Nyhedsbrev 1. Oktober 2019

Masser af ros…

Der er god grund til at være stolte kære forældre. I den seneste tid har jeg haft en del omsorgsdage og derfor har klassen måtte have vikarer. Vi husker nok alle tilbage, med smil på læben, til timerne med vikarerne fra vores egen skoletid og ville ønske vi havde været en smule sødere eller.. 

Men jeres børn har virkelig fået meget ros på lærerværelset og flere af vikarerne siger, at klassen virkelig har vendt på en tallerken siden sidste år. Det er jo kun dejligt at høre som deres klasselærer, men vel også for jer som forældre tænker jeg.  

Så husk at give jeres børn et kæmpe skulderklap!! 

Rigtige venner..

Klassen har virkelig modnet sig på det sociale aspekt. Der passes på hinanden og konflikterne håndteres med det samme. 

Nye legeaftaler etableres på kryds og tværs af Stjerneskuddet og generelt opfatter vi en dejlig energi og stemning fra børnene.

Timerne er mindre lastet af afbrydelser og uro, dog kan der være dårlige så vel som gode dage alt efter tidspunkt på dagen og fagets indhold, det kender vi jo alle.

Hvad blev der af X-jump..?

Efter en del links på skolens hjemmeside, fandt Sarah (Ella Mai’s mor) frem til en lidt forældet politik ift. egenbetaling vs klassekasse. 

http://norrebro-lilleskole.dk/legacy/images/stories/Filer/Dispkonti.pdf?fbclid=IwAR1ki4IXnmyW8raKZSnVipiTOz6tlqH1mzJpEOKPR439oMuHl2EPRKcyPis 

Jeg blev lidt efterladt med at større spørgsmålstegn efter at have klikket på linket, derfor henvendte jeg mig til kollegerne og ledelsen på vores lærermøde. Konklusion er, at netop dette dilemma er skolebestyrelsen ved at få præciseret på skrift således, at vi som klasselærere og forældre kan have noget konkret at forholde os til.

Men Jacob Hatting tilføjede selv, at klassekassen IKKE er til X-jump eller fødselsdagsfester i det private, men penge som kan bruges til en is på en varm sommerdag, spil til klassen, eller fælles morgenmad. 

Derfor har vi på klassen besluttet at vi bruger en klassenstime på at spille på pc og hygge i stedet for X-jump

Knowledge is power..

Hver fredag laver vi diktat med 5 af de 120 ord. Ordene må I meget gerne øve med jeres børn. Det er lidt forskelligt hvad der er i fokus (udover at stave ordet så godt man kan), for hver gang. f.eks. øver vi meget at skrive med små bogstaver lige nu, da flere synes det er udfordrende. 

Lektierne gives altid med 7 dages varsel. De skrives ind i fanen “lektier”. 

I stjernestund vil jeg fremover forsøge mig lidt med læse roulette, læsemakkere, læselog og læsløs, da jeg oplever at det kan være meget trættende og hårdt for nogle elever at læse koncentreret i 10 min. Dette gælder naturligvis ikke alle børnene, men for dem som kunne have lyst synes jeg skal have muligheden.

OBS!

  • Husk at tjekke penalhus, da mange mangler en blyant eller andet.. 
  • Ta’ gerne bøger med hjem om fredagen, hvis I lige vil tjekke op på om jeres barn har huller eller andet. Bare husk dem igen mandag ;)

 

Glæder os til..

Uge 41: Emneuge - NBL City

Uge 42: Efterårsferie

Mandag d.28 og Tirsdag d.29: Mercy er på kursus - "Kom godt i gang med danskfaget!"

Torsdag d.31: Fællesmøde i Stjerneskuddet

 

Mvh Mercy