Sommerbrev juni 2019

Kære forældre og børn i Galaksen,

Nu skal vi snart alle på en lang og velfortjent sommerferie.
Vi vil herfra siger tusinde tak for i år. Det har selvfølgelig været et super hektisk år i Galaksen, men et fantastisk et.
Der har selvfølgelig været justeringer frem og tilbage og masser af evalueringer i løbet af skoleåret.
Vi glæder os rigtig meget til at tage hul på et nyt skoleår i Galaksen, hvor der også kommer til at være nogle ændringer, som vi har vurderet har været nødvendige i forhold til evalueringerne med jer forældre, børn og personale.

Jeg vil hermed lige skitsere strukturen i Galaksen næste skoleår:

Fire temaer henover året; Her bor jeg, verden omkring os, cirkus/teater og udeliv

Fem værksteder kl. 14-14.45 (billedkunst/Ilham, idræt/Mie, musik/Richard, madlavning/Glika og udeliv/Anja R.) fordelt på mandag, tirsdag og torsdag

Onsdag og fredag arbejder vi med pædagogiske aktiviteter og struktureret leg i faste/valgfrie grupper.

Der kommer til at være årsplaner for hvert værksted med en fast struktureret plan under den første del af temaperioden med faste hold i ca. 6 uger. Derefter bliver der 6 uger med valgfrie hold. I kommer til at høre mere om dette, da vi skal afprøve, hvad der kommer til at virke bedst. Men umiddelbart bliver det således, at 4 børn fra hver klasse kan vælge sig på et valgfrit hold. Men mere om det, når vi nærmer os.

Café hver dag kl. 15-15.30: mandag, tirsdag og torsdag er der fast café. Onsdag og fredag er der mini-café.

Vidensdage ca. en gang om måneden ift. temaet. I må meget gerne udfylde “hvad kan jeg bidrage med….” sedlen som ligger her https://www.norrebro-lilleskole.dk/index.php/aktuelle-sedler

Tur-dag ca. en gang om måneden. Vi holder fast i strukturen med opdelingen af børn og voksne dvs 0. og 2. kl. tager afsted sammen med deres Galakse-voksne og 1. og 3. tager sammen afsted også med deres Galakse-voksne.

Fredags-bif en gang om måneden. Personalet skiftes til at tale med deres værksted om valg af film.

Fælles fødselsdag: en gang om måneden til caféen - bålcafé når vejret tillader det.

Men inden vi får set os om, så er alle i gang med et nyt skoleår, så derfor sender vi også lige planen for uge 32.

Plan for uge 32 - 2019:

7.30 - 8.30: Morgenåbning (mandag + tirsdag to Galakse-voksne til stede. Onsdag - fredag en voksen tilstede)

8.30 - 9.00: De sidste børn møder ind (alle voksne til stede)

9.00 - 9.30: Samling og frugt

9.30 - 10.30: "Ude-tid" i gården med fri leg

10.30 - 11.30: Fri leg i hele Galaksen (vi fordeler os i salen, gården, spejlsalen, abeburet, Universet mv)

11.30 - 12.00: Frokost - vi spiser samlet i Universet

12.00 - 13.00: Leg i gården ved forskellige “lege-stationer”: hver Galakse-voksen står for en station og børnene roterer rundt f.eks. kæmpe yatzy, hockey, basketball, fodbold, stige-golf mv.

13.00 - 14.00: Værkstederne åbner;

Idræt m. Mie

Madlavning m. Glika

Musik m. Richard

Billedkunst m. Ilham

Udeliv m. Theresa

Børnene er inddelt på hold og har fået tildelt det værksted, som de skal følge til og med uge 38.
Holdlister mv. kommer til at hænge på infotavlen ved Universet.

14.00 - 14.15 Lufter

14.15 - 14.45: Café i Universet / gården (det kommer an på vejret)

14.45 - 17.00: Fri leg i hele Galaksen

Det vil være en rigtig god idé, at man møder ind inden kl. 9.00, så man kan være med til samling, hvor vi giver info vedr. dagen.
Når man mødet ind, skal man krydse sig ind på listerne der hænger på opslagstavlen på stentrappen (Kiss and fly).

Vedr. afhentning; for at lette indkøringen vil det være en fordel, hvis man ikke henter, når der er værksteder eller når der er café. Det vil sige man kan hente inden værkstederne begynder eller umiddelbart efter (14.45) eller endnu bedre - efter caféen.

Torsdag og fredag tager vi alle på tur kl. 9.00 - 14.00. Hvis man ikke er der kl. 9.00, skal man selv sørge for at få afleveret barnet der, hvor vi er på tur. Torsdag tager vi til Flyverlegepladsen i Nørrebro Parken og fredag tager vi til Naturlegepladsen i Valby Parken.

Mobilnummer til Galaksen: 23 39 21 41 hvis man har brug for at komme i kontakt med os.

Vi glæder til en rigtig sjov og hyggelig uge med alle børnene og ikke mindst, glæder vi os til at lære alle de små nye hoveder at kende.

Rigtig dejlig sommerferie!

Kærlig hilsen