Kære forældre og elever i 8.klasse. 

Så er det december lige om hjørnet, en måned hvor vi skal prøve kræfter med terminsprøver i forskellige fag. Vi skal nok gøre vores allerbedste for, at det bliver en god oplevelse. 

I dansk og kulturfagstimerne har vi arbejdet med et tværfagligt emne “ Kloden sveder”, hvor eleverne har prøvet kræfter med at afholde deres eget Klimatopmøde, læst artikler om de unges klimakamp, Greta Thunberg og skrevet deres egen klimaklumme. I januar skal vi tilmed i teateret og se forestillinge “Greta” på Aveny-T. det skal nok bliver super godt! 

Den kommende tid vil vi i dansk arbejde med eventyr, da jeg har besluttet at eleverne skal op i eventyrgenren til terminsprøven. Derfor øver vi os denne uge, og i næste uge er der afsat tid til elevernes egne analyser og spørgsmål til mig. 

Det er ikke alle elever vi har haft igennem på vores billedkunsthold, men derfor er uge 51 afsat til at alle kan forberede sig på at gå til gruppeprøve i billedkunst. Vi arbejder de første par dage og afholder prøver de sidste. Det er nyt for os allesammen, så det er rigtig godt, at vi får noget erfaring med, hvordan sådan en prøve skal forløbe inden sommerferien, hvor alle skal op i den obligatoriske prøve. 

Alle elever har i denne uge fået standpunktskarakterer, og det giver jer et meget godt billede af hvordan det står til, og hvad der skal arbejdes mere på. Det er stadig vigtigt at huske den daglige læsetræning, og når jeg ikke har en bog der skal læses, er det jeres børns opgave at finde en selv. Desuden er der også en del skriftlige afleveringer, hvor eleverne øver sig i at skrive i forskellige genrer. 

Generelt synes jeg det er rigtig rart at være i 8. klasse, der er en god stemning og en god arbejdsmoral. Så der er jo ikke meget andet man kan drømme om som lærer. 

Skriv eller ring endelig til mig hvis I har spørgsmål om hvad som helst! 

Mange hilsner fra
Anne Mette