Velkommen til Stjerneskuddet

Stjerneskuddet er indskolingstrinnet på Nørrebro Lilleskole og består af 0.kl. til og med 3.kl.

I vores praksis og hverdag har vi i tråd med skolens værdier følgende fokuspunkter,

Vores fokusområder udover undervisning er:

  • De 4 søjler
  • Læring
  • Fællesskab og demokratiforståelse
  • Engagement
  • Udvikling
  • Selvværd
  • Trivsel og sundhed

Endvidere arbejder vi udfra en værdi holdning, der er beskrevet i vores begreb “de fire søjler”; det emotionelle, det fagfaglige, den socialt­faglige og den kreativt­faglige.

De fire søjler

I Stjerneskuddet arbejder vi i undervisningen og i hele skoletiden med det hele barn.

Skemaet er delt op i fag, hvor vi fokuserer på den første søjle, den fag­faglige undervisning​, og i alle fag, frikvarterer og andre aktiviteter fokuserer vi også på den socialt­faglige, emotionelt­faglige og kreativt­faglige udvikling hos børnene. Det gør vi bl.a. på følgende måde:

Den socialt­faglige søjle:​
Vi arbejder blandt andet på følgende måde; gruppearbejde, klassens time, samarbejde mellem eleverne, fællesmøder, ture ud af huset, sociale lege, cooperative learning strukturer i undervisningen, klassens sociale regler mv.

Den emotionelt­faglige søjle:​
Vi arbejder med at kunne sætte ord på egne følelser og oplevelser, både om hvad der sker i og uden for skolen, udvikling af empati og hjælp til konflikthåndtering.
Fokus på trivsel; individuelle elevsamtaler.

Den kreativt­faglige søjle:​
Vi arbejder med elevproducerede tekster, rollespil, teater, arbejdet med f.eks kreative tilgange i danskundervisningen, billedkunst i diverse emneuger og alternative uger.

Legegrupper

Opdragelse til fællesskabet er en vigtig del af skolens pædagogiske linje, da alle voksne og børn skal kunne omgås og have udbytte af indbyrdes samvær på mange forskellige relationer og organisationsformer. Konkret betyder det, at eleverne og de voksne skal lære hinanden at kende ikke bare på skolen, men også i de familiemæssige rammer. Det er vores erfaring, at de klasser, hvor forældrene kender hinanden og har det sjovt, også er de klasser, der klarer sig bedst socialt. Derfor er legegrupper en obligatorisk del af vores pædagogik i 0.- 5.klasse.

I Stjerneskuddet er det en tradition, at forældrene udarbejder legegrupper i samarbejde med klasselæreren.

Fælles-legegrupper

Ca. 5 gange om året laver vi sociale lege i fælles-legegrupper på tværs af klasserne i Stjerneskuddet. Dette gør vi for, at de blandt andet har mulighed for at lære hinanden rigtig godt at kende samt skabe relationer på tværs af klasserne. Legegrupperne danner et godt udgangspunkt for det videre gruppesamarbejde, børnene bliver præsenteret for i blandt andet værksteder, alternative uger og emneuger.

Strukturen
Vi arbejder mest klassevis, hvor eleverne skal være i deres alderssvarende klasse, for at de har en base og et tilhørsforhold til en lidt mindre gruppe elever.
I f.eks. vores alternative uger vil vi også arbejde i grupper på tværs af klasser, alder og køn, hvor der bliver taget hensyn til elevernes udviklingstrin, forskellige former for samarbejde og deres sociale kompetencer.
Her i Stjerneskuddet arbejder vi på at lære børnene “det at gå i skole”.

Værksted

I værkstedstimerne arbejder vi kreativt og praktisk-musisk. Vi vægter elevernes medskaben højt. Hvert hold bliver blandet på tværs af klasserne, og kommer til at deltage på de forskellige værksteder én gang i løbet af året.

Kultur

I faget Kultur arbejder vi med emner, som indeholder flere fag på en gang – historie, religion og samfundsfag.

Vi benytter også kultur til at have fokus på klassernes trivsel.

Naturfag

I faget Naturfag arbejder vi også med emner, som indeholder flere fag på en gang.

Science rummer fagene; biologi, natur/teknik og geografi.

Alternative uger

I løbet af skoleåret har vi nogle alternative uger. I disse uger arbejder klasserne tværs i Stjerneskuddet.

Forældremøder og skole-hjem-samtaler
Der afholdes to forældremøder og en skole-hjemsamtale i løbet af et skoleår. Skulle der opstå behov for samtaler herudover, finder vi tid til det.

Lejrskole og overnatning
0. kl. holder overnatning på skolen og 1-3. klasse tager på lejrskole sammen. Det er en god ide at træne at overnatte ude i mellemtiden.

Hvad er emneuger?

To gange om året har vi emneuger, hvor vi arbejder på tværs af alle klasser på skolen. Det styrker sammenhængskraften og de fællesskaberne på tværs.

Hvad er klassens time og fællesmøder?

Det er vigtigt at blive hørt og få diskuteret emner, som er vigtige for trivslen i klassen og den enkeltes ve og vel. Derfor holdes der klassens tid i klasserne. Vi holder også et ugentligt fællesmøde for hele Stjerneskuddet, hvor vi synger taler om vigtige ting.

Lektierne

Som udgangspunkt får eleverne ikke lektier for i Stjerneskuddet, men hvis de ikke bliver færdige med deres opgaver i klassen, kan det ske, at de får lektier for, dog får de aldrig lektier for i ukendt stof. Hvis eleverne får lektier for, vil de stå på ViGGO.

Ugeplaner og månedsbrev
I skemaet på ViGGO kan man se, hvilke fag børnene har, samt hvad indholdet i modulerne er fra dag til dag. Desuden vil der blive lagt et månedsbrev op fra hver klasse, hvor man kan læse om aktuelle ting i klassen såsom ture, trivsel og klassens sociale liv.

Hvad skal der være i skoletasken?

Der skal en solid madpakke og en 10’er madpakke med i skoletasken, som kan holde til en hel skoledag. For hvis hjernen skal arbejde på højtryk, har den brug for en masse energi! Slik, sodavand, tyggegummi o.lign. er kun tilladt ved særlige lejligheder fx. fødselsdag el. lign.
Eleverne skal medbringe penalhus​, hvor de har blyanter, farver, viskelæder, lineal, blyantspidser.

Dukseordningen

Når eleverne har fri kl.14, stopper vi undervisningen kl.13.45, så duksene kan komme til. Imens får resten af klassen en aktiv pause i gården til kl.14, hvor eleverne bliver krydset ind i Galaksen. Når eleverne har fri kl.12.00 dukses der i pausen. Vi forventer, at alle eleverne deltager, når det er deres tur.

Kommunikation

De fleste informationer ligger på vores intranet ViGGO. Vi forventer, at man som forældre holder sig opdateret om lektier, ugeplaner, kalenderen, månedsbreve mv.

Med venlig hilsen
Stjerneskuddets lærere
og pædagoger

Made by Hjemmesider.dK