneskuddet hver dag går i morgenordningen 8.15 for at sikre en god start på dagen for alle. Det betyder at den pågældende ikke deltager i morgenmødet.

 

 

 

15. August 2018

Kære forældre

Vi har som I ved mange opgaver på kontoret. Og da Anette er deltidssygemeldt - hun er her tirsdag og torsdag, men arbejder i mindre grad hjemme mandag, onsdag og fredag, så har vi ekstra travlt. Derfor laver vi nu et forsøg med at lukke kontoret i tidsrummet 10.15-11.45. Vi vurderer at I skal kunne komme forbi og tale med os i forbindelse med aflevering og afhentning af jeres børn, men vi har som beskrevet brug for tid til at kunne fordybe os i arbejdsopgaver der kræver koncentration. Efter efterårsferien vil vi evaluere ordningen. I er fortsat velkomne til at ringe eller maile til os og vi skal nok tage os af presserende opgaver hvis de skulle opstå, men vi beder om at vi i videst muligt omfang fredes i ovennævnte tidsrum.

Mvh

Jacob

 

 

 

5. August 2018 

Kære børn og forældre,
 
Så er det i morgen mandag, at Galaksen sådan rigtig går i luften :)
Vi glæder os alle sammen rigtig meget til at komme i gang.
 
Hermed programmet for ugen:
 
7.30 - 8.30: Morgenåbning (to Galakse-voksne er tilstede)
8.30 - 9.30: Samling og frugt (alle Galakse-voksne tilstede)
9.30 - 10.30: "Ude-tid" enten i gården, en legeplads i nærheden eller Byoasen
10.30 - 11.30: Fri leg i hele Galaksen
11.30 - 12.00: Frokost - vi spiser samlet i Universet
12.00 - 12.30: Leg i gården
12.30 - 14.00: Værksteder åbner; 
Idræt m. Mie, madlavning m. Glika, musik m. Kira, billedkunst m. Ilham og udeliv m. Anja R.
Børnene er inddelt på hold og har fået tildelt det værksted, som de skal følge til og med uge 37.
Holdlister mv. kommer til at hænge på infotavlen ved Universet.
14.00 - 14.30: Café
14.30 - 17.00: Fri leg i hele Galaksen
 
Det vil være en rigtig god idé, at man møder ind inden kl. 9.00, så man kan være med til samling, hvor vi giver info vedr. dagen.
 
Vedr. afhentning; for at lette indkøringen vil det være en fordel hvis man ikke henter, når der er værksteder eller når der er café. Det vil sige man kan hente kl. 14.00 eller efter caféen kl. 14.30.
 
De bedste hilsner
Personalet i Galaksen

 

12.juli 2018

 

Fra august har skolen valgt kun at tilbyde økologiske produkter fra Skolemælk. Det handler både om at bidrage til den grønne omstilling, men lige så meget om at begrænse udvalget, da sorteringsarbejdet er rimelig stort hvis hele Skolemælks sortiment udbydes.

Så hvis du har haft et almindeligt mælkeprodukt, skal du sørge for at ændre produktet til et økologisk produkt på skolemælks hjemmeside eller ved at kontakte os, så hjælper vi gerne.

 

Du kan ændre dit produkt fra uge 30 til og med mandag den 30. juli, så vil du få det nye produkt fra skolestart.

God sommer fra Skolemælk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21. Juni 2018

Fru K meddeler:

 

Flower Power festival!

 

Vi skal meget snart til årets Musik- og teaterfestival, denne gang i Haslev.

 

Afgang mandag d. 25. juni:

 

8.30 Vi mødes under uret på Hovedbanen - Vær der til tiden!

Hjemkomst onsdag d. 27. juni:

 

11.45 ankomst Kbh Hovedbanegård

Telte: skolen har nye tippi-telte, som alle kan sove i, men man må også gerne tage sit eget telt med, men så står man selv for at slå det op/ned, husker alle delene til det og ved om det er regntæt!

 

Ellers skal man huske:

 

Underlag

sovepose

mobil + lader

toiletsager + håndklæde

skiftetøj

regntøj

Man må ikke forlade festival-pladsen på noget tidspunkt! Så husk at købe ind inden vi skal afsted, hvis der er noget du har brug for - der er masser af boder og dejlig mad alle 3 dage ;)

Det flippede humør ;)

 

Adresse:

Haslev Privatskole Jens Chr. Skous Vej 3, 4690 Haslev

tlf.:  5631 2969

 

Invitation:

Vi skal i år lave en lille musical alle elever sammen!

Den hedder “Let the Sunshine in” og vi afholder generalprøve torsdag d. 21. juni, hvor hele skolen og jer forældre/venner/søskende er inviteret! Det starter kl 10.30 i salen

Vel mødt!

Resten af skoleåret:

 

Denne uge:

Vi øver musical hele ugen!

fri-tider: 13.15 - 14.00 - 13.15 - 14.00 - 12.00

Generalprøve om torsdagen!

 

Uge 26 (sidste skoleuge):

Festival! mandag til onsdag

Kort efter festival, følger sommerferien - det betyder at alle elever bedes huske at få afleveret alle bøger i alle fag, medmindre andet er aftalt med den enkelte lærer. BØGER NU!

 

Torsdag, dagen efter festival, møder alle først kl 10.15 -12.00 vi har brug for at sove længe efter en funky festival ;)

Torsdag, flytter vi klasser, gør klar til næste skoleår og møder de nye 6. klassere - husk at mød op!

 

Om fredagen, sidste skoledag, mødes vi i de nye klasser, afslutning i salen, hygger og ønsker hinanden en god sommerferie.

 

Ses mandag d. 13. august kl. 8.30

 

 

19. Juni 2018

 

Uge 32 - tilmelding Galaksen

Sedlen med tilmelding er væk - for fristen er overskredet. Men du kan nå det endnu hvis du sender en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Obs vi mangler en medarbejder....

Vi blev desværre brændt af af en af de nye medarbejdere, der skulle være startet i Galaksen den 15.6. Under ledige stillinger kan du se opslaget. Hvid du kender nogen der kender nogen så lad os høre. Har vi ikke et par gode bud inden fredag vil vi slå den op af de sædvanlige kanaler.

Persondataforordning

Vi har lagt den nye politik for behandling og beskyttelse af personoplysninger ind under politikker på siden. Du kan følge det direkte link fra forsiden. Politikken er udarbejdet som følge af den nye persondataforordning.

Alle forældre har modtaget en samtykkeerklæring som vi beder om at då retur udfyldt. Flere forældre har spurgt hvorfor vi ikke har udfyldt de valgmuligheder der er - altså sat alle de relevante krydser og svaret er at det må vi ikke. Men naturligvis vil vi helst have at alle forældre sætter kryds i alle de mulige felter. Enkelte forældre har undladt at sætte kryds i rubrikken helbredsoplysninger, hvilket er uheldigt da vi gerne vil kunne meddele lærerne at keres barn er sygt, når det er tilfældet. Vi kontakter derfor forældre, der efter skolens opfattelse har givet for få tilladelser, så vi kan drøfte dette.

Ansøgningsskema til fripladstilskud

Skemaet er lagt på hjemmesiden og kan derfor hentes og udfyldes. Skemaet kan afleveres på kontoret fra mandag den 13. august og senest den 1. september.

 

1.Juni 2018

Vi har desværre måtte aflyse B&G for 8 klasse 12.30-14.00 på grund af afgangsprøve.

28.maj

Som I har bemærket har vi udsendt samtykkeerklæring og i den forbindelse følgende info:

- Vi skulle have udsendt den redigerede erklæring. Desværre har vi ved en fejl udsendt en erklæring hvor der 12 steder i teksten står (skolens navn), men da blanketten indledningsvis er forsynet med skolens navn tænker vi at det går.

-Enkelte har bemærket at der ikke står e-mail og spørger derfor hvorfor vi ikke beder om det, når vi nu alligevel ønsker tillaldelse til det ene og det andet. Svaret er at e-mail ikke står eksplicit, men e-mail er en del af ens personlige kontaktoplysninger og e-mail indgår i de klasselister og fortegnelser som vi bede om tilladelse til at anvende, så vi mener at e-mails er dækket ind.

- Husk at aflevere til klasselæreren - det tager tid for os hvis vi skal sortere efterfølgende og har du ikke afleveret endnu må du gerne skrive klassetrin ud for dit barns navn. 

- Enkelte har spurgt om vi ikke bare kunne have sat krydserne og jo det kunne vi godt, men det må vi ikke. Vi er opmærksomme på at det kan give administrative udfordringer når der skal sorteres og det kan ikke udelukkes at vi tager konktakt til jer, hvis vi ønsker en tilladelse som ikke er givet.

Spørgsmål vedrørende form og indhold m.v. kan rettes til skolelederen.

 

 

24.maj 2018

I morgen den 25.5 er dagen hvor EUs dataforordning træder i kraft. Det betyder at alle forældre og ansatte skal give skolen lov til at benytte deres persondata - mail, navn mm. Alle forældre har fået udsendt et skema der skal udfyldes og der ligger fortsat skemaer til dem der ikke kan printe selv uden for kontoret til fri afbenyttelse.

Bemærk skolen må ikke sende jer mails efter fredag hvis I ikke har givet skriftlig tilladelse - så venligst uderskriv og aflever til klasselæreren.

Mvh

Jacob 

14.maj

Så har vi også fået en politik for behandling og beskyttelse af personoplysninger - se den her

8.maj

7.Klasses matematik mandag den 14.5 er aflyst grundet lejrskole.

8. maj 2018 

Sygdom på Kontoret

Grundet sygdom på kontoret, skriftlige prøver mm. kan der opstår ventetid ved telefonisk henvendelse. I er meget velkomne til at lægge besked på svareren eller sende en mail, så skal vi nok vende tilbage hurtigt.

Lejrskoler

Alle planlagte lejrskoler i uge 20 gennemføres som planlagt.

Ferieplan 

Som det vil være de fleste bekendt, er ferieplanen for 2018-19 lagt ud. Ferieplanen for 2017-18 ligger der fortsat - den var kortvarigt nede men er der nu igen. Bemærk at vi skal i skole fra 8.30-12.00 Grundlovsdag. Klokken 12.00 lukker både skole og Hygotek. Vi vil naturligvis bestræbe os på at holde en kurs hvor fridagene år for år er de samme, men det kan ikke altid lade sig gøre. Derfor er det en god ide, at printe den gældende ferieplan ud og hænge den på køleskabet eller lignende.

Galaksen

Det er lykkedes os at ansætte de 3 nye medarbejdere i Galaksen. Derfor skal I i fremtiden møde Glika, Anja & Nina i Galaksen. I øvrigt vil I kunne se at puderummet i glasburet næsten er færdigt - det bliver et herligt tumlested. Vi har fået 25.000 kroner fra Nordea fonden til indretning af Altanen med minidrivhuse til den nye aktivitet Udeliv.

 

2.maj

Vi har modtaget vedlagte omking et forskningsprojekt, hvor de søger raske børn til undersøgelse af motorisk indlæring. Se mere her

 

26.april 2018

Vi var i går den 25.4 desværre nødt til at aflyse fysik i 7.klasse og fransk i 6.klasse grunder sygdom.

24.april 2018 

Hermed den sidste avis fra emneugen - hvis du ike fik den læst - tryk her

 

18. april 2018

Mathias Sihvonen som I kender fra Hygoteket stopper efter forårsfesten på lørdag, da hans studie skema er uforenligt med arbejdet på skolen. Det er vi naturligvis kede af, men vi håber at se Mathias som vikar i skoledelen fremover. Frem til sommerferien vil Mathias timer i Hygoteket blive varetaget af Rene Vork, der tidligere har været ansat på skolen.

 

 

18. april 2018

Nattens forhandlinger i forligsinstitutionen endte med at forligsmanden udsatte logout og strejke med yderligere 14 dage. Parterne er indkaldt til på fredag og det forventes at der her landes en aftale. det er positivt at forligsmanden udsætter konflikten fordi det tyder på at hun mener at der kan nås et aftaleresultat.

 

13. april

Lockout

I weekenden skal der igen forhandles på det statslige område og på det kommunale område og nu siger de at det er knald eller fald. Bliver de ikke enige vil det betyde at vi får en lockout og forligsmanden kan udskrive denne efter bare 5 dage. Hvis du vil have et overblik over de scenarier som forhandlingerne kan udløse har DJØF lavet en fin fremstilling som giver overblik. Se her

Indtil vi ved noget andet fortsætter arbejdet planmæssigt på skolen. Og når vi hører mere skriver vi det naturligvis her så hurtigt som muligt.

Fortov

IMG 20180413 091719

Vi er simpelthen så glade for at Københavns kommune laver vores fortov, de har larmet og banket og det er sød musik for øregangene, fordi det denne gang bliver lavet ordentligt. De nye jernstolper skal forhindre at lastbilerne kører op på fortovet og derfor er der håb for at vi ikke igen skal have vippefliser - selvom nogen syntes de var sjove, så var det jo farligt.

 

Galaksen

Hermed et lille Nyhedsbrev om Galaksen.

Der snakkes, tænkes og udvikles i disse dage omkring Galaksen, hygotekets afløser. Som tidligere nævnt har vi haft behov for at udvikle en ny model for fritidstilbud og det er i denne sammenhæng at man skal forstå Galaksen. Nyt navn men også ny struktur og nye tiltag.

Bestyrelsen har i det sidste år haft Hygoteket som indsatsområde. Det betyder, at alle sten er vendt omkring vores nuværende Hygotek. Således har vi talt om ansættelsesprofiler, økonomi, aktivitetsniveau, samarbejde mellem Hygoteket og skolen og fritid, leg og læring.

Den direkte anledning til at tage denne snak var, at ministeriet har meddelt, at tilskuddet i 2018 og i årene frem vil falde. Det er en logisk konsekvens af den sidste lockout, at lov nr.409 og den øgede tilstedeværelse i de kommunale skoler og hermed udvidelse af skoletiden det har medført, at den tid SFO´ordningerne skulle holde åbent er blevet reduceret. Derfor den logiske besparelse og derfor et øget tilskud til skolerne.

Men vores bestyrelse har i stedet for at skære ned, valgt en anden vej. Det er sådan noget vi kan, fordi vi er en lilleskole. I bestyrelsens arbejde har der været fokus på den frie leg, men der har også været et ønske om at højne kvaliteten.

Da vi pt. står med en konstitueret afdelingsleder i Hygoteket og flere medarbejdere, der skal forlade os til sommer for at studere gav muligheder for at tænke nyt, så det har vi gjort og vi har fortsat travlt.

I arbejdet med at definere "det nye" har bestyrelsen besluttet:

- at der ikke skal skæres ned, men tilføres flere penge.

- at kvaliteten skal styrkes - både i værkstederne og i den pædagogiske praksis.

- at der skal ansættes "Fagpersoner" dvs. personer med en relevant uddannelse –

pædagoger, lærere, eller andre fx en økonoma som madmor.

- at der skal være større sammenhæng mellem skolen og Galaksen - også gerne

indholdsmæssigt.

Det har ligget bestyrelsen på sinde, at der skabtes bedre sammenhæng mellem skole og skolens fritidstilbud og det er naturligvis en balance. Der er intet ønske om at skabe en ”helhedsskole” eller at udvide skoledelen, men der er et reelt ønske om at skabe en indholdsmæssig sammenhæng, således at de temaer der arbejdes med i skolen og i Galaksen bliver sammenhængende og bearbejdet på hver sin måde.

Der er ligeledes et ønske om at fastholde ”den fri leg” sådan som vi kender den fra Hygoteket, da vi fra debatcafemøderne ved at det er noget der ligger forældre og elever på sinde. Omvendt har vi oplevet at specielt de store elever har kedet sig, at den fri leg også har rummet elever der havde vanskeligt ved at finde ud af hvad de skulle. Derfor prøver vi nu at etablere en ny struktur der skal tage højde for dette.

Ansættelser

Vi har valgt at ansætte Anja, der har været lærer på mellemtrinnet som afdelingsleder i Galaksen med ansvar for det indholdsmæssige og for udviklingsprocessen. Anja skal endvidere være teamleder for stjerneskuddet og klasselærer i 0.klasse. Vi har endvidere valgt, at ansætte Mie, som i dag er støttelærer i 1. og 0.klasse som daglig leder af Galaksen. Mie skal samtidig fortsætte som støttelærer i stjerneskuddet hvor hun skal anvende sine kompetencer inden for læseindlæring. Anja og Mie har fået timer til at udvikle Galaksen og de har nu udarbejdet en grundstruktur.

Det er tanken at denne skal videreudvikles i samarbejde med de nye medarbejdere, der tiltræder den 15.juni. Vi har slået stillingerne op med ansøgningsfrist den 20.4 og pt. er der 52 ansøgninger. Af samme grund er konceptet ikke fuldt udviklet endnu, men derfor vil vi alligevel gerne orientere om status.

Der er ikke udarbejdet et skriftligt materiale endnu. Anja og Mie orienterede på generalforsamlingen ud fra nogle plancher. 

Headlines:

Der skal ansættes 3 stk. 20 timers fagpersoner - lærere / pædagoger eller anderledes kvalificerede.

Der skal være større sammenhæng mellem det indholdsmæssige i stjerneskuddet og i skolen.

Der indføres et børnemøde for alle børn i Galaksen - madmor og et børnehold bager boller m.v.

Der indføres "læsebånd" og "Bevægelsesbånd" som aktiviteter i overgangen mellem skole og Galakse

Der indføres faste værksteder en time om eftermiddagen, som skal arbejde med faste temaer.

Der afsættes tid til fri leg.

Der indføres vidensdage med oplæg udefra inden for de temaer der arbejdes med, fx "nærområdet" besøg af kunstner, eller politibetjent m.v.

Lokalerne skal ligeledes bruges anderledes - fx indrettes et lokale i stueetagen med spejlvægge, så det kan anvendes til dans m.v. Glasburet skal indrettes til puderum og terrassen skal indgå i "udeliv" med planter, krydderurter m.v.

Af de nuværende ansatte er det kun Ilham der fortsætter, Mathias, Kira og Clemens stopper fordi de skal studere.

Udviklingen af Galaksen:

Vi ved at der er usikkerhed blandt flere forældre og elever omkring det nye. Derfor vil vi løbende frem mod ferien orientere hver gang der er nyt, men nogle ting er dog vigtige at slå fast allerede nu.

1. Skolen er dynamisk, og hele tiden i udvikling.

2. Både bestyrelse og personale ønsker løbende dialog med forældrene om struktur,

   kvalitet og indhold.

3. Galaksen er under udvikling - og det er korrekt, at der ligger en binding på 1 time

   om eftermiddagen i værkstederne som er nyt i forhold til Hygoteket.

4. Galaksen vil løbende blive evalueret - i forældregrupperne - i personalegruppen

     og i bestyrelsen

5. Det ligger både bestyrelse, ledelse og personale på sinde, at Galaksen ikke skal

     være en forlængelse af skoledagen, men et fritidstilbud.

6. Det ligger os ligeledes på sinde at der skal være rum og tid til fri leg.

Den demokratiske proces.

Det er naturligvis dejligt at alle på skolen er interesserede og gerne vil bidrage til udviklingen af skolen, Galaksen m.v. Derfor ved vi også, at der bliver snakket, diskuteret m.v. i diverse fora. I den forbindelse er det vigtigt at fastholde at skolens inddragen af forældre sker på generalforsamlinger, på forældremøder, debatcafemøder m.v. og altså ikke i lukkede facebookgrupper som skolens personale ikke har adgang til. Man er altid velkommen til at kommentere, diskutere eller stille forslag, men det skal ske direkte til pædagoger, lærere, ledelse m.v., hvis vi skal kunne deltage i snakken. Omvendt er det fint at forældrene taler sammen i lukkede facebookgrupper, det kan bringe afklaring m.v., men i kommunikationen med skolen og de ansatte skal man altså gå en anden vej.

Eleverne er blevet orienterede om det nye. De har endnu ikke set hvad det egentlig er, og derfor vil jeg gerne mane til ro. L - lad os nu få Galaksen i gang og så skal vi nok holde nogle forældremøde og drøfte den videre udvikling i Galaksen. 

Børnemødet

En af de tanker jeg er mest begejstret for er børnemødet i Galaksen. Tidligere har Hygotekets personale holdt møder opdelt efter klassetrin, men nu skal alle børnene samles til et børnemøde, hvor de ud over at få noget at drikke og spise – madmor og børn kan lave boller – også vil kunne etablere en fællesskabskultur, der er mere samlende end den vi tidligere har set. Her vil eleverne også blive inddraget i den videre udvikling af Galaksen.

Ansættelsesproceduren er i gang

Afslutningsvis kan jeg orientere om, at der har været stor interesse for de 3 nye stillinger i Galaksen. Således har vi pt. modtaget 52 ansøgninger (ansøgningsfristen er den 20.4), hvoraf vi skal udvælge 9 personer som vi ønsker til samtale. Ved første sortering har vi udtaget de ansøgere, der har forholdt sig til hvilken af de 3 stillinger de ønsker. Det er der 11 ansøgere der har. De 11 ansøgerer er alle uddannede ( 5 pædagoger, 3 lærere, 1 P.ba i ernæring, 1 fødevareteknolog med erfaring fra skolekøkkener og en musiker)

Når der er flere nyheder orienterer vi yderligere. 

Mvh

Jacob

10.april 2018

 

Her kan du læse om formålet med emneugen og se programmet.

NBL City 2018 - generel info

 

Overskriften ”Minisamfund” er titlen på noget vi har prøvet før, derfor er emneugen på nogen måder kendt omkring struktur m.v. I år skal hvert værksted finde ÉN repræsentant som skal være medlem af byrådet. Blandt de 7 medlemmer, skal vælges en borgmester.

 

Formål

 • At sætte fokus på begrebet ”samfund” som den demokratiske styreform vi har i Danmark, herunder kendskab til almindelige samfundsmæssige organisationsformer m.v.

 • At sætte fokus på begrebet ”arbejde”, herunder hvordan man får et sådant (ansøgning, udvælgelse), løn, m.v.

 • At sætte fokus på fællesskabet som et arbejdsfællesskab, hvor man er gensidigt afhængig af hinanden.

 • At blande eleverne for at samarbejde i nye sammenhænge på tværs af alder, køn og klasser, med det formål at lære hinanden at kende så vi undgår mobning og konflikter.

 • At give mulighed for fordybelse i gennem et længere fagligt forløb.

 • At skabe gensidig tryghed blandt børn og voksne bl.a ved at lærerne også flytter rundt og hermed får kontakt med andre elever end dem de har til hverdag.

 • At skabe, forme og udtrykke sig kreativt, herunder få nye erfaringer.

 

Værksteder

Hvert værksted skal sørge for:

 • At udbetale løn efter hver endt arbejdsdag. Mellem 300 og 500 NBL dollars.

 • At udvælge en repræsentant til byrådet første dag mandag d. 16/4.

 • Overveje om en forældre seddel skal sendes rundt med eventuelle oplysninger om eleverne skal huske at medbringe noget i løbet af ugen, alternative skematider eller generel info om det værksted eleven hører til. Samt evt. info om forårsfesten lørdag.

 • Hver gang der sælges en vare, skal læreren sørge for at få samlet pengene ind, så de igen kan benyttes til at udbetale løn til værkstedets medarbejdere.

 

Personalet fordeles på 7 værksteder. En samlet oversigt, samt skema for hvor eleverne hører til vil hænge på lærerværelset fra onsdag d. 11/4.

Værksted

Personale

Lokale

Smykkeriet

Kira, Rebekah

Hygoteket

Sanse værksted

Paule, Anja

5. klasse

Avis

Helene, Anne Mette

4. sal

Musikhuset

K, Mathias

Musik

Sportshuset

Jeanne, Mie, Clemens

Salen

Café/Restaurant

Mille, Thomas, Ilham

Køkkenet

Wellness/salon

Sara, Patrick, Sarah

3. og 4. klasse

 

Pauser

Pauserne afholdes som normalt og styres af lærerne på de individuelle værksteder. Vær obs. på om de små skal have tid til at spise frugt og at hver lærer skal overholde sine almindelige gård- og gymvagter i løbet af ugen.

Økonomi

Der er afsat ca. 2000 kr til hvert værksted.

 

Skema/mødetider for ugen

Mandag

8.30 - 9.00 krydses ind i klasserne

9.00 - 10.00 eleverne fordeles på deres værksteder. Der udvælges repræsentant til byrådet.

10.00 - 10.15 pause

10.15 - 11.45 LÆSEKARAVANEN FOR HELE SKOLEN i SALEN

11.45 - 12.30 pause

12.30 - 13.00 værksteder. Byrådet samles på lærerværelset og udvælger en borgmester.

 

Tirsdag

8.30 - 12.30 - eleverne krydses ind på deres værksteder og arbejder.

12.30 - 13.00 NBL City åbner. Alle mødes i salen til BYMØDE hvor hver repræsentant siger nogle få ord om deres værksted samt borgmesteren holder en kort tale og ‘åbner’ for NBL City.

 

Onsdag

8.30 - 13.00 - eleverne krydses ind på deres værksteder og er der hele dagen.

 

Torsdag

8.30 - 14.00 - eleverne krydses ind på deres værksteder og er der hele dagen.

 

Fredag

8.30 - 12.00 - eleverne krydses ind på deres værksteder og er der hele dagen. Der gøres klar til forårsfesten lørdag.

 

Lørdag (forårsfest)

10 - 12.30

Byråd

 • 1 repræsentant fra hvert værksted (7 i alt)

 • heriblandt én borgmester som skal holde tale om tirsdagen i salen, kl. 12.30 til åbningsfesten af NBL City.

 

Repræsentanterne fra byrådet skal sørge for generel trivsel på arbejdspladsen. Det er altså denne person man skal gå til, hvis man har klager vedr. arbejdsvilkår, udbetaling af løn, trivsel, mm. Medlemmer af byrådet kan vælge at give advarsler eller fyre en ansat i bestemmelse med byrådet og borgmesteren. Byrådet skal altså have ‘fingeren på pulsen’ hvad der angår deres arbejdsplads. De skal sige nogle få ord om hvordan det står til på deres arbejdsplads i forbindelse med bymødet tirsdag 12.30.

9. april 2018

Så er der kommet jobopslag til vores emneuge, hvor alle børn skal søge ind i forskellige virksomheder i forbindelse med emneugen minisamfund, der afvikles i uge 16. Hent jobopslag her

8. april 2018 

Indbydelse til forårsfest - hent den her 

7.april 2018

På baggrund af en forældrehenvendelse om Grundlovsdag 5. Juni, skal det meddeles at 5.juni i skoleåret 2017-18 er en skoledag fra 8.30-12.00. Der er ikke åbent i Hygoteket denne dag.

29. marts 2018

Forhandlingerne i forligsinstitutionen i går blev sluttet sent i aftes. Her har forligsmanden udsat strejke og lockout med 14 dage. Strejken kan således tidligst iværksættes den den 25.april og lockouten den 31. april. se mere her: https://www.dr.dk/nyheder/penge/korrespondent-loehde-forsoeger-slaa-en-kile-gennem-musketer-eden

 

21.marts 2018

Der er pt. 27 elever tilmeldt kolonien i uge 27. Der er 60 pladser og det er først til mølle.

 

20.marts 2018

Børnenes Kontor - tøjhjælp
Kære forældre
Nu er der igen mulighed for at søge om tøjhjælp hos Børnenes Kontor.
Ansøgningsskemaet kan printes fra hjemmesiden eller hentes hos Anette på kontoret.
 
Det udfyldte ansøgningsskema skal afleveres på kontoret senest fredag d. 4. maj kl. 12.
 
 
Bedste hilsner
Anette

 

Nyt vedrørende lockouten: 

Som det er alle bekendt er der varslet lockout fra den 10.4.2018. Vi har nu fået præciseret at lockouten kun omfatter lærerne. Det betyder at Hygoteket er åbent i nedenstående tidsrum. Men en del af vores personale er både ansat i Hygoteket og i skolen. Hvis de i den forbindelse har deres hovedbeskæftigelse i skolen, vil de være omfattet af konflikten. Det betyder at vi under en lockout vil køre med nedsat mandskab og vi opfordrer derfor alle der kan til at holde deres unger hjemme.

Hygotekets åbningstider under en lockout:

Mandag:14.00 -17.00

Tirsdag: 14.00 - 17.00

Onsdag:12.30 - 17.00

Torsdag: 14.00- 17.00

Fredag: 12.30 - 17.00

 

Mvh

Jacob Hatting 

 

18. marts 2018

I morgen mandag giver vi 6.klasse fri kl.13.30 istedet for klokken 14.00 grunder møde.

 

13. marts 2018

Så er det i dag at vi holder generalforsamling efter nedenstående program:

kl18.00-19.00 møde om Hygoteket / Galaksen

kl.19.00- 21.00 Generalforsamling og møde i forældrekredsen 

OBS: Koloniseddel er lagt på forsiden.

 

Vi har modtagt en henvendelse fra TV2  der søger familier der slås med "Skærmproblemer" i forhold til deres unger. Se mere her

7.marts 2018

Klokken 11.00 i dag har regeringen på et pressemøde orienteret om at arbejdsgiverne varsler lockout den 10.4, hvilket reelt betyder at 120.000 af 130.000 overenskomstansatte i Staten bliver lockoutet, herunder alle lærere på private skoler. Der er således ingen tvivl om at det også rammer Nørrebro Lilleskole, hvis lønmodtagere og arbejdsgivere ikke bliver enige om ok18 inden den 4.april./10.april.

For lærere og pædagoger på Nørrebro Lilleskole betyder ovenstående at de vil være omfattet af lockout fra den 10.april.

Skolen kan derfor ikke levere undervisning eller pasning fra den 10.april til konflikten er afsluttet, sandsynligvis ved et lovindgreb. Som tidligere nævnt opfordrede skolen i går via forældrerepræsentanterne forældrene til at tale sammen i de enkelte klasser, så man kan organisere sig ud af pasningsbehov.

I samme forbindelse er vi blevet spurgt om skolen kan anvendes af forældrene til at passe børn. Her har vi svaret nej, dels grundet det forhold at forældrebørnepasning på skolen vil kunne se som strejkebryderi, dels grundet forsikringsforhold da forældrene ikke er omfattet af de forsikringer som de ansatte omfattes af i forbidnelse med deres kontrakter. Derfor vil eventuelle uheld eller ulykker, der sker med børnene på skolen, være ansvarspådragende for skolen, da der ikke har været ført ordentligt tilsyn.

 

6.marts 

Konflikt:

Frie Skolers lærerforening meddelte i går hvilke skoler der er udtaget til strejke den 4.april. Nørrebro Lilleskole er ikke blandt de udtrukne. Men det er forventeligt at eventuelle strejker bliver mødt med en lockout og sker det bliver vi omfattet. Vi må se hvor galt det går. I forbindelse med den sidste lockout hvor skolen var lokket i en måned organiserede forældrene pasning af eleverne på skift. Denne drøftelse er bestemt relevant igen i de enkelte klasser, så vi er parate hvis det skulle ske. Vi vil fra skolens side opfordre forældrerepræsentanterne til at drøfte det med klassens forældre.

OBS: vi vil løbende holde jer ajour her.

 

 

1.marts 2018

Husk Generalforsamling & møde i forældrekredsen den 13.3 klokken 19.00

                         OBS: Hygoteket lukker og slukker den 31.7.2018 ved midnat :) 

                                                     - og hvad sker der så? 

 

Bestyrelsen har i dette år arbejdet med en ny model for Hygoteket. Den 1.8.2018 starter Galaksen og det er ikke bare et nyt navn, det er nyt indhold, andeledes organisering og en helt ny måde at tænke skole og fritidsordning på. Igen har vi fornyet skolen og der er store planer.

Kom og hør mere på orienteringsmødet lige inden generalforsamlingenden klokken 18.00,

                                     hvor Anja og Mie vil orientere om de nye tiltag.

 

8.februar 2018

Kære forældre og børn i Hygoteket

Vi vil gerne invitere jer alle til at komme og se vores revy!

Revyen vil blive afholdt onsdag d. 14 marts kl. 15:30, hvor vi håber på at se så mange af jer som muligt. Så sæt et kryds i kalenderen og tag jeres gode humør med - det skal nok blive en fest :-)

 

22. Januar 2018

Fastelavnsfesten på skolen bliver Fredag den 23.februar - altså efter vinterferien.

 

10. Januar 2018

Karina Steiner fratræder efter fælles aftale sin stilling ved skolen med udgangen af Januar.

10. Januar 2018

 

Kære forældre

I behøver heldigvis ikke sende en ko med jeres barn i skole, for at få frisk mælk:) - så har du allerede abonnement på skolemælk, behøver du ikke læse videre!

Mælk er næring til læring, gør en sund madpakke komplet oggiver energi til en lang skoledag.

Som forælder kan du væremed til at holde fast i gode spise- og drikkevaner.

Bestil skolemælken her: http://www.skolemaelk.dk/foraeldre/netbutik/login/ - hvor du også kan læse mere om levering, sund mad og meget mere.

Med venlig hilsen

Skolemælk

Med venlig hilsen

MEJERIERNES SKOLEMÆLKSORDNING

Tlf. 8731 2140

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.skolemaelk.dk

Mejeriforeningen

Danish Dairy Board

Agro Food Park 13, 8200 Århus N

www.mejeri.dk

www.skolemaelk.dk

 

Fredag den 8. december 2017

I dag må vi desværre aflyse 9.klasse idræt.

 

Torsdag den 30.11.2017

Den 4.12 og den 18.12 fra 12.30-14.00  skal indskolingslærerne til møde, hvorfor Hygoteket overtager ansvaret for ungerne.

 

torsdag den 30.11.2017

Kærre Nørrebro Lilleskole

Der er valg til Nørrebro Lokaludvalg den 21. februar 2018. Hermed en invitation til at stille op eller deltage i valget og stemme.

Hej,

Vil du stille op til Nørrebro Lokaludvalg eller være med til at bestemme hvem, der skal sidde i Lokaludvalget?
– så læs med her

Der er valg til Nørrebro Lokaludvalg den 21. februar 2018.

Hvis du (eller din forening) vil være med – enten stille op eller være med at bestemme, hvem der skal vælges – så skal du tilmelde dig senest onsdag den 7. februar 2018. Hvis du ikke selv vil være med, så har vi stadig brug for din hjælp med at sprede ordet i alle netværk på Nørrebro.

Du kan læse meget mere om lokaludvalget og finde tilmeldingsblanketten her

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du kunne være interesseret i at stille op – så kan vi tage en snak om det. Vi kommer også gerne ud til et møde i din forening for så vidt det er muligt og fortæller mere om lokaludvalgets arbejde og valget.

Tlf.: 35371440
E-mail: 
//Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den./" target="_blank" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?hl=da&q=http://Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.&;source=gmail&ust=1512113343569000&usg=AFQjCNGmXZbPzd-fy0KtEi-fFs6KIggWbg" style="color:rgb(17, 85, 204)">Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du skal overveje at stille op til Lokaludvalget, hvis du:

 • ·har lyst til at prøve at påvirke politikerne på Rådhuset med dine og dit baglands holdninger, mærkesager og lokale perspektiver.
 • ·kan lide at dykke ned i komplekse politiske sager og projekter med mulighed for, at få indflydelse.
 • ·har lyst til at møde nye mennesker og diskutere bydelens udvikling.
 • ·har forslag til Nørrebros udvikling, f.eks. til konkrete projekter, som kan gøre en forskel i bydelen – og lyst til at føre dem ud i livet.
 • ·vil være med til årligt at dele ca. 3,2 mio. kr. ud til aktiviteter på Nørrebro igennem lokaludvalget puljer.


Følg med i Lokaludvalgets arbejde og læs mere om valget og hvad det kræver at sidde i Lokaludvalget:

Hjemmeside: noerrebrolokaludvalg.kk.dk 
Facebook: www.facebook.com/noerrebrolokaludvalg/

Mange hilsener,
Nørrebro Lokaludvalgs Sekretariat


Ps. Denne invitation er sendt til alle foreninger, frivillige organisationer, brugerbestyrelser, netværk og råd, der har sit virke på Nørrebro. Enkelte, som f.eks. administrerer flere boligforeninger, netværk, foreninger, puljeansøgere mv. kan opleve at modtage denne mail flere gange.Vi håber I vil sørge for, at den kommer de rette mennesker i foreningerne mv. i hænde.

Med venlig hilsen

Karoline Siemen
Projektmedarbejder
Sekretariatet for Nørrebro Lokaludvalg
_______________________________
KØBENHAVNS KOMMUNE 
Økonomiforvaltningen

Nørrebrogade 208 
2200 København N

Direkte 3537 1440
Mobil 2059 3958
E-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
EAN 5798009800275

 

 

 

17.november

Det har i dag været nødvendigt at aflyse 9.kl.idræt grundet sygdom og manglende vikarer.

 

15.november

Julefesten afholdes den 30.11 kl. 15.30-17.30 - program følger.

 

10 .november

Vi følger løbende med i udviklingen af bandekonflikten og holder øje med hvor hvad foregår, således at vi ved hvilke børn der eventuelt måtte være påvirkede af de ekskalerende skyderier. Der vil altid være voksne på skolen der har tid til at tale med børnene, hvis de har behov for at tale om deres oplevelser. Vi tager ikke generelle snakke om bandekonflikten, det har vi gjort i alle klasser, men vi ønsker en hverdag der er angstfri, så derfor gentager vi ikke disse snakke, med mindre der er elever der åbenlyst er påvirkede af det. 

 

1.november 2017

Vi har modtaget:


Jeg skriver fordi vi har en lektiecafé på Rantzausgade 35A på Nørrebro, hvor vi står til rådighed for jeres elever i tidsrummet 16-18 hver onsdag. Der er lige kommet nye lektiehjælpere til - så det eneste vi mangler er eleverne, som virker til at have glemt os lidt efter sommerferien. 

Jeg skriver til jer i håb om at i kan videreformidle min besked til jeres skoles lærere og forældre så de kan gøre eleverne opmærksomme på deres muligheder for at få hjælp til lektierne af os hver onsdag. Vores faglige egenskaber favner bredt, og vi brænder for at hjælpe hvor vi kan. 

Med venlig hilsen
Lektiecaféen på Rantzausgade 35A

Amalie Prien Aloush

 

 

24. oktober 2017

Lektieklubben der skulle have været startet som forsøg her efter efterårsferien lader vente på sig. Det skyldes sygdom i blandt det personale der skulle varetage opgaven. Lektieklubben vil blive sat i gang snarest muligt. 

 

10. oktober 2017 

Du kan bestille skolemælk fra uge til uge - har du allerede abonnement på skolemælk, behøver du ikke læse videre!

Mælk er næring til læring, gør en sund madpakke komplet oggiver energi til en lang skoledag.

Som forælder kan du væremed til at holde fast i gode spise- og drikkevaner.

Bestil skolemælken på www.skolemælk.dk senest mandag den 16. oktober og få mælk efter efterårsferien.

Med venlig hilsen

Skolemælk

Med venlig hilsen

MEJERIERNES SKOLEMÆLKSORDNING

Tlf.  8731 2140 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.skolemaelk.dk

5. Oktober 2017

Vi viderebringer lige en meddelelse sendt fra Mødrehjælpen. Skema til ansøgning om julehjælp findes på forsiden af hjemmesiden og ansøgningsfristen er den 25. oktober 2017. Ansøgninger skal sendes / afleveres på kontoret til Anette, eller i Anettes dueslag.

Hej,

Julen står snart for døren. Hos Mødrehjælpen støtter vi mere end 5,000 børn og 2,500 børnefamilier til at få en god jul. Jeg skriver til jer, fordi vi i dag har åbnet for ansøgninger til julehjælp.

Vi ved, at der er rigtig mange børnefamilier, som har brug for julehjælp. Men vi ved desværre også, at der er mange, der ikke ved, at de kan få denne hjælp. Hvis der er nogen på jeres skole, som måske kunne have brug for en hjælpende hånd i julen, så må I meget gerne dele teksten nedenfor på jeres skoleintra.

Alle børnefamilier, der står i en svær situation, kan søge om julehjælp hos Mødrehjælpen

Hænger dit familieliv sammen i en meget tynd økonomisk tråd? Er du bange for ikke at kunne give dine børn en god jul? Mødrehjælpen uddeler igen i år julehjælp til børnefamilier, der har brug for en hjælpende hånd. Sidste år støttede vi over 5,000børn og 2,500 familier – måske er det et godt tilbud til dig? Læs mere og ansøg her:  https://moedrehjaelpen.dk/sog-julehjaelp/

Mange varme hilsner,
Mødrehjælpen

De bedste hilsner
Annette Irma Braun Jensen
Kampagneassistent

Mødrehjælpen
Abel Cathrines Gade 13
1654  København V
Tlf.: 33 45 86 33
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Logo_MailSignatur_Byline_1

 

 

 

25.september

Grundet ekstraordinær sygdom er det desværre nødvendigt at aflyse 7.kl. dansk 12.30-14

22.september

Da 9.klasse udtrykkeligt har bedt om at blive fritaget for deltagelse i emneugen, har vi valgt at efterkomme dette for at undgå stress hos de søde unger. Derfor er der udarbejdet specialskema jf.nedenstående.

 

Skema for: 9.kl. i uge 41, d.9.oktober-d.13.oktober

mandag tirsdag onsdag torsdag fredag
7.30-8.30
8.20-8.30 møde møde møde møde møde
8.30-9.15 Fransk Fransk Dansk synopsis Dansk synopsis Kultur disposition
9.15-10.00 mundtlig mundtlig Dansk synopsis Dansk synopsis Kultur disposition
10.00-10.15 pause pause pause pause pause
10.15-11.00 eller eller Dansk synopsis Dansk synopsis
11.00-11.45

Engelsk

mundtlig

Engelsk

mundtlig

Dansk synopsis Dansk synopsis
11.45-12.00 spisning spisning spisning spisning spisning
12.00-12.30 pause pause pause pause pause
12.30-13.15
13.15-14-00
14.00-14.45
14.45-15.30
15.30-17.00

Mandag og tirsdag hjælper Paule og Eric med fransk og engelsk dispositionerne til terminsprøverne.

Onsdag hjælper Paule og Eric med dansk synopsis til terminsprøven.

Torsdag hjælper Eric med synopsis til terminsprøven.

Fredag hjælper Eric med dispositionen i kultur til terminsprøven.

21. september

 

Skærmtid i skolen og Hygoteket

 

For at styrke sammenholdet og fællesskabet på skolen, samt nedbringe stressniveauet for vores elever, der især i de større klasser ofte er på flere sociale medier, er det besluttet at skolen ønsker at begrænse skærm tiden mest muligt, dog således at skærme indgår i relevante undervisnings og fritidstilbud.

 

Skærme i betydningen computer, tablet eller projektorer anvendes jf. nedenstående på skolen:

 

Undervisningen:

Da film, billeder m.v. er medier som eleverne skal kunne håndtere, analysere m.v. i forbindelse med undervisningen og da dette er et krav i forbindelse med undervisningens slutmål og prøveafvikling, har lærerne frie hænder til at inddrage disse medier i det omfang de finder det relevant for undervisningen.

 

Pauser:

Eleverne kan i sjældne tilfælde få lov til at bruge storskærmen i klassen, men kun efter nærmere aftale med deres lærer og kun hvis der i hvert enkelt tilfælde er en saglig begrundelse. (6.-9.kl. kan få deres mobiler i forbindelse med den store pause, da de anvendes til mobilpay, men inddrages igen efter pausen)

 

Hygoteket:

Der anvendes kun skærme i Hygoteket i forbindelse med fredagsbio, computerværksted, danseværksted, eller projekter hvor eleverne i samarbejde med en voksen søger information til gavn for en konkret aktivitet fx opskrifter til bagning m.v. Endvidere har 3.klasse mobiletik på skemaet i Hygoteket.

 

Mobilpolitik:

 

Skolen stiller ikke krav om at eleverne medbringer mobiltelefoner. Af samme grund er mobiltelefoner ikke dækket af skolens forsikringer og medbringes mobiltelefoner sker det på eget ansvar. Bortkomne eller beskadigede mobiltelefoner erstattes ikke.

 

Ved undervisningens start klokken 8.30 inddrages alle mobiltelefoner, der lægges i en fælles kasse. Telefonerne udleveres til eleverne igen når undervisningstiden er afsluttet den pågældende dag. (udleveres i spisepausen)

 

Lærerne administrerer indsamlingen og udleveringen.

 

Mobiltelefonerne kan inddrages i undervisningen, såfremt læreren skønner at det vil være værdifuldt.

 

Pausetid er ikke skærmtid!

 

Elever, der snyder ved ikke at aflevere deres mobiltelefon, vil få telefonen inddraget såfremt en voksen på skolen ser at den anvendes uden tilladelse fra klasselæreren. Første gang det sker kan eleven hente telefonen på kontoret efter sidste time. Anden og efterfølgende gange vil telefonen kun blive udleveret til elevens forældre.

 

Forældre, der i løbet af skoledagen har behov for at kunne kontakte deres børn henvises til skolens kontor 35354501, hvor ledelsen gerne viderebringer meddelelser.

 

Politikken vil blive igangsat efter efterårsferien og vi indkøber kasser, der sikrer at skærme mv. ikke beskadiges.

Legegrupper

Opdragelse til fællesskabet er en vigtig del af skolens pædagogiske linje, da alle voksne og børn skal kunne omgås og have udbytte af indbyrdes samvær i mange forskellige relationer og organisationsformer. Konkret betyder det, at eleverne og de voksne skal lære hinanden at kende ikke bare på skolen, men også i de familiemæssige rammer. Det er vores erfaring, at de klasser hvor forældrene kender hinanden og har det sjovt også er de klasser der klarer sig bedst socialt. Derfor er legegrupper en obligatorisk del af vores pædagogik i 0.-5.klasse. Lærerne har ansvaret for, at alle elever placeres i legegrupper, og forældrene påtager sig ansvaret for at bakke op om initiativet og skabe gode rammer for samvær i lege- grupperne.”

Ovenstående vil blive indarbejdet i “Velkommen til Stjerneskuddet og Velkommen til Nymånen”.

 

13. september

Fravær

Kommunen har udarbejdet nye regler for registrering og indberetning af elevfravær. Disse er en del skrappere end tidligere. Se nedenfor:

image001

Konkret vil vi på skolen administrere efter pkt.b, således at klasselæreren skal kontakte hjemmet, hvis en elev har mere end 2 dages ulovligt fravær på en måned. En typisk måned har nemlig 20 dage og 2 uf af 20 dage er 10%.  I henvendelsen skal læreren orientere om at fraværet jf ovenstående regler er så højt at der skal underrettes, såfremt fremmødet ikke bliver bedre med det samme. Samtidig skal der laves aftale om hvordan eleven får fulgt op på den mistede faglighed, men det skal der også hvis fraværet skyldes kendte forhold fx. Sygdom, indlæggelse, hospitalsundersøgelser, rejser mv.

 

 

7. september

Fredag den 15/9 aflyses B/G i 8.kl. 12.00-14.00 grundet kursus.

 

4. september

Kære forældre i 8.klasse

På grund af ekstraordinær meget sygdom, lærere på kursus m.v., står vi desværre i den situation i dag at vi ikke har lærere nok. Vi har derfor valgt, at sende 8. Klasse hjem og aflyse deres undervisning.

Jeg beklager at det er sådan, men vi har desværre ikke kunnet gøre andet.

Vi håber på jeres forståelse.

Jacob Hatting              

Skoleleder 

01. september

Vi er desværre nødt til at aflyse biologi / geografiundervisningen for 8.klasse den 15.september kl.12.00-14.00 Aflysningen skyldes kursus.

 

27. august 2017

Aflysning:

9.klasses dansk undervisning aflyses den 4.september kl 8.30-10.00 grundet kursus og manglende relevant vikar. Eleverne er informerede om deres opgaver i samme anledning.

 

Fredag den 18. august 2017

Dansk friskoleforening har bedt os meddele følgende:

Kære forældre.

Alle landets friskoler har fået et nyt fælles magasin, som udgives af Dansk Friskolemagasin, hvor du/I/vi er medlem.

I dag lanceres første nummer og vi inviterer dig til at læse de mange historier gratis via en app, som kan downloades via understående links.

Læs om...

- Hvordan friskole- og byfællesskabet i Astrup har reddet byen.

- Hvordan en friskole blev afsætsrampe for Emmelie de Forrest

- En guide til det bedste forældrefællesskab i klassen.

- og meget mere!

Hent appen nu…

Iphone/Ipad:  https://itunes.apple.com/dk/app/magasinet-friskolen/id1229094151?mt=8

Androidhttps://play.google.com/store/apps/details?id=dk.friskolen.areader

Computerhttp://www.e-pages.dk/friskolen

Events, ekstramateriale, video og abonnement – www.magasinetfriskolen.dk

Ønsker du efter digital læsning at få dit eget trykte magasin ind ad døren otte gange om året, så henvend dig til skolens kontor. 
Køber du et abonnement igennem skolen, kan du nøjes med 99,50 kr./halvår. 
Alternativt kan du købe det direkte fra Dansk Friskoleforening til 175 kr./halvår. (www.friskoler.link/abonnement)

 -----------------------

De bedste hilsner


Per Ølholm
Redaktør
+45 2843 2343
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.magasinetfriskolen.dk

id:<a href=

Medlemsmagasin for:

Dansk Friskoleforening
Middelfartvej 77
5466 Asperup
T 6261 3013

 

Torsdag den 17.august

Kære forældre

Siden juni 2017 har der været flere skud- og voldsepisoder i København, med relation til bandemiljøet. Københavns politi har siden 20.juni, indført visitationszoner i store dele af byen. Det skal folkeskolerne og privatskolerne naturligvis have fokus på, hvorfor vi har drøftet episoderne med vores ansatte og elever.

I samtalerne er der lagt vægt på:

At det er meget få unge, som er en del af konflikten.

At episoderne er forekommet mange steder i København.

At der er steder på Nørrebro hvor man skal være særligt opmærksom.

At skyderierne er foregået om aftenen og natten.

 

Det er meget vigtigt at vi hjælper hinanden, for at sikre at vores børn og unge ikke kommer i farezonen, men samtidig er det vigtigt ikke at skabe mere panik eller angst, da vi så lader de kriminelle sætte dagsordenen.

Gode råd:

Tal med dit barn om alvoren af den igangværende konflikt. Især elever fra mellemtrinnet og opefter.

Interesser dig for hvad dit barn laver om aftenen, hvor det er og hvem det er sammen med.

Hvis du eller dit barn har bekymringer for andre børn eller unge, skal du videregive bekymringen til de sociale myndigheder. (Børn op til 12 år familierådgivningen 30355273) (Unge over 12 år: Ungerådgivningen: 20659654, 28112317, 29114677 eller 24988087.)

Københavns Politi har en bande-hotline på 93500012 hvis I har oplysninger om bandeaktivitet.

Vi har fra skolens side valgt, at gennemføre de ture, der er planlagt med børnene til flere steder på Nørrebro herunder Hans Tavsens plads, Den Røde Plads, Sankt Hans Torv, Blågårds Plads m.v. Vi finder at det ville være angstskabende, hvis vi grundet bandekonflikten ikke turde gennemføre vore hverdag som planlagt. Men naturligvis følger vi med i dagspressen og undgår at bevæge os i områder hvor der aktuelt foregår politiarbejde eller er igangværende konflikter og vi er altid opmærksomme på hvad der foregår når vi er i byen med eleverne.

Hvis du har oplysninger, kommentarer, eller synspunkter du ønsker at bidrage med jf. ovenstående er du altid velkommen til at rette henvendelse til skolens kontor 35354501 eller skolens leder Jacob Hatting på 26971652.

 

Lørdag den 5.august 2017

Skemaerne for dette skoleår er lagt ind under de enkelte klasser.

 

Søndag den 2. Juli.2017

Så har vi lagt ansøgningsskema til fripladsansøgning ind på forsiden af hjemmesiden. Se mere om ansøgning i sommerbrevet som du finder samme sted.

Onsdag den 28.6.2017

Så kan du læse skolens sommerbrev her på siden. Se mere her

Vi har også lagt elevskema og mødekalender ind på forsiden.

 

Søndag den 25.6.2017

I løbet an den næste uge vil de nye skoleskemaer blive sat ind på hjemmesiden under de gamle klassebetegnelser. I uge 31 vil klassenavnene blive ændret således at 2.kl bliver til 3. kl. osv. Men i starten af ferien kan du altså finde den nye skema under det gamle klassetrin. Sommerbrevet kommer også i løbet af ugen.

Tirsdag den 13.6

Vi har desværre modtaget meddelelse om at en elev indskrevet i kommende 0.klasse ikke skal starte alligevel.  Så nu har vi en plads i 0.kl til en sød lille kammerat, først til mølle princippet, kontakt os hurtigst muligt. Er du interesseret så henvend dig til Anette på kontoret hurtigst muligt (35354501)

 

Fredag den 9.juni 2017

Byggeri

Som de fleste har bemærket er der opsat stillads i gården. Vi skal have renoveret vores vinduer mod gården og da økonomien i skolen er god har vi besluttet at tage alle vinduerne i en omgang. Vinduerne skal renoveres og ikke udskiftes fordi det gamle vinduestræ er gammelt kernetræ, der nu har siddet i bygningen i snart 100 år. Tankevækkende længe, når moderne vinduesfirmaer ikke vil give mere end 6 års garanti på nye vinduer. Derfor renovere vi dem for at bevare det gamle træ, men også for at bevare det oprindelige udseende. Efter renoveringen får vi garanti for at vinduerne holder endnu 50 år. Stilladset er nu opsat og de fleste af vinduerne er taget af rammerne og er kørt til afrensning. Når de er microafrenset bliver de lagt i olie og efterfølgende tørret. Herefter males de op igen, kittes og får nyt glas. De nederste vinduer vil få isat panserglas, så vi undgår at de smadrer.

Vi forventer at stilladset er væk og processen afsluttet omkring skolestart den 14. august, måske først den 20 august.

 

Vi har modtaget to mails som vi hermed deler.

 

Skolemælk til madpakken

Vi skriver til dig, fordi vi gerne vil minde dig om, at det er nu, du kan melde dit barn til Skolemælk, hvis der skal være Skolemælk fra 1. skoledag efter sommerferien.

Gå ind på www.skolemælk.dk, så er du i gang. Det er nemt og hurtigt og du kan altid framelde eller ændre mælken, hvis du får brug for det. Læs mere i vedhæftede PDF.

BemærkHvis du allerede har tilmeldt dit barn til skolemælk, skal du intet gøre.

Med venlig hilsen

Skolemælk

Med venlig hilsen

MEJERIERNES SKOLEMÆLKSORDNING

Tlf.  8731 2140 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.skolemaelk.dk

Læs mere her

 

Børns voksenvenner

Kære skoler i København og på Frederiksberg

Jeg skriver til jer fra Børns Voksenvenner København – en forening, der skaber venskaber mellem børn med et spinkelt voksennetværk og frivillige ressourcestærke voksne (se mere om os på: www.voksenven.dk) .

Vi har dog den udfordring for tiden, at vi mangler børn (i alderen 6-12 år).

Derfor ville vi høre, om det var muligt at komme på jeres forældre-intranet, så forældrene bliver opmærksomme på vores organisation, hvis de sidder i en situation, hvor de har et barn, der kunne have brug for en voksenven?

I så fald har jeg vedhæftet et skriv (det er vedhæftet i både Word og PDF alt afhængig af, hvad I helst vil bruge) og en pjece, som vi godt kunne tænke os at få på jeres intranet.

Hvis I vil vide mere, må I endelig skrive.

På forhånd tak for hjælpen og rigtig god weekend! J

De bedste hilsner

 

Nathalie Ida Fretté Schönenberg
Akademisk medarbejdercid:<a href=
Børns Voksenvenner København

Ny Kongensgade 9B, 4. sal

1472 København K

+45 2815 1934 

CVR nr.: 17438670

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
www.voksenven.dk/koebenhavn

Se mere her      og her        og her

 

 

Onsdag den 7.6.2017

Meddelelse om Rene Vork

Som de fleste vil vide så har Rene været sygemeldt i en længere periode. Vi har fra skolens ledelse løbende været i kontakt med Rene og Rene har meddelt os at han desværre ikke magter opgaverne på skolen. Derfor har vi i god ro or orden lavet en fratrædelsesaftale med ham. Vi vil gerne have lejlighed til at sige ordentlig farvel til Rene. Derfor er det aftalt at han kommer den 23.6 ( sidste skoledag) klokken 11.00 og siger farvel til børn og personale og eventuelle forældre, der har tid og lyst til at hilse på ham. Vi er kede af at måtte undvære en fantastisk pædagog, men accepterer at sygdom er hver mands herre.

 

Tirsdag den 30.5.2017 

Elevrådets beretning og trivselsmåling er lagt ind under elevrådet. Det er spændende og der er flere steder hvor vi skal sætte fokus til næste år. Se mere under elevrådet eller tryk her.

Uge 20: Mandag den 15.5-fredag den 19.5

Grundet lejrskoler har det været nødvendigt at foretage følgende aflysninger:

Mandag den 15.5: Fransk 6.klasse

Fredag den 19.5: Bio / Geo 6.kl

 

En varm hilsen fra Paris

Frankrin1

 

Frankrig 2

Frankrig_3.JPG

 

Lørdag den 29.april

Tak for en dejlig emneuge.

Emneuge 2017 køkken 01Emneuge 2017 køkken 03Emneuge 2017 køkken 02

 

Emneuge 2017 Plantekasse 02

Emneuge 2017 Plantekasse 03

Emneuge 2017 Plantekasse 04

Emneuge 2017 Plantekasse 05

Emneuge 2017 Plantekasse 06

Emneuge 2017 Sløjd 01

Emneuge 2017 sløjd 02

 

 

Lørdag den 8.april 2017

God Påskeferie :)

Hvis det har interesse så har Københavns skolehaver  sendt os en invitation. Herigennem kan interesserede elever fra 0.-6.klasse få en lille køkkenhave som de kan så, plante og høste fra i efteråret. Flere elever fra skolen har haft haver der og har været glade for det. Se mere her.

BEMÆRK ansøgningsfristen 17. april.

 

Onsdag den 5.april 2017

Igen i dag har vi måtte aflyse undervisningen for 7.-8.kl., kl.12.00-14.00 grundet sygdom. Alle var ellers på arbejde men 2 medarbejdere måtte hjem og lægge sig med influenza.

 

Tirsdag den 4.april 2017

Tak til alle jer forældre der gjorde en stor indsats i lørdags. Det var en smuk skole vi mødte indtil.

Aflysning: grundet 3 sygemeldinger i overbygningen og en kollega på kursus har vi i dag måtte lave specialskema og sende eleverne fra 6.- 9.klasse hjem klokken 12.00. Vi regner med at være på omdrejningshøjde igen i morgen.

Forårsfest

På Nørrebro Lilleskole

Lørdag den 29/4 2017 kl. 13-15.30

 

I forlængelse af emneugen på skolen, vil denne dag bære præg af alle de fine ting ungerne har arbejdet med i ugens løb. Der vil være fernisering på de forskellige trin, mulighed for at købe kaffe og kage ligeledes på de forskellige trin og så vil der selvfølgelig være god underholdende musik i salen.

 

 

Lørdag den 25.3.2017

Hent forældrebrev her      Hent ansøgningsskema her

Børnenes kontor indkalder ansøgninger til beklædningshjælp - se forældrebrev og ansøgningsskema ovenfor.

 

Fredag den 24.3.2017

IMG 1194

Vi har besøg af Lisa Nyeng der studerer på  Musikkonservatoriets musikpædagogiske linje. Lisa skal i et forløb på ca.10 uger arbejde med et projekt der hedder Små komponister.

Forløbet "Små Komponister" handler om komposition, primært indenfor den klassiske musik. Vi skal lytte til nogle af de store værker, og forsøge at trænge ind i dem, skille dem ad, forstå delelementer med egen krop, stemme, instrumenter osv. Vi skal lære lidt om notation og musikforståelse og undervejs skal vi selv komponere vores eget stykke. Til sidst vil børnene være uddannet "små komponister" og få et diplom med hjem. 

Målet er at hun selv skal udarbejde en folder om forløbet henvendt til lærere, der ønsker at arbejde med dette emne.

 

 

Onsdag den 22.3.2017

Skal I med på Koloni ?

Der er pt. tilmeldt 40 elever og vi har plads til 50. 

 

Tirsdag den 14.3.2017

Til alle jer der kommer til generalfordamlingen på torsdag klokken 19.00 - her er regnskabet

 

Mandag den 27.2.2017

Koloni

Mangler du en koloni seddel, så hent den her.

 

Fredag den 24.2 2017

Ferieplanen er ændret !

På bestyrelsesmødet besluttede bestyrelsen, at imødekomme et ønske fra flere forældre i 1.klasse, om at udvide åbningstiden i Hygoteket, for at afhjælpe det problem der opstår i forbindelse med at sommerferien i år, er på 7 uger. Mange forældre skal afvikle 3 ugers ferie i sommerferien. Når forældrene lægger deres ferie i forlængelse af hinanden får de derfor 6 uger og står så hvert 5 -6 år med et problem på en uge.

    Årsagen til at vi får de lange sommerferier er dels skudår* og dels hvor de 3 flytbare helligdage ligger – inden for eller uden for en weekend.

Bestyrelsen vil gerne afhjælpe dette problem, men kan ikke garantere, at økonomien vil være til at vi gør det generelt. Det afhænger dels af budgettet, likviditet og endelig erfaringer med det konkrete behov. Bestyrelsens beslutning kan derfor ikke danne præcedens for kommende år, men bestyrelsen vil i det omfang det er økonomisk muligt tilgodese ønsket.

Konkret betyder ændringen at Hygoteket åbner efter sommerferien den 31.7.2017 kl.7.30 i stedet for den 7.8.2017

*) Ferieplanen dækker skoleåret og dermed 2 kalenderår. 2016/17 bliver derfor ramt af skudåret i forbindelse med ferieplanen.

 

Mandag den 20 februar 2017

7.klasses matematik kl. 12.30-14.00 aflyses i dag grundet sygdom.

 

Torsdag den 16.februar 2017

Så er der indgået aftale om koloni i uge 26 mere info følger.

 

Lørdag den 11. februar 2017

God vinterferie

 

Så nåede vi til vinterferien i uge 7 og skolen er lukket ned. Dvs. børnene , pædagogerne og lærerne er taget på ferie, mens serviceteamet gør hovedrent og reparere på den gamle skole. Uge 6 var i år anderledes på NBL. Det var den fordi den forventede emneuge var aflyst af en alternativ uge. Emneugernes organisationsform er jo kendt som aldersintegreret dvs. at eleverne blandes for forskellige hold efter interesse m.v. På den måde kan en 0.klasses elev være sammen med en fra 4.kl. en fra 7. kl, to fra 3. kl., og 1 fra 9.kl. osv. Men emneugen er i år flyttet til uge 17, så lærerne har i uge 6 haft mulighed for at deltage i ”Uge 6” der er sex og samfunds indspark til seksualundervisningen i den danske grundskole.

Se: http://www.sexogsamfund.dk

Forplantningens mange mysterier er naturligvis en vigtig del af seksualundervisningen, men i de senere år har seksualundervisningen ændret sig markant således at den også handler om etik, følelser og praktiske råd til hvordan man skal agere som et socialt individ.

Årets tema i Uge 6 har været ”egne rettigheder on/offline” så der har været særligt fokus på sociale medier, rettigheder, billeddeling m.v.

At der er brug for sådan en undervisning er helt sikkert. Mobning, udlevering af personlige oplysninger og billeddeling hører hverdagen til blandt de unge og som forældre er man ofte rådvild, skal og kan jeg blande mig? Er det ikke grænseoverskridende at læse mine børns opdateringer osv. Vi mærker også på skolen at forældre efterspørger retningslinjer for hvad man som forældre kan, skal og bør.

Et råd kunne være at man som forældre skal skabe trygge rammer for ens børn både on og offline og det kræver at der opbygges tillid så det er legalt at tale sammen om den opførsel og de aktiviteter børnene har på nettet.

Supplerende kan man orientere sig på en lang række hjemmeside fx:

http://www.kidsandmedia.dk/related-articles/8

http://www.emu.dk/sites/default/files/foraeldre_debat_.pdf

http://boernogsocialemedier.dk

Vigtigt er det at finde måder at gebærde sig på nettet, der svarer til dem vi forlanger af hinanden IRL (in real life).

Rigtig god vinterferie til alle dem der skal have det.

Jacob Hatting

Skoleleder 

 

 

Fredag den 10. februar 2017

Vi har udsendt dagsorden for generalforsamlingen på mail til alle forældre. Vi håber at I alle har mulighed for at komme den 16.marts. Vi starter med en debatcafe, hvor vi vil runde folkeskolereformen forsidste gang. Hensigten er at konstatere, at vi satte os ind i hvad den betød, at vi foretog nogle valg som vi siden evaluerede og at vi nu er i en ny situation, hvor folkeskolereformen er blevet det nye normale, hvorfor vi er det unormale. Spørgsmålet er derfor om folkeskolereformen kan virke fremmende for os som privatskole, så vi hvæsser skoene og bliver klarere i vores bud på et alternativ til folkeskolen. Vi vil gerne tale med jer om de initiativer vi har taget, herunder fx. den nye kommunikationsstrategi, hvor møder i højere grad afløser skriftlig kommunikation.

I dag går vi så på vinterferie - god ferie til alle der skal have det.

Mvh

Jacob

 

3.februar, 2017

Kære forældre

Nogen har måske undret sig over sommerferiens længde, som den fremgå af skolens hjemmeside. Har vi nu fået 7 ugers sommerferie mod tidligere 6 er der blevet spurgt og ja det har vi i 2017, fordi det er skudår og fordi de tre flytbare helligdage; 1.juledag, 2.juledag og 1.nytårsdag tæller forskelligt i skolernes planlægning alt efter om de ligger på en hverdag eller en fridag (Weekend). Hovedreglen for skoleårets planlægning er at eleverne skal have 200 skoledag i løbet af et skoleår og når disse er lagt har vi en ferieplan. 2017 er derfor et år hvor der bliver 7 ugers ferie og det vil ske fremover hver 6 år.

Vi er klar over at det kan give problemer i familiernes ferieplanlægning så derfor arbejder vi hårdt på at få en koloni på plads i uge 26, men uanset hvad det bliver til vil der være pasningstilbud i uge 26.  Hygoteket har endvidere åbent i uge 32, så reelt er der tale om 5 uger, der skal dækkes af forældrene.

 

 

1. Februar 2017

Hej 6.kl. og forældre


Jeg skal på kursus i morgen om den nye naturfagsprøve, det starter kl 12 i Greve, så der bliver ikke sat vikar på for 2 lektioner, derfor har 6.kl. fri kl.11.45 i morgen. De har idræt med Thomas lige inden, og han vil give dem en danskopgave med hjem fra mig, der skal være lavet til om torsdagen d.2/2.
Jeanne

 

31.Januar 2017

Husk Store Lusedag tirsdag - god jagt ;)
 
Husk Store Lusedag d. 31. januar. Forældre opfordres til at tjekke deres børn for lus. Hermed opfordres til at koordinere indsatsen mod hovedlus ved en samtidig fælles indsats d. 31. januar. Dette er for, som hjælp til selvhjælp, at reducere lusesmitten. Initiativet opfordrer til tjek for lus, så også de symptomfri lusetilfælde findes, da lus kan suge blod i hovedbunden i flere uger uden at foranledige kløe. Luseliv: Hovedlus smitter fra menneskehoved til menneskehoved og andre tænkte smitteveje er ubetydelige. Det er de største og voksne lus, der kan smitte. Nyklækkede lus derimod er stedfaste på det menneskehoved, hvor de klækker af æggene. Luseæg sidder kittet fast til hårstrå helt nede ved hårbunden. Her er de gennemsigtige luseæg vanskelige at få øje på. De tomme æggeskaller bliver derimod luftfyldte og ses som hvide perler på hårstråene, efterhånden som håret vokser ud. Lus er sarte væsner, der suger blod flere gange dagligt og trives i fugtigheden og varmen nær hovedbunden. Lus er fantastiske akrobater. De svinger sig rundt i ’hår-skoven’ med alle deres 6 ben udstyret med hårtilpassede klosakse. Alle lusestadier er ens bygget med hoved, bryst og bagkrop. De har hverken vinger eller hoppeben og kan derfor kun kravle. De er nødstedte, hvis de bringes bort fra deres levested, håret nær ved eller på hovedbunden. Tjek for hovedlus: Ved samtidig indsats begrænses lusenes udbredelse og man undgår den evindelige gensmitte med lus. Apotekernes hylder er fyldt med dyre remedier mod lus. Ikke alt er desværre særlig effektivt og under alle omstændigheder må man tjekke for lus. Til dette formål er det enklest at anvende en tættekam, da man ikke med sikkerhed kan afgøre om man har lus, blot ved at se i håret efter lus. Lus er lyssky og vil bevæge sig bort fra en lyskilde. Benyt ’en sigte’, en tættekam, og gennemse hvad tættekammen fanger, når den trækkes gennem håret fra hårbund til hårtop. Kæmning foregår enklest i nyvasket vådt hår med hårbalsam. Våde lus sidder stille! Hårbalsam i det våde hår gør håret let at kæmme, således vil selv afrohår kunne kæmmes med tættekam. Kæm håret igennem systematisk fra hårrod til hårspids og for hvert strøg tørres tættekammen af i en klud eller køkkenrulle. Tjek tættekam og det udkæmmede for de 6-benede lus. Brug en lup! De største lus, hunlus, er som svovlet på en tændstik og kendes på at deres ægfyldte bagkrop ender i 2 spidser. Alle andre lus, nymfer og hanner har kun 1. Finder man lus? Så fjern alle lus ved kæmning og der vil kun være æg tilbage i håret. Luseæg vil klække i løbet af 10 - 11 døgn, efter den sidste hunlus er fjernet. Da de nyklækkede lus ikke smitter, kan man bekæmpe luseangrebet ved at kæmme for lus 2 gange per uge i 2 uger. Dette forudsætter, at den tættekam man anvender, fjerner selv de 1 mm små nyklækkede nymfer ellers må man indlægge ekstra kæmmedage og kæmme 3-4 gange ugentligt i 2 uger. Finder man voksne hun lus i perioden efter første kæmning, er man gensmittet og der kan være lagt nye æg, så man har atter 2 kæmmeuger foran sig. 
 
Rigtig god lusejagt 

Fra bestyrelsesmødet:19. Januar 2017

Bestyrelsen ser meget gerne at elevrådsarbejdet styrkes, forskellige modeller og ideer blev drøftet.

Bestyrelsen vedtog budget 2017.

Med budgetvedtagelsen er der afsat midler til at udskifte alle vinduer mod gården i sommerferien.

Bestyrelsen har vedtaget, at der skal være et fast punkt på dagsordenen til 3. Klasses forældremøde. Forældrene skal tage stilling til om de fortsat vil bruge Hygoteket, om de vil lade eleverne gå videre i klub og hvornår og om det skal ske samlet eller i mindre grupper. I samme forbindelse indgår vi i et samarbejde med Sankt Johannesgårdens klub og vi håber at kunne indgå en aftale med dem om at de deltager i 3. Klasses forældremøde, så de kan orientere om mulighederne.

Bestyrelsen tilslutter sig skolelederens anbefaling af, at vi melder os ud af CopyDan og sparer de ca.48.000kr. Ledelsen skal udarbejde et oplæg til lærerne så de ved hvad vi må / ikke må når vi udtræder af aftalen.

Bestyrelsen drøftede skolens strategi med henblik på ordblindhed. I samme forbindelse besluttede bestyrelsen at bruge kr.100.000 på at opgradere Inklusionen, herunder screeningen omkring ordblindhed. Bestyrelsen opfordrer til, at man sikrer at der er uddannede personale til at varetage læseindlæringen, screeningen m.v. Endelig ønskede bestyrelsen at standardbrevet til forældrene ændres så det passer til vores kommunikationsstrategi.

Bestyrelsen drøftede generalforsamlingsindkaldelsen, herunder debatcafeen der skal handle om ”Hvad der blev af folkeskolereformen og hvordan vi har forholdt os til ændringerne”. Endelig drøftede vi bestyrelsens sammensætning. Daniel udtræder, resten af bestyrelsen og suppleanterne ønsker genvalg.

Bestyrelsen godkendte ferieplanen, der nu er lagt på hjemmesiden.

 

17. Januar

Stramninger i Franskundervisningen

Skolen underviser i fransk som andet fremmedsprog. Det gør vi fordi vi i sin tid oplevede at det var svært at rekruttere tysklærere og fordi faget tysk ikke var populært blandt de unge. Siden er der sket meget, blandt andet har vi fået ansat Paule, der er franskmand og i en periode var franskundervisningen faktisk meget populær. Men nu står vi igen ved en milepæl, undervisningen i fransk har ikke nogen nyhedsværdi og flere af eleverne mangler motivation.

Undervisningen i det andet fremmedsprog i 3 år er en forudsætning for at man senere efter endt grundskole kan søge ind på gymnasiet eller eux, mens andre ungdomsuddannelser ikke har dette krav.


Undervisningen i fransk kræver at læreren selv producere en del materialer, da forlagene ikke udgiver ret meget fransk undervisningsmateriale. Det skyldes nog at kun ca.12 % af alle elever undervises i fransk.

For at sikre et godt niveau i skolens franskundervsining er det derfor nødvendigt både at have en motiveret og dygtig fransklærer - det har vi. Men det er ligeledes nødvendigt at de elever der deltager i undervisningen er indstillet på at modtage undervisning i 2. fremmedsprog og velforberedte og her kniber det lidt for nogen. Der pjækkes fra undervsiningen, eller der støjes i undervisningen osv. forhold der er med til at gøre undervisningen dårligere for de elever der gerne vil og det er ikke rimeligt. Derfor starter skolen nu en helt bevidst strategi omkring franskundervisningen. Ligesom eleverne får at vide ved opstart på skolen "Nørrebro Lilleskole er ikke et sted man skal gå, men et sted man kan gå" vil de blive oprienterede om at franskundervisningen ikke er noget man skal have, men noget man kan have. Forudsætningen for at modtage undervisning er:

 • at man kommer til timerne
 • at man er velforberedt
 • at man deltager aktivt
 • at men forsøger at dygtiggøre sig.

Vi vil også kigge indad og se om der er steder hvor vi kan forbedre undervsiningen, gøre den mindre lærerstyret og inddrage eleverne yderligere, men det kræver ro og fordybelse og derfor er vi nødt til at fjerne de elever der hverken kan eller vil.

Det skal ske ved at elever der ikke er indstillet på at modtage undervisning over flere gange – en enkelt dårlig dag har man lov at have – konfronteres med at de enten må finde motivationen frem eller forlade franskholdet. Forældrene kontaktes med henblik på i et samarbejde at ændre elevens indstilling, men fristen for en eventuel ændring bliver kort, da vi også skylder de elever der pligtskyldigt deltager og bidrager til undervisningen den respekt at vi kan skabe ro omkring deres undervisning. 

Da vi generelt ønsker et højt niveau i undervisningen og da vi gerne ser at eleverne kan gennemføre en simpel samtale til deres prøve i fransk, vil vi derfor stramme op i den kommende tid.

 

 

6.Januar 2017

Grundet sygdom er vi desværre nødt til at sende 9. klasse hjem kl.12.00 i dag.

 

4.Januar 2017

Godt Nytår

Grundet sygdom er det desværre nødvendigt at give 7.klasse fri i dag kl.11.45

 

Torsdag den 15. december 2016

Kære forældre, ansatte og børn

Det har været et godt år for Nørrebro Lilleskole. Et år præget af engagement, lyst og ønsker om at bidrage til børnenes og de unges dannelse på den bedst tænkelige måde. Vi har haft udfordringer, med sygdom, vikardækning osv.,  men ikke udfordringer der ikke kunne løses og vi har haft bekymringer for mange af vores elever, men også her er der grundet et godt og dygtigt personale skabt løsninger, der bidrager til den fortsatte progression og udvikling. Skolen er en utrættelig maskine, der år efter år skaber gode resultater, god økonomi og muligheder for den enkelte, så der bliver fornuft i arbejdslivet og hermed glæde og læring for eleverne. Vi har en god balance i skolen, med fyldte klasser, lange ventelister og det er et rigtig godt udgangspunkt for et nyt og spændende skoleår.

Lokalaftalen er på plads og dermed har vi skabt ro omkring lærernes arbejdstid. Som altid – hos os – er aftalens indhold og måden vi er kommet frem til den præget af tillid. Tillid til at alle yder en fornuftig indsats, uden at det skal kontrolleres eller registreres og tillid til at man også får den løn man har krav på og optjent. I år kan vi rose os selv af at vi har nået et lønniveau for lærerne, der svarer til hvad man kunne få i folkeskolen i København og det er godt både for fastholdelsen af vores dygtige lærere og for eventuel kommende rekruttering. Der er endvidere afsat midler til at også de øvrige personalegrupper kan få lidt mere på lønsedlen og det møder næppe de store protester.

Samtidig har den gode økonomi gjort det muligt at realisere ønsker som vi længe har haft til vores bygning og dermed vores undervisningsmiljø. Vi har netop godkendt, at der i juleferien udskiftes lofter på gangen på første sal, i kontorgangen og i musiklokalet. Musik får et lidt mere lydisolerende loft da der er behov for mere lyddæmpning her og der bliver ligeledes råd til at udskifte gulvet, til et mere rengøringsvenligt gulv. Der er indkøbt 20 computere mere og i 2017 bliver der råd til yderligere 20 stk. Vi får projektor i musik og i personalerummet og der indkøbes nye møbler til universet. Så vi har fået vores julegaver tak for det J

Det er mange penge der er brugt, men det er retfærdigt at de penge vi har tjent i år også kommer de børn og forældre til gode som er på skolen.

Nu nærmer årsafslutningen sig så og derfor vil vi gerne benytte lejligheden fra ledelsens side til at sige tusind tak for indsatsen og ønske alle en velfortjent juleferie til alle ansatte.

God jul og Godt Nytår

Mvh

Jacob

Nisse

 

Mandag den 12. december 2016

Opslag om koret - se her

Juleafslutning den 19.12  se her

Bestyrelsen har givet os en ekstrabevilling så vi har kunnet få realiseret flere nødvendige forbedringer her og nu. Bevillingen skal ses i sammenhæng med at årets resultat er beregnet til at give et overskud. Da vi sidste år fik ændret på søskendemoderationen, er det naturligvis ikke hensigtsmæssigt at komme med et større overskud og derfor er bestyrelsen gået med til at vi igangsætter følgende;

 • Faldunderlag i gården
 • Lofter i gangareal 1. Sal
 • El i samme forbindelse
 • Nyt gulv i musiklokalet
 • Mørklægningsgardiner til teamlokalerne & kontor
 • Borde til elever + gardiner +skillevæg
 • Ophæng til løbehjul
 • Brandalarm ( ny)
 • Projektor musik
 • Projektor P-rum
 • Ekstrabevilling til Musik

Bestyrelsen har ligeledes ønsket at der indkøbes ekstra chromebooks så vi kan få antallet op på 60 hurtigst muligt og inden vi skal reparere. Der er derfor bestilt 20 chromebooks og et skab der skal stå i glasburet, så stjerneskuddet også har computere. Der er budgetteret med yderligere 20 computere, der vil blive indkøbt i foråret. Ingen tvivl om at det er en fantastisk julegave til de ansatte og eleverne. Når det er sagt er det også rimeligt, at de forældre og elever der er med til at producere et overskud også får glæde af midlerne i form af bedre adgang til computere og bedre undervisningsfaciliteter.

Investeringerne betyder at vi er mange der har travlt – musikrummet skal tømmes inden den 19.12 og der skal gøres klar til håndværkerne.

NBL skal være værter for Lilleskolernes parlament

Lilleskolernes parlament er et demokratiprojekt igangsat af Bjarne fra Bagsværd friskole i samarbejde med Lilleskolernes sammenslutning. Ideen er at elever fra 7.-10 klasse på landets lilleskoler kan deltage i de 2 dage parlamentet er samlet. Her skal de blandt andet på besøg på Christiansborg, hvor de skal møde Pia Olsen Dyhr fra SF, de skal drøfte elevernes demokratiske rettigheder på egen skole og ligeledes hvilke områder de ønsker at kunne deltage i fremadrettet.

Parlamentet kommer til at fylde 20-25 elever og et par voksne og de skal bo på skolen i de to dage parlamentet er samlet, nemlig tirsdag den 7. & onsdag den 8. Marts 2017.

Ledelsen drøfter NBL elevers eventuelle deltagelse med Nural.

DR – på besøg

DR har været på besøg – de havde hørt at vi samarbejde med DR ultra og deror har de været her og interviewe nogle 2. Klasses elever om hvad børn må i dag. Det skal bruges til et program hvor man sammenligner med tidligere tider.

Og mens vi er ved det så er en af vores tidligere elever i Politikken med en artikel om de unges seksualitet – se hvad Dalia Zahle mener her:

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-12-07-gymnasiepige-med-opraab-i-er ikke-skabt-til-kun-at-give-drengen-nydelse

 

Onsdag den 23.november 2016

Grundet sygdom aflyses 8.kl. engelsk i dag, således at 8.kl. har fri kl. 11.45.

 

Onsdag den 16. november 2016

Kære forældre og børn. Der er åben for tilmelding til lucia frem til på fredag. Tjek sedlen, der hænger ved afkrydsningslisten ved hygoteket og skriv jeres barn på, hvis han/hun er interesseret. Tilmeldingen er bindende. Bh Rene, Nural, Sarah og Karina.

Onsdag den 16. november 2016

Kære forældre og børn.

Vi går den kolde tid i møde og derfor har elevrådet sammen med 100%dinnødhjælp startet et projekt op, som går ud på at vi skal hjælpe en flygtninge lejr i Grækenland. Vi vil rigtig gerne gøre en forskel på Nørrebro Lilleskole, og derfor har vi meldt os til dette projekt.

I uge 48 har vi alternativ uge og der vil elevrådet sørge for at der er gennemsigtige sække med skilte foroven fra mandag til onsdag, på gangen, inden kontoret.

Vi vil blive utrolig glade, hvis I vil hjælpe os med at samle en masse tøj sammen. I skal blot putte tøjet i de poser I tænker tøjet passer ned i, også skal vi nok sørge for at finsortere det.

Om torsdagen, altså d.1. dec. har vi julefest på skolen og der vil være yderligere tøj og pengeindsamling på 3. sal, som halv- fuldmånen vil stå for. Det er altså den sidste dag man kan komme med tøj til 100%dinnødhjælp. Vi håber at I vil bakke op om vores projekt og vil være med til at gøre en indsats.

Bedste hilsner, Elevrådet

 

Onsdag den 16. movember

7.klasses timer fra 12.00 - 14.00 er aflyst i dag grundet sygdom og kursus.

 

22. oktober

En del af vores forældre, elever og ansatte har holdt efterårsferie her. Læs mere her

http://www.fyens.dk/modules/mobile/article?articleid=3090243

 

14.oktober 2016

Afslutningen på emneugen var en blanding af optræden og udstilling. På de fleste værksteder fortalte eleverne m deres projekt, viste plancher, billeder m.v. I salen afløstes husmødet af en fremlæggelse så den kan du se her.

APARTHEID TIDSLINJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.oktober 2016

Så synger emneugen på sidste vers. Der er lavet rejsebøger a la "Turen går til..." og der læses korrektur på disse for landene Japan, Brasilien, Peru, Italien og sydafrika. Der knokles store og små sammen og det er dejligt at se de store tage ansvar for de små. De små syntes de lærer en masse og de store at de har mange sociale opgaver. Stemningen er i top og alle er glade.

se billeder her

 

 

10. oktober 2016

Så er emneugen skudt i gang. Eleverne er organiseret i venskabsklasser og det er Geografi der er hovedfaget i denne uge, der har overskriften Verdens Lande. Se mere om ugen her.

 

 

 5.oktober 2016

Kære forældre

Har I viden til at vejlede?

I har stor og afgørende indflydelse på jeres barns valg af ungdomsuddannelse.

Men har I nok viden til at vejlede om f.eks.

 • ·De over 100 forskellige erhvervsuddannelser?
 • ·Erhvervsuddannelser med gymnasial eksamen?
 • ·Forskellen på de gymnasiale uddannelser?
 • ·De mange muligheder for karriere og videreuddannelse en erhvervsuddannelse giver?

Besøg forældreaftenen under Copenhagen Skills Uddannelsesevent i Bella Center d. 26. oktober 2016 kl. 16-20 og bliv klogere på de mange muligheder – og oplev stoltheden ved at kunne et fag!

Programmet er vedhæftet, men det kan også findes på http://copenhagenskills.dk/kaere-foraeldre - hvor I også kan læse mere om aftenen og om uddannelser.

De bedste hilsener og på gensyn

Copenhagen Skills

 

 

28.september 2016

6. klasses fysik er aflyst grundet sygdom blandt personalet.

Der er en del elever og voksne der i disse dage har influenza. den starter typisk med ondt i halsen, men meget hurtigt herefter ca en dags tid bliver den til svimmelhed, træthed og snot i lange baner. Nogen får også dårlig mave, opkast m.v. 

På skolen gør vi hvad vi kan, spritter håndtag af, opfordrer eleverne til hyppig håndvask og så sender vi de elever hjem der er syge. Vi oplever desværre at flere og flere kommer i skole inden de er helt raske. Det er som sådan godt nok at man passer sin skole, men kommer man i skole og er syg så smitter man andre elever.

Vi opfordrer derfor til at ingen elever eller voksne kommer i skole før de er helt raske.

 

Terminsprøver for 8.og 9.kl. 2016

fra d.24.oktober til d.4.november

 

Uge 43 d.24.-28.okt.

klasse

mandag

tirsdag

onsdag

torsdag

fredag

8.kl.

Mdt.matematik/

mdt.fransk

Mdt.matematik/

mdt.fransk

Skr.matematik

Skr.dansk

Dansk mundtlig

Lokale og tid

Mat. 8.kl./fransk 4.sal

Mat. 8.kl./fransk 4.sal

9.kl.

9.kl.

Erics kontor

9.kl.

Skr.matematik

Skr.dansk

Engelsk mdt./Fransk mdt.

Engelsk mdt./Fransk mdt.

Retskrivning og læsning

Lokale og tid

9.kl.

9.kl.

4.sal/8.kl.

4.sal/8.kl.

9.kl.

 

Uge 44 d.31.okt.-4.nov.

klasse

mandag

tirsdag

onsdag

torsdag

fredag

8.kl.

Mdt. Dansk

Naturprøve

/Idræt

Naturprøve

/Idræt

Engelsk mdt./Engelsk skr.

Engelsk mdt./Engelsk skr.

Lokale og tid

Erics kontor

8.kl./Gym

8.kl./Gym

4.sal

4.sal

9.kl.

Dansk efter aftale med K

Mdt. Mat./kultur

Mdt. Mat./kultur

Naturprøve

/Idræt.

Naturprøve

/Idræt.

Lokale og tid

9.kl.

4.sal/Erics kontor

4.sal/Erics kontor

4.sal/Gym

4.sal/Gym

NB! 8.kl. har engelsk skriftlig som hjemmearbejde der afleveres efter aftale med Annemette.

Eleverne skal selv husk at tage følgende med:

Dansk sprog og sprog brug

Der må anvendes ordbøger, som er i overensstemmelse med gældende retskrivning, samt grammatiske oversigte.

Dansk skriftlig fremstilling

Der må anvendes ordbøger, som er i overensstemmelse med gældende retskrivning. Ved brug af computer må der alene anvendes tekstbehandling med stavekontrol og elektroniske ordbøger, som er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Matematik Færdighedsdel

Der må ikke benyttes lommeregner eller andre datatekniske hjælpemidler. Det er således udelukkende de nødvendige praktiske hjælpemidler, der er tilladte (passer, lineal, vinkelmåler, mv.).

Matematik

Ved problemløsningsdelen må eleven benytte en godkendt formel- og tabelsamling, egne optegnelser og opslagsværker samt andre hjælpemidler herunder lommeregner og computer

Skriftlig naturfagsprøver fysik/biologi/geografi

Ingen hjælpemidler

Fysik mundtlige

Egne notater og bøger må medbringes

Sprog prøver engelsk og fransk:

Ved den skriftlige del af prøven må der anvendes ordbøger og grammatiske oversigter. Ved brug af computer må der alene anvendes tekstbehandling med stavekontrol synonymordbog og elektroniske ordbøger.

Husk blyant, kuglepen, mm. !!!

 

 

22.september 2016

Mødet for forældre til elever der er opskrevet på venteliste med henblik på optagelse i børnehaveklassen til august 2017 afholdes i skolens gymnastiksal den 27.10 kl.17.00. Det vil inden mødets start være muligt at blive vist rundt af elever fra vores Hygotek(SFO) ønsker du denne mulighed er det en god ide at kigge ind på 1. sal fra klokken 15.00.

Hvert år er der forældre der gerne vil have deres børn med. I indbydelsen skriver vi at mødet er for forældrene. Mødet er fastlagt til klokken 17.00 og i tidsrummet 17.00 - 18.00 vil I kunne få en genrel orientering om skolen fra de mindste til de største. Vi ved erfaringsmæssigt at de mindste børn har svært ved at sidde stille i den time til halvanden det varer, hvorfor vi opfordrer jer til at lade dem blive hjemme.

Er det en mulighed at tage dem med på rundvisning og undlade at tage dem med til selve mødet er det helt ok - vi kan godt lide børn, vi syntes bare at der skal være ørenlyd for de viksne der kommer.

Vi glæder os til at se jer den 27.10

 

Mvh

 

Jacob Hatting

 

21.september 2016

Grundet sygdom og kursus er det detsværre nødvendigt at aflyse 5.klasses fransk i dag over frokost. Eleverne er velkomne til at blive i Hygoteket.

 

26. august

Kære forældre

Vi er nu så småt gået i gang med de indledende knæbøjninger til budget 2017. I den forbindelse har alle ansatte fået mulighed for at stille budgetønsker, men vi vil som i tidligere år gerne invitere jer med i processen. Er der ting I mener vi mangler, eller noget der skal fornyes, så er det nu og frem til november at I kan stille forslag. Der er naturligvis forskale på ønsker, noger hører under driften fx. lærer og elevtimer, mens andet hører under anlægsudgifter, men det behøver I ikke tænke på, vi skal nok finde ud af at placere og prioritere ønskerne sammen med bestyrelsen, så hvis du tænker; "Hvorfor har vi ikke...." så tøv ikke, send en mail til skolen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og du er med i processen.

 

9. august

Skema, timer, opstart og så er vi i gang...

Så er skolen i fuld gang og ugen er planlagt med klasselærerdage mandag til onsdag og skemadage torsdag og fredag. Vi har fået 24 søde, sjove og smukke nye mennesker i vores børnehaveklasse og alle klasser er fyldt op. Det betyder at der sammen med børnehaveklassen er 24 nye elever fordelt på de øvrige klassetrin, hvilket er forholdsvis mange nye. Desværre er Jeanne sygemeldt, men Thomas er sprunget til og fungerer som klasselærer for 6.klasse indtil Jeanne er tilbage. De nye skemaer er lagt ind på hjemmesiden under de enkelte klasser. Ved en sammenligning mellem de nye og gamle skemaer kan man se at vi har skruet ca 2 lektioner ned pr klasse i år. Det sker som følge af drøftelser i debatcafeer, i lærergruppen og i bestyrelsen. På baggrund af folkeskolereformen satte vi timetallet i vejret, men der er fra debatcafeen og bestyrelsen sat spørgsmålstegn ved værdien af de lange skoledage og ingen har kunnet dokumentere, at eleverne blev klogere af dette. Der er så at sige ikke en sammenhæng mellem hvor mange timer man får og hvor klog man bliver. Til gengæld er det netop dokumenteret, at børn der er glade for deres skole, lærer mere. Derfor satser vi på at have glade børn, som har tid til et liv uden for skolen også. Det timetal eleverne får i år ligger lidt højere end det gjorde inden vi justerede i forbindelse med folkeskoleeformen men altså lidt mindre end sidste år. Ud over hensynet til elevernes trivsel og fritid, har ledelsen også lagt vægt på at kunne paralellæge så mange timer som muligt i de mindre klasser. Det sker fordi vi ikke længere kan hente vikarer i samme omfang som tidligere, da skolen nu selv skal dække alt korttidsfravær.