Kære forældre og børn i 6.kl

Her er nogle tips til at træne sin læsehastighed, holde fokus under læsningen samt vælge en god frilæsningsbog:

Brainbreaks:

https://skoleidraet.dk/motorik/inspiration-og-materialer/11-17-aar/fun-skills-videoer/

Lytte til en sang i 5 minutter/øve dansetrin/løbe en tur rundt om blokken eller andet -  og så læse videre. fastholdes lidt længere i sin læsetræning.

Træning i læsehastighed med læsekort og 5-5-5-metoden. 

Metoden er således: Nu skal du læse i 5 + 5 + 5 minutter i træk. Først skal du læse hurtigt i 5 minutter. Dernæst skal du spurtelæse i 5 minutter. Pres dig selv til at læse hurtigere end du plejer. Det er derfor at bogen skal være let/normal for dig at læse. Til sidst skal du læse hurtigt i 5 minutter igen. Tjek (eventuelt) læsehastigheden: Sæt uret til at give alarm så du ved, hvornår de 5 minutter er gået, sæt et mærke i bogen, tæl antallet af ord, du har læst, og regn din læsehastighed ud (antal ord / 5 = ord pr. minut). Forhåbentlig vil du opdage, at du læser hurtigere i 3. periode end i 1. periode. Det skyldes, at spurten smitter af på det efterfølgende tempo. 

Formål: Du skal bruge 555-træning som et led i din læsetræning, og du skal blive god til at variere dit læsetempo i forhold til tekstens sværhedsgrad og dit læseformål.

I forhold til at vælge frilæsningsbøger kan I prøve

eReolen GO! 

https://ereolengo.dk/

I kan teste om teksten er i passende sværhedsgrad  sådan:

Tæl 100 ord op i teksten, og lad barnet læse denne tekstdel højt. Hvis der er problemer med mere end 4 ord, så er teksten for svær.

 

Mange hilsner

 

Helene