Hverdagen

Morgenåbning

Morgenåbningen er åben mellem kl. 7.30 og 8.30.

Morgenåbningen er et tilbud for alle børn som går på NBL uanset om man er en del af Galaksen eller ej. Benytter du ikke tilbuddet, må du først være på skolen kl. 8.20. Dette gælder for alle klasser.

 • Du skal sørge for at blive krydset ind på tavlen på stentrappen
 • På stentrappen finder du også KISS AND FLY, der betyder, at man siger farvel til mor/far og derefter går man ind til garderoben.
 • Din taske og jakke hænger du i garderoben.
 • Madpakker sættes i køleskabet i klassen, der bliver åbnet for klasserne kl. 8.15.
 • Hvis man kommer før 8.15 bliver madkassen bare i tasken og du kan putte den i køleskabet, når der er åbent.
 • Lærerne i Stjerneskuddet er i klasserne fra kl. 8.20
 • For at personalet kan have et overblik over hvem der er i Galaksen, er det vigtigt, at alle børn, som er kommet til morgenåbning er inde i Universet hele tiden, og at forældrene forlader etagen, når de har sagt farvel – gerne helt ude ved KISS AND FLY, når man ankommer.
 • Børnene fra 3. Klasse og opefter bliver kl. 8.20 sendt op på deres etage.

Hverdagen i Galaksen

Når skoledagen slutter krydser en “Galakse-voksen” børnene ind. Her informeres børnene om eftermiddagens tema, aktiviteter og program for eftermiddagen. Herefter skal børnene gå på deres Lab (mandag – onsdag). Labs starter kl. 14.00 og slutter kl. 14.45. Børnene sendes herefter i gården fra 14.45 – 15.00.

Temaperioder – Labs

Vi har fire temaperioder om året. De overordnede temaer for år 2023/24 er

“Her bor jeg”, “Verden omkring os”, “Teater/Cirkus” og “Udeliv”. Vi har 5 gang faste hold, og 3 gang børnene sammen med de voksne bestemmer hvilken lab skal man være på. Vi søger for at børnene arbejder på labs på tværs af klasser for at undvikle deres sociale kompetencer.

Personalet i Galaksen udarbejder en årsplan for det lab, som man er ansvarlig for.

I labsforløbene skal temaperioden være tænkt ind. Disse årsplaner kan man finde her på hjemmesiden.

Forældrene får information om de forskellige hold via galaksen-nyt og måneden kalender.

Temaerne bliver behandlet inden for nedenstående labs – de 5 labs vil være åbne mandage, tirsdage og onsdage:

 • Madlavning med Andrew
 • Billedkunst med Ilham
 • Sport med Mads
 • Media med Ellen
 • Science, Udeliv og Natur (SUN) med Glika

Vidensdag

I løbet af hver temaperiode har vi “Vidensdag”, hvor vi byder verden udenfor indenfor. Vi kan få besøg af en fagperson, som holder oplæg og skal gøre børnene klogere på det pågældende tema og det fag som vedkommende arbejder med. VI kan også vælger at går på tur
Datoer for Vidensdage vil blive annonceret i Galakse-Nyt.

Månedens film

En gang om måneden viser vi månedens film i caféen – fredags-BIF.

Filmen bliver valgt på skift mellem Labs-holdene.

Efter labs har børnene mulighed for at benytte Galaksens andre aktiviteter, hvor der er plads til masser af leg og anden opfindsomhed. Der er f.eks. “Spejlsalen”, “Aberummet”, “salen”, “gården” og “Universet”, hvor man f.eks. kan lege med lego, dukker, krea-ting eller læse i læsekrogen.

Fernisering og cirkusforestilling

Vi holder fernisering 3 gange om året – i slutningen af de temaer vi arbejder med, inviterer vi forældrene til fernisering, hvor man kan opleve det, som børnene har arbejdet med på deres Labs. Det er børnene selv der står for rundvisningen. Teater/cirkus-perioden afsluttes med to forestillinger.

Andre aktiviteter

På torsdage holder vi en gang om måneden fælles fødselsdage.

På fredage er vi på ture ca. en gang om måneden.

3 klasse holder også legeXperten-dage, der som regel bliver placeret om onsdagen. ‘De kommer til at stå for at sætte lege i gang i f.eks. fri leg i Galaksen.
Vi holder også “Kort-dag” en gang om måneden, der som regel bliver placeret om torsdagen.

Vi holder også brætspil-dag eller spil-dag en gang om måneden, der som regel bliver placeret om fredagen.

Forældrene får information via galaksen-nyt og måneden kalendar fra galaksen.

Samarbejde mellem Galaksen og skolen

Nogle af de voksne fra Galaksen underviser også børnene i skolen. Hver klasse har endvidere en “Galakse-voksen”, da det giver os gode muligheder for at skabe sammenhæng i den læring der foregår, samt skabe sammenhæng i børnenes hverdag. Det er samtidig også med til at styrke forældresamarbejdet.

Ilham er Galakse-voksen for 0. kl, Ellen er for 1. kl, Mads for 2. kl, Andrewfor 3. kl. og Glika er flyvende voksne.

Café

Hver dag holder vi Café fra 15-15.30, hvor madholdet præsenterer og serverer det mad, de har lavet.

Her samles alle børnene i Universet, hvor der er tid til at “se hinanden i øjnene, snakke, hygge. Denne halve time tænkes også som et “børnemøde”, hvor vi informerer om planer for ugen, vigtige beskeder, eventuelle ting som børnene ønsker drøftet. Det kan også være her vi taler med børnene om forskellige temaer som f.eks. “hvordan er man en god ven”, “hvad gør vi hvis det brænder”, “hvordan passer vi bedst på vores ting” osv.

Afhentning

Da vi har brug for, at der er ro på Labs, vil vi gerne bede om, at afhentning sker enten inden eller efter lab. Da vi også har brug for ro i “caféen”, da vi holder børnemøde, kan man hente før (altså kl. 14.45 – 15.00) eller efter caféen, som ligger i tidsrummet 15.00-15.30.

Andre traditioner

Vi holder også både Halloween-fest, påskefest + påskefrokost, julefrokost, fastelavn mv.

Datoerne for disse kan man se løbende i Galaksens månedskalender og i Galakse-nyt.

Information

Vi gør alt, hvad vi kan for at informere jer bedst muligt. Der bliver lavet Galakse-nyt hver uge (om fredagen). Den ligger både på hjemmesiden og hænger på opslagstavlen på stentrappen. Hver måned bliver der også lagt en månedsplan på hjemmesiden, den bliver også hængt op på opslagstavlen på stentrappen og i Universet hver måned. Endvidere hænger vi alt info til jer enten på opslagstavlen eller opslagstavlerne i Inforummet (foran Universet).

Vi forventer, at I holder jer orienteret, da det giver den bedste hverdag for dit barn. Spørg endelig hvis I er i tvivl.

Made by Hjemmesider.dK