Kære forældre og børn i 5. klasse

Så er vi for alvor kommet i gang efter sommerferien, og vi har en masse gode oplevelser i vente her i 5. klasse.

Fagligt
Vi har den seneste tid haft en mere struktureret undervisning, hvor der er blevet arbejdet mere individuelt med opgaver i dansk. Dette har haft betydning for roen derinde, og jeg oplever at mange trives i det individuelle arbejde. I dansk har vi løsrevet os meget fra Fandango, og vi arbejder nu og indtil efterårsferien med beskrivende tekster.
Vi vil det næste stykke tid fokusere på handleverber, sanseverber, ytringsverber og stillestående verber. Målet er at de skal blive bedre til at skrive flydende tekster, hvor det beskrivende generelt er i fokus.
I kultur arbejder vi med børneliv og gode fortællinger. I denne uge skulle alle børnene skrive et brev til dem selv, som de må åbne, i slutningen af 5. klasse.
Idéen er at få dem til at reflektere over tiden, hvad de har opnået, og se om nogle af de ønsker og forventninger indfries.
Vi skal næste uge arbejde med Flora og Christians erindringer, det er to børn fra slut 1800 tallet, der beskriver om deres liv.
Det interessante her er, at dansk og kultur flyder sammen, så den beskrivende del fra dansk arbejdes der med i kultur og omvendt.
Vi tager på arbejdermuseet mandag d. 30. september i kultur.  Her har jeg booket forløbet "Baggårdens børnearbejde", som tager udgangspunkt i det, vi har arbejdet med i undervisningen. Vi går i frokost pausen, så vi når forløbet kl 12.30. Vi vil muligvis være lidt senere hjemme end kl 14. I må gerne regne med, at vi først er hjemme igen på skolen kl 14.30 måske 14.45.
Victor (ny matematiklærer) starter 1. oktober, og vil overtage Thomas skema. Vi glæder os helt vildt meget til at møde ham. Det bliver godt med mere struktur og kontinuitet i matematik og idræt.

Socialt
Jeg fik endelig talt med klassen om, hvad de kunne være interesseret i at lave i hygge grupperne udenfor skolen. De kom med fantastiske bud i plenum:

Remisen - indendørs legeplads. Flere mente at det er gratis, men jeg er i tvivl?
Besøge hinanden, hygge og se film
Lave mad sammen
Skatepark
Skøjte gratis på Frederiksberg (kræver man har skøjter)
Tage på stranden
Besøge hinandens kolonihaver, sommerhus mm..

Hyggegrupper:
1) Alma, Stefani, Falke, Marius, Jos
2) Harry, Sebastian, Emmy, Elvine
3) Sally, Mikkel, Mynte, Adam, Viola
4) Tjalfe, Mona, Helena, Max, Nanna

Derudover oplever jeg at store dele af klassen samles omkring skateboards, løbehjul mm.. Sportsugen var derfor også en kæmpe succes for mange, og det er dejligt at se både piger og drenge være sammen på tværs.
Alle har i øvrigt fået nye pladser denne uge, og søgt arbejde til minisamfund i uge 41.

Under opslagstavle kan i læse om vigtige datoer for året.
Husk at tjekke lektier på hjemmesiden.
Jeg håber I får en skøn weekend 
Bedste hilsner fra Sarah