Kære forældre og børn i 5.klasse

Så er vi tilbage efter efterårsferien, og der er sket nye spændende ting i klassen og på skolen.

Måneden der gik
Vi har haft en oplevelsesrig emneuge, hvor der blev arbejdet grundigt i de forskellige butikker. Det er altid sjovt med minisamfund, og på avisen kunne vi skrive, om alle de spændende ting, der foregik i byen. I kan læse avisen for hele ugen her på hjemmesiden.

Vores tur til arbejdermuseet i slutningen af september gik rigtig godt. Det var super fedt at opleve, at det vi havde arbejdet med i skolen, kom til udtryk hos dem undervejs i besøget. Underviseren derude var begejstret over deres gå-på-mod og viden om emnet.

I onsdags fik vi besøg af Karla, som er ny pige i klassen. Karla er med os i en månedens tid, for at se om hun har lyst til at starte. Karla virker indtil videre rigtig glad for klassen, og alle har været super gode til at tage imod hende. Velkommen til Karla.

Besked fra kontoret:
Husk at sygemeldinger eller andet fravær skal ske mellem 07.30 og 08 til kontoret. Hvis det sker efterfølgende, så ved lærerne, der har klassen, ikke om barnet er meldt syg, og det kan derfor regnes som ulovligt fravær.

Børneavisen
Vi er i 4. og 5. klasse på skolen blevet tilbudt af børneavisen, at være kritiske læsere. Det har jeg takket ja til. Det betyder, at vi den næste måneds tid vil få en børneavis til hver elev i klassen. Avisen skal læses derhjemme, og de får en uge til det. Det tager omkring 1 til 2 timer. De vil få avisen om tirsdagen og skal have læst den til tirsdag ugen efter. Om onsdagen vil vi så i dansk bruge 30 minutter på at svare på et spørgeskema vedrørende avisen. Det er derfor vigtigt, at alle får den læst.
Lektien den næste måneden i dansk bliver derfor at læse børneavisen derhjemme. Der vil være 4 aviser i alt. Jeg giver dem rigelig tid til at blive færdige i STAV, så de undgår for mange lektier i dansk.

Det store frikvarter
Tiden er endelig kommet for dem, hvor de må være indenfor i det store frikvarter fra 12 til 12.30. Vi har talt en del om, hvordan man opfører sig, når man er indenfor. Alle har også fået besked på, at muligheden for at være udenfor stadigvæk er der, og jeg opfordre også i den grad til, at man kan gå ud. Når det så er sagt, så er de også nået en alder, hvor de hygger sig ved at spille brætspil, snakke og tegne i pausen. Det er gået rigtig godt indtil videre - og det er skønt at give dem frihed med ansvar ☺
Husk at I kan læse om vigtige datoer for klassen under opslagstavlen på hjemmesiden.
Rigtig god weekend 
Bedste hilsner fra Sarah